Medische astrologie

Met behulp van klassieke medische astrologie kan de gezondheid worden verbeterd, chronische ziektes kunnen worden verzacht en soms zelfs genezen. Dat komt omdat de horoscoop inzicht geeft in de verstoring van de fundamentele balans van de elementen vuur, aarde, water en lucht in het lichaam. Er ontwikkelt zich een ziekte als die balans te ver verstoord raakt en een van de elementen in een te grote hoeveelheid aanwezig is.

Het komt bijvoorbeeld voor dat er door aanleg, verkeerde voeding en levensstijl een teveel aan aarde of zwarte gal in het lichaam komt. Daar kan iemand inderdaad zwartgallig of depressief van worden, maar er kunnen zich ook kwalen ontwikkelen in het spijsverteringskanaal of zelfs MS. Door het voedingspatroon te veranderen kan zo´n verstoring van de balans worden opgeheven en daardoor kan de ziekte of het symptoom verdwijnen. Naast voeding kunnen ook kruiden, kruidenessences en bepaalde activiteiten worden voorgeschreven, een behandelingsadvies kan heel breed zijn.

De behandeling waarmee deze klassieke astrologie werkt is heel mild, het grijpt veel minder diep in het lichaam in dan moderne medicamenten zoals bijvoorbeeld antibiotica. Ook kan het lichaam in bepaalde instabiele periodes zoals de puberteit, na zwangerschappen en in de overgang met een medisch-astrologisch advies beter in balans worden gehouden. Dit voorkomt dat er zich kwalen ontwikkelen na deze periodes zoals maar al te vaak gebeurt.

Ook signalering van de aanleg voor burnout en preventieve gezondheidsadviezen horen tot de mogelijkheden. Ieder individu heeft fysiek zijn zwakke kanten en die kunnen door het voedings- en levenspatroon worden gecompenseerd. Dat wordt steeds belangrijker naarmate de leeftijd vordert. Met een preventief medisch advies kan de vitaliteit en gezondheid worden behouden en versterkt.

lees artikel » Humorigheid