Een van de kenmerken van Amerika die in Europa nogal verbazing kan wekken, is de zo grote rol die emoties en sentimenten spelen in het openbare leven. Dat is misschien te verklaren uit de bikkelharde vechtcultuur in het land, het ligt allemaal alleen aan jou en jouw vermogen om harder te knokken dan de ander. Die onevenwichtige nadruk op het louter voor zijn eigen belangen vechtende  individu vraagt om compensatie door een zachte kant, emotionele uitbarstingen van sentiment, zoals je bijvoorbeeld ziet in het overdreven patriottisme in God’s own country. In de horoscoop van de VS wordt dat weerspiegeld door de Maan, de planeet  van de emoties die in vernietiging op de descendant in de cardinale, dus snel bewegende  Steenbok, staat. Een planeet in vernietiging functioneert niet zoals het volgens zijn natuur zou moeten, hier zien we het sentiment en de sterke vatbaarheid voor emotionele opwellingen.

Een voorbeeld is de roep die nu in de VS te horen is om talkshow host en “machtigste en rijkste vrouw van Amerika” Oprah Winfrey ‘’for president”. Tegenover de botte (extreem-) rechtse agitatie van Trump, welt nu de behoefte op aan de zachte, sentimentele compensatie en Oprah Winfrey is de koningin van de zachte compensatie. Haar shows staan in het teken van een emotionele bekenteniscultuur,  aangevuld met een al even typisch Amerikaans streven naar zelfverbetering. Vlak haar niet uit, haar steun voor Obama lijkt de balans destijds in zijn voordeel te hebben laten doorslaan, Oprah is immens populair en wordt  door velen als gids beschouwd. Voeg daarbij dat ze een zwarte vrouw is met een schijnbaar kansloze, problematische familie-achtergrond,  en het zal duidelijk zijn dat ze de ultieme Amerikaanse droom vertegenwoordigt. God is voor Oprah een Kracht die je in staat stelt het mogelijke en het  onmogelijke te doen.

OPRAH WINFREY

Wij astrologen weten natuurlijk wel beter. Die Amerikaanse vlieger gaat niet op. Wat je niet gegeven is, zal je ook niet gegeven worden , hoe je ook je best doet jezelf te verbeteren en hoeveel “godskracht” je ook voelt of aan roept. De horoscoop van Winfrey zelf (klik op de link hierboven om de radix van Winfrey te kunnen zien ) laat heel duidelijk zien dat ze het niet bij het rechte eind heeft, ze heeft het niet gemaakt, ze is gemaakt. De horoscoop geeft aan wat wij in het aardse leven gaan ervaren en dat is meestal niet wat we zelf willen, het wordt ons gegeven, en de bedoeling is dat we inzien dat het gegeven is  en niet door ons gemaakt wordt. Je kunt niet iets worden wat je niet bent, je kunt geen Donald Trump worden als je niet zo geboren bent, het bewustzijn dat we niet autonoom ons leven bepalen is een van de rijke gaven van de hemelsche kunst.

In de radix van Winfrey is dat duidelijk te zien. Haar Maan staat onder dispositie van Jupiter en Mercurius maakt een driehoek met Jupiter, dus haar denken en haar emoties worden sterk bepaald door de Grote Benefic. Deze laat zich echter in vernietiging van zijn slechtste kant zien, het overdrijven en doorbreken van grenzen en dat zal stevig naar buiten komen want Jupiter maakt ook een driehoek met nauwe orb met het MC .Jupiter staat op de krachtdadige  Orion-ster Rigel van de eerste magnitude retrograde (tegen de gebruikelijke stroom in) in het zesde huis van problemen , hier zie je het hele motief van het eindeloze streven naar zelfverbetering.

In het tiende huis is een opmerkelijke samenstand te zien van de belangrijkste twee planeetpunten. Het Pars Fortunae, het Maan-punt is in conjunctie met het antiscion (positie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft – 0 ° Steenbok) van het Zonnepunt, het Pars Solis op Spica en in conjunctie met Neptunus. De planeetpunten zijn de energie-essenties van de planeet en een contact met deze punten geeft altijd een krachtig motief aan, en dat is zeker zo met de essenties van de Lichten. Hier zien we dat het  stralende leiderschap van de Zon de honger van het Maan-volk  voedt tegen de achtergrond van de emotionele schokken  van Neptunus en de bescherming die Spica biedt. Dat lijkt toch een heldere beschrijving van wat ze in essentie doet, actieve planeetpunten kunnen bijdragen aan succes omdat ze de wezenlijke planeetenergie zijn.

Maar er is nog een stand die het succes onmiskenbaar aan geeft, zonder die stand (als je zoiets kunt zeggen tenminste) hadden we nooit van haar gehoord. Venus Heer 10 van de loopbaan staat cazimi, in het Zonnehart in het tweede huis van bezittingen en dat maakt onstuitbaar! Ziehier de sleutel tot haar succes en rijkdom, het heeft niets te maken met  ‘’self-empowerment”, dit  is de ultieme, gezonde ontnuchtering door de waarheid die alleen  astrologie kan bieden. Deze Zon die haar Heer 10 cazimi maakt is haar God-Force, de Zon is Heer 8 de waardering die ze krijgt van anderen. De sterke Mars in Schorpioen staat via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft- 0° Steenbok) conjunct cusp 2 met de cazimi –Heer 10 , een van de rijkste vrouwen van de VS  juist ja. Zij is Cazimi Winfrey. De synastrie met de prenatale eclips (hier niet besproken ) is ook zeer sterk en dat is weer een indicatie voor groot succes.

En “for president”? Pas in 2024 begint de sterk expansieve Noordknoop-firdar (levenfase) en dat wijst meestal op groot succes. En ja, dat is inderdaad wel een verkiezingsjaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *