Kennedy, Nixon en Clinton: de inauguratiehoroscopen

In de post van afgelopen week werden een aantal inauguratiehoroscopen bekeken van Amerikaanse presidenten. Het moment dat een nieuwe president de eed aflegt en daarmee zijn regeerperiode begint, ligt vast in een amendement op de grondwet, namelijk 20 januari om 12 uur. Dat wil zeggen dat de horoscopen van de inauguraties op een aantal punten hetzelfde zijn, namelijk wat de posities van de hoeken betreft en wat de stand van de Zon aangaat. Die posities kunnen dus alleen maar iets algemeens laten zien over het ambt, maar geen specifieke kenmerken van het presidentschap van de zojuist ingezworen elect.

De duiding van inauguratiehoroscopen is dus meer een spelletje “zoek de verschillen”, punten die er duidelijk uitspringen en een specifieke kleur geven aan de al door de grondwet bepaalde basisstructuur. Je zou het ook met een kapstok kunnen vergelijken, waar iedere president zijn eigen jas aanhangt als hij zijn intrek neemt in het Witte Huis. Het is natuurlijk buitengewoon interessant om nog een paar inauguraties onder de loupe te nemen van presidenten, die tijdens hun regeerperiode te maken kregen met grote problemen. Het meest dramatische geval is ongetwijfeld John F. Kennedy, de kogel die een eind maakte aan zijn presidentschap en zijn leven moet wel te zien in de horoscoop van zijn eedaflegging. Klik op de link hieronder om de inauguratiehoroscoop te kunnen zien.

INAUGURATIE KENNEDY

Erg subtiel is het niet, maar ja de kapstok staat er al, er de mogelijkheden om verschillen te laten zien zijn wat beperkt. Heel prominent staat Neptunus op de descendant, de aardschokker, die letterlijk schokkende dingen laat gebeuren.  Vanaf een hoek domineert Neptunus de hele horoscoop en zo is het al direct duidelijk dat deze regeerperiode niet vlekkeloos zal verlopen.

MOORD KENNEDY

Saturnus Heer 10 is ook altijd belangrijk en staat weliswaar sterk in het eigen teken Steenbok, maar wel nauw conjunct heer 8 van de dood. Het valt ook op dat de Maan met een graad orb het MC aspecteert en op de ster Markab staat uit de constellatie Pegasus, die te maken heeft met een diepe val na een zeer hoopvol en veelbelovend begin.

INAUGURATIE NIXON 2

Een ander groot drama is natuurlijk het geval van Richard Nixon (zie hierboven) die gedwongen werd af te treden wegens de Watergate-affaire. In deze horoscoop springt een andere planeet direct in het oog, Mercurius die pal bovenop het MC staat. Hoe dan ook, zal Mercurius een grote rol spelen in dit presidentschap, en Mercurius is de meest oneerlijke planeet die zijn hand niet zal omdraaien voor een stevige dosis leugens en bedrog. Op het MC staat in iedere inauguratie de ster Terebellum, de voltrekker van het noodlot en die positie kan dus geen verschillen tussen regeerperiodes aangeven, maar hier wel want Mercurius staat er bovenop. Het noodlot zal worden voltrokken in verband met mercuriale zaken, en daar valt een afluisterschandaal zeker onder.

Saturnus is als Heer 10 de belangrijkste huisheer en deze staat retrograde (aftreden) binnen een graad orb in oppositie met Mars, heer 7 van tegenstanders. Saturnus staat op Rigel, een van de hoofdsterren van Orion, de overmoedige jager die doodgestoken  werd door de Schorpioen. De nauwe oppositie valt vrijwel over de as cusp 2-cusp 8, die te maken heeft met einde en dood. Maar het is een antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as (0° Kreeft-0°Steenbok)dat de zaken echt op scherp zet. Via spiegelpunt valt de oppositie Saturnus-Mars op de Knopenas, waarbij Heer 10 aan het kortste eind trekt, Saturnus staat op de sterk remmende Zuidknoop. Mars heer 7 krijgt daarentegen de alle kracht van de Noordknoop in de rug, de knopenas heeft altijd te maken met grote, dramatische veranderingen. Een kundig astroloog zou zijn president hebben geadviseerd toch vooral op te passen met mercuriale trucs, die immers het noodlot kunnen voltrekken en geen enkel risico te nemen in de hoop dat het toch wel goed zal gaan zoals altijd.

INAUGURATIE CLINTON 2

Deze stand zien we ook terug in de inauguratie van de tweede termijn van Bill Clinton. Heer 10 staat vernietigd in het twaalfde huis  van geheimen en zelfdestructie op de Zuidknoop in oppositie met Mars,Heer 7 in vernietiging, ter wijl de aardschokker Neptunus op het MC staat.  Een kundig astroloog had zijn president geadviseerd af te zien van het ambt, er valt geen eer aan te behalen. Bill Clinton werd voor altijd zwaar beschadigd door Monicagate,het schandaal rond de affaire met Monica Lewinsky. Het lijkt er zelfs op dat deze beroerde reputatie heeft bijgedragen tot het verlies van Hillary in de strijd van Trump.

MONICA LEWINSKY

Aangezien het tijdstip van de inauguratie vast staat, kunnen we al een blik werpen op de volgende regeerperiode, die in principe zou beginnen op 20 januari 2021. Wie het ook wordt, het ziet niet zo fijn uit met Pluto de hellevorst op het MC en Heer 10 vierkant Mars in vernietiging op Uranus, de gecastreerde hemelgod.

INAUGURATIE 2021

Het mooie is dat je je realiseert hoe complex het kosmische weefsel werkt, bij de inauguratiehoroscoop die er zal zijn, wordt het mannetje en de situatie “gezocht”, dat er bij past!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *