Het is al een aantal maanden zeer onrustig in Oekraine waar een deel van de bevolking eist dat hun land zich meer op het Westen gaat richten. Het is een conflict zo oud als de wereld wat ook in het aangrenzende Rusland een grote rol speelt. Het leidde in de Oekraine in 2004 al tot de Oranjerevolutie, als gevolg waarvan de op Rusland gerichte president, die verkiezingsfraude had gepleegd, het veld moest ruimen. Poppetjes komen en gaan maar de grote thema’s blijven het zelfde want in feite gaat de Oranjerevolutie nu op herhaling, de demonstranten eisen verdere toenadering tot de EU, terwijl de Russische beer op achtergrond gromt dat hij daar niet van gediend is. Het in daarom interessant eens te kijken wat daarvan astrologisch te zien is. Als radix van het land is gekozen voor de horoscoop  berekend voor het moment van het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1991, klik op de onderstaande link om de horoscoop te zien.

OEKRAINE ONAFHANKELIJK

Wat direct opvalt in deze horoscoop is het stellium aan het einde van  de Leeuw in oppositie met de Maan waar ook de koninklijke ster Regulus bij betrokken is. Hoe dan ook zal dit een erg gevoelige zone zijn voor het land. In progressie loopt de vrijheidslievende Jupiter direct over het hele stellium en tijdens de Oranje revolutie stond hij er inderdaad midden in. Natuurlijk is de progressieve Jupiter een trage factor maar het gaat in de mundane astrologie ook om ontwikkelingen op de lange termijn. Het lijkt er op de strijd op de spits zal worden gedreven want Jupiter is inmiddels in de Maagd in vernietiging gekomen en uit zijn expansieve, vrijheidslievende natuur dus op een extreme manier. Jupiter staat daar bovendien op de ontembare Regulus de ster van de koning en het machtsstreven bij uitstek, daardoor zal het er niet rustiger op worden. Klik op de onderstaande link om de progressies te kunnen zien.

PROGRESSIES OEKRAINE

Voor degenen die geen fan zijn van de mundane astrologie deze technieken kun je met kleine aanpassingen ook in de geboorte-astrologie toepassen. Ook is het belangrijk je te realiseren dat een individu geen zelfstandige psychologische eenheid is die in eigenmachtigheid zijn leven bepaalt, maar altijd heel sterk een deel is van een cultuur of een land wat iemand als persoon meer bepaalt dat men vaak denkt.

Behalve die Jupiter zijn er meer progressies die op conflict wijzen. De progressieve Venus staat in oppositie met de Maan in de radix, Mars beweegt over de ellendige ster Vindemiatrix en de progressieve descendant, het punt van contact met de ander bij uitstek, over de Lege Kribbe, oftewel Praesepe, de ster van bloedbaden. De progressieve Maan activeert het sensitieve stellium in de Leeuw, het “Oranjegevoel” via een driehoek en de andere snelle progressieve factor het Pars Fortunae, het Punt van het “Lot”, is op weg naar het IC in oppositie met het MC en komt eind dit jaar in de gevaarlijke Algolzone.

SOLAARUKRAINE

De geldige solaar is helemaal uitgesproken, klik op de link hier boven om te zien dat de Asc/desc-as is omgekeerd ten opzichte van de radix, altijd een teken van ommekeer en /of strijd. Voor de buitenplaneetjunkies ja inderdaad staat Pluto op de ascendant wat in dit geval heel sprekend is. Maar bedien je met mate van deze factoren, de moderne astrologie is er totaal door overwoekerd geraakt, terwijl je zonder de buitenplaneten horoscopen heel goed  kunt duiden, de buitenplaneten kunnen hoogstens iets verduidelijken wat al aangeven wordt door de rest van de horoscoop. Ongebreidelde expansie en groei is de plaag van de moderne tijd ook in de astrologische methodiek, less is more. More clarity.

Behalve de omgekeerde assen in de solaar staat de Maan solaarheer 1 – het land dit jaar –  in  oppositie met Venus die weer op die duivelse Vindemiatrix staat. De solaarknopenas valt over de radix-descendant/ascendant, weer zo’n typisch teken van ommekeer en strijd, het gaat immers om de as van ik en de ander. Ook Jupiter is in de solaar weer van de partij, in verhoging in het eerste huis zeer bevlogen en idealistisch dit keer. Om het beeld compleet te maken de solaar MC/IC-as staat op weer op de radix-knopenas, bij het voorspellen zijn de knopen als tekens van grote verandering cruciaal net als de vaste sterren  en de antiscia (spiegelpunten) die je kunt zien als een soort “Knopenpunten”.

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *