Kort geleden verschenen er berichten in de media dat de voormalige ster-tennisser en drievoudig Wimbledon-winnaar Boris Becker een veiling van zijn trofeeën en bezittingen heeft georganiseerd om aan geld te komen. Dat roept wel wat vragen op, want het kapitaal dat de vanwege zijn grote slagkracht ’boom-boom Becker” genoemde tennisser vergaarde, bedroeg rond de 170 miljoen. Met de beste wil van de wereld, hoe kun je nu in relatief korte tijd 170 miljoen spenderen en failliet gaan.. Ik kan me daar niet zo heel erg veel bij voorstellen, maar hoge alimentaties en dure auto’s en huizen hebben het nodige gekost. Het meest verbazende was wel dat bekend werd dat de failliete Becker net een nieuw “boom-boom” penthouse in centraal-Londen heeft betrokken…

BORIS BECKER

In zijn radix mogen we wel wat opvallende standen rond geld en bezittingen verwachten en we worden niet teleurgesteld, klik op de bovenstaande link om de geboortehoroscoop van Becker te kunnen bekijken. Het eerste wat in het oog springt, is de zeer krachtige koninklijke Antares die op de Ascendant staat, het meest persoonlijk punt in de radix en die een zuiver martiale natuur heeft. Er zijn niet veel sterren die beschreven worden door maar één planeetenergie en dat dit bij Antares Mars is, is natuurlijk niet zo gek voor een sportman. Antares is het Hart van de Schorpioen, het giftige beest dat de arrogante Jager Orion  genadeloos dood steekt, de grote koninklijke “killer-ster op de meest prominente plaats van de horoscoop spreekt boekdelen.

Razendsnelle  Mars

Via antiscion (posities gespiegeld in de as 0 ° Kreeft – 0° Steenbok) valt bovendien Mars zelf op de Ascendant en deze Mars is sterk in zijn verhoging – hele harde slagen,  boom-boom, verhoging is overdrijven  –  en heeft een hele hoge snelheid, een hele mooie combinatie. De rode planeet van de strijd staat in het tweede huis van geld en bezit en geeft aan waar hij zijn geld mee verdient, de cusp van het tweede huis valt op de krachtige ster van de eerste magnitude Wega. Het valt op dat Mars de dispositor is van Mercurius (het denken) en een aspect maakt op de Maan (emoties) en dus ook zijn gedrag sterk stuurt. Er is al met al aardig wat te verdienen met de sport, wat nog eens bevestigd wordt door Venus die zeer krachtig in het tiende huis van beroep staat en Heer 5 is van spel en ontspanning is.

Het grote probleem is echter te vinden op een andere hoek, op het IC, waar Saturnus staat retrograde en in zijn val, uitermate zwak dus. Saturnus is de heerser van het tweede huis van bezittingen en zal  door gebrek aan discipline en beheersing kunnen leiden tot grote verliezen. Saturnus staat in het teken van Mars en Mars in het teken van Saturnus, een sterke wederzijdse receptie, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mars brengt het geld binnen maar die ongedisciplineerde  Saturnus geeft het nog harder weer uit. Meer psychologisch gezien wijst Saturnus als algemene significator van de vader op het IC, de cusp van  het huis van de vader, op een probleem in die relatie, Saturnus laat zich in val van  zijn minst prettige kant zien. Jaagt hij zijn fortuin erdoor om zijn vader te overvleugelen?

Punt van wanhoop

Dat alles wordt nog eens versterkt door het Planeetpunt van Mercurius ( Asc + Pars Fortunae- Pars Solis), ook wel het Punt van Wanhoop genoemd, dat conjunct Saturnus op het IC staat. Dit punt symboliseert de intense pure energie van Mercurius, de planeet van de aardse details en dus moet er hier een keuze worden gemaakt, of het een of het ander en niet allebei. Ziedaar het probleem, het nieuwe Londense penthouse. De Firdaria, de heersers over langere levensfasen laten Becker’s financiële afglijden duidelijk zien, die zo zwakke Saturnus / Heer 2  heerste van 2007 tot 2018 en nu is de heerser Jupiter, de planeet van de rijkdom die vernietigd staat!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *