Als klassieke astrologen zijn we vaak wat kritisch over de duidingen en methodes die worden gebruikt door onze moderne vakbroeders, in het bijzonder op de grenzeloosheid. Aan ieder brokje rots van een paar vierkante meter in het zonnestelsel wordt een diepzinnige betekenis toegekend, er zijn zelfs astrologen die werken met hypothetische planeten. Er bestaan ephemerides van zulke planeten, van “Vulcanus” bijvoorbeeld, al verschilt men van mening waar in het zonnestelsel die planeet dan zou moeten staan, wat niet zo vreemd omdat je hem niet kunt zien! 

Dat kun je nauwelijks meer een hypothese noemen, het is fantasie. Maar dat wil niet zeggen dat alles onzin is wat onze moderne vakbroeders doen! Een techniek die wel waardevol is, is bijvoorbeeld de cyclusanalyse van de buitenplaneten in combinatie met Jupiter en Saturnus zoals die werd ontwikkeld door de Franse astroloog André Barbault. Ik zou niet alles overnemen wat hij zegt maar de Saturnus-Pluto conjunctie half januari 2020 gaf bijvoorbeeld wel vrij precies het begin van de Corona-pandemie aan.    

Hyperinflatie

Op het moment is de conjunctie van Jupiter en Neptunus vol en het is interessant daar eens naar te kijken. Jupiter is expansie, groei en ideologie en Neptunus chaos en verlies van controle. Daarom word deze cyclus door Barbault geassocieerd met revoluties, maar ook met hyperinflatie! Dat is wel een schot in de roos, dat een combinatie van Jupiter (groei) en Neptunus (desintegratie) met waardeverlies en economische chaos kan worden verbonden is niet zo vreemd. De Jupiter-Neptunus conjunctie die gisteren vol was, staat op de Pegasus-ster Markab, verbonden met de val van het Vliegende Paard,  waardoor die betekenis nog eens wordt versterkt. De meest recente Jupiter-Neptunus conjunctie was in 2009, duidelijk verbonden dus met de kredietcrisis.

Le Pen

Een andere specifieke verbinding die Barbault legt, is met het lot van zijn eigen land, met Frankrijk. Grote politieke veranderingen zouden door de belangrijke punten in deze cyclus aangegeven worden. Zo is de Vijfde Republiek, de huidige Franse staatsvorm, in 1958 in een crisis-situatie ontstaan toen er ook zo’n conjunctie was. Op 24 april is de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen waarin Emmanuel Macron het op neemt tegen de radicaal-rechtse Marine Le Pen, net als vijf jaar geleden, toen Macron won. Maar als we uitgaan van de Neptunus-Jupiter cyclus mag je heel grote veranderingen verwachten wat dus zou betekenen dat Poetin-fan Le Pen gaat winnen! We zullen er volgende week verder naar kijken.

Donbas

Het lijkt erop dat de slag om de Donbas die zal gaan losbarsten in Oost-Oekraïne in de vorige week besproken horoscoop van het begin van de invasie van Oekraïne, wordt aan gegeven door de conjunctie van Mars met Pluto (gebruik de progressiesleutel 1 dag = 1 week) . Half mei zien we Mars zijn verhoging verlaten, zou dat wijzen op een aanvankelijk succes voor de Russen dat vastloopt, net zoals het ging met hun mislukte verovering van Kiev?  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *