Het was niet direct duidelijk maar in China is de uitbraak van het Wuhan-virus tot een grote epidemie aan het uit groeien. De streek rond de stad Wuhan, waar het virus op dook, is afgesloten van de buitenwereld, de Chinese overheid neemt geen halve maatregelen. De vraag is wat daar astrologisch van te zien is en daarbij is het perspectief van waaruit de zaak wordt bekeken heel belangrijk. Met de kennis dat het virus is uitgebroken kan natuurlijk altijd wel wat gevonden worden dat er op wijst dat dat zou gaan gebeuren. Maar het eerlijkst is natuurlijk om er van uit te gaan dat je in Wuhan had gewoond en had je dan gezien dat het wellicht een goed idee zou zijn geweest om in januari weg te zijn?

Het volgende punt is welke horoscopen je zou moeten nemen? De mogelijkheden zijn de ingresshoroscopen (berekend voor het moment van de intrede van de Zon in Ram) voor Peking de hoofdstad, of zelfs voor Wuhan (China is groot), de horoscoop van de Volksrepubliek of misschien de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter waaronder het oeroude Chinese keizerrijk ten einde kwam. Als eerste lijkt het een goed idee om de ingresshoroscopen voor Wuhan te bekijken, een lokale astroloog zou dat ieder jaar doen om te zien hoe het zijn stad dat jaar zou vergaan. Klik op de download-knop hier onder om de ingress voor Wuhan te kunnen bekijken.


Is er iets in deze horoscoop te zien dat verontrustend is? Is er ook iets dat duidelijk een indicatie geeft over de aard van de problemen? Het eerste wat op valt in deze lokale ingress die alleen geldig is voor de stad en de regio, is dat Jupiter / Heer 1 op het MC staat. Dat lijkt heel goed te kloppen, het wijst erop dat de stad zich zeer krachtig in de buitenwereld kan manifesteren, en dat klopt ook wel. Niemand had tot voor kort van deze Chinese stad gehoord maar nu is hij in een klap over de hele wereld bekend, al is dat niet de bekendheid waar je op zit te wachten.

De sterren rond deze Jupiter / Heer 10  op het MC beschrijven de situatie wel treffend, Jupiter staat op Lesath de gifangel van de Schorpioen en het MC zelf op Rasalhaque, het hoofd van de Slangendrager. Ophiuchus de Slangedrager wordt sterk geassocieerd met de geneeskunde, de slang is immers de levensenergie die door de Drager gecontroleerd moet worden. In het licht van wat we weten is dat dreigend maar gezien vanuit het perspectief van de lokale astroloog die de ingress van zijn stad bekijkt, niet direct buitengewoon verontrustend. Ook de Zon / Heer 6 van ziekte wordt niet heel sterk benadrukt, weliswaar staat hij in het eerste huis en in oppositie met de Maan, maar dat is niet echt heel  dramatisch.

Wat wel in het ook springt, is Mercurius op de ascendant die in Vissen vernietigd en in val is en zich dus van zijn allerslechtste kant zal laten zien. Mercurius is in aspect met Jupiter Heer 1 via de huizen –“ in mundo” – Mercurius staat ongeveer even ver voorbij de Ascendant als Jupiter voorbij het MC. Dat benadrukt zijn negatieve invloed, die nog wordt versterkt door Neptunus die vlakbij staat en grote chaos veroorzaakt. Dit begint te lijken op een meer dan gemiddeld probleem. Mercurius heeft met verbindingen te maken wat een acceptabel beeld is van de quarantaine, maar het beeld van een ziekte staat niet zo op de voorgrond. Omdat Mercurius de algemene significator is  van aardbevingen, zou je misschien eerder daar aan denken. Mercurius is wel de algemene significator van longen en luchtwegen, maar dat is wel erg sterk gebaseerd op wat we nu weten.

In de ingress van de winter hier (niet afgebeeld), gemaakt voor Wuhan, voor het  exacte moment dat de Zon de Steenbok in gaat, komt die Zon pal op het MC, een duidelijke indicatie dat wat er dit jaar gaat  gebeuren in de winter gebeurt.  


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *