Vorige week kondigde de beroemde Franse couturier Jean-Paul Gaultier na een lange carrière aan te stoppen met ontwerpen na een laatste show. Gaultier werd in de mode-wereld gezien als een enfant terrible wegens zijn gewaagde ontwerpen en provocaties, hij liet bijvoorbeeld modellen met overgewicht en zware tatoeages zijn shows lopen. De spraakmakende punt-BH die Madonna droeg tijdens een van haar wereldtournees was ook een van zijn creaties. Het is natuurlijk uitermate interessant om eens in zijn horoscoop te kijken waar dat grote succes in de mode vandaan kwam. Een inspirerend perspectief daarbij is om je af te vragen of je de jonge Jean-Paul als hij bij je op consult zou zijn gekomen, ook die kant op zou hebben gestuurd. Waarde wichelaar, moet en kan ik mode-koning worden?

De radix (klik op de download-knop hierboven om deze te kunnen bekijken) geeft inderdaad duidelijke aanwijzingen voor groot succes in een creatief vak. De heerser van het tiende huis van het werk is de Zon die in het zevende huis staat, een hoekhuis waardoor hij zich goed in de wereld kan laten zien. De Zon is in sterke wederzijdse receptie via verhoging en teken (Zon in het Venus-teken Stier, Venus in Ram waar de Zon verhoogd is) met Venus, de planeet van de mode. Wel is dat een vernietigde Venus in Ram, sterk onder invloed van de scherpte en het vuur van Mars, zo kom je wel tot een punt-BH ja. De Zon waardoor deze Venus naar buiten komt, staat ook nog eens op Sharatan een van de Ramhorens!

Het andere Licht de Maan staat even verderop in het zevende huis in zijn verhoging en wordt daarom niet zo geschaad door de verbranding van de nabije Zon. Twee Lichten in een hoekhuis is niet gek voor succes, zo zegt Ptolemeus al in zijn Tetrabiblos en en dat is nog niet alles, ook de Grote Benefic Jupiter staat er, nog dichter bij de descendant. Jupiter is Heer 5 van creativiteit en is er ook niet vies van om grenzen te overschrijden, zeker als hij geen essentiële waardigheid heeft zoals hier. Deze accidenteel wel sterke Jupiter / Heer 5 staat op de ster Mirach de Gordel (kleding!) van de prinses Andromeda, een van de weinige sterren aan het uitspansel die een zuivere Venus-natuur heeft en het is een ster die nadrukkelijk met schoonheid verbonden is. 

Heel wat indicaties voor succes met schoonheid en creativiteit dus, al is de martiale invloed groot al te zoetelievig zal het allemaal dus niet worden. Dat wordt bevestigd aan de overzijde van de horoscoop, in het eerste huis staat Mars die retrograde is , dus tegen de stroom in gaat, en die op de Zuidschaal valt. De Zuidschaal is niet alleen een koninklijke ster, maar ook als de Schorpioensklauw een heftige, compromisloze rauwdouwer. Enfant terrible ja. Venus is natuurlijk de schoonheid van de kleding, maar ook Mars wordt geassocieerd met met de kleermakerij, het vaardig zelf hanteren van de scherpe naald.

Er is dus een optimale combinatie te zien van de schone Venus en de scherpe Mars, wat nog eens herhaald wordt op de Ascendant die conjunct de koninklijke Spica staat. Spica heeft niet alleen een Venus-Mars-natuur, maar geeft ook groot, onverwacht succes. Ja Jean-Paul je kunt en zult mode-koning worden, de sterren zullen je dat schenken.   


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *