De afgelopen maanden lijkt het aantal terreur-aanslagen op diverse plaatsen in de wereld te intensiveren, dat zou iets te maken kunnen hebben met de stand van Mars in de ingresshoroscoop van het jaar 2019. Zoals op de blog van vorige week werd besproken, staat Mars in de ingresshoroscoop van dit jaar in vernietiging in Stier en op de zeer kwaadaardige Algol, een ster die wordt geassocieerd met extreem geweld.  Dat zal dan vooral naar buiten komen op plaatsen waar die vernietigde Mars op een hoek in de horoscoop staat, in Sri Lanka is dat bijvoorbeeld het geval. Maar natuurlijk zijn het altijd uiteindelijk mensen die deze gruwelijke wandaden plegen en je vraagt je af of er iets in de horoscopen van terroristen te zien is dat ze hiertoe neigen.

Zoals altijd bouwt een duiding van een horoscoop zich geleidelijk op uit de diverse posities van planeten, sterren en punten die kunnen samenvallen tot een beeld van een persoon. Er is  dus niet een stand die kan wijzen op een sterke neiging tot gewelddadig extremisme, er kunnen hele diverse factoren zijn die daarop  wijzen. De kosmos heeft onuitputtelijk veel manieren om een bepaald gedrag te laten zien, wat een van de redenen is waarom het gebruik van statistiek in de astrologie nooit iets van enige waarde kan opleveren.  Sterker nog het zal juist weg leiden van een echt begrip en echte duiding, die altijd gebaseerd is op het begrip van betekenis, die niet in cijfers te vangen is.

Vijf maal flegma

Als voorbeeld van een horoscoop van iemand die een gruwelijke slachtpartij aanrichtte, kan die van de Noor Anders Breivik dienen, die in 2011 in Oslo 77 mensen ombracht. Hij had uitgesproken politieke motieven voor zijn gruweldaad,  die bedoeld was om de regering en  de sociaal-democratische partij te treffen. Deze lieten volgens Breivik de Europese cultuur verloren gaan in een stroom van islamisering en linkse politieke correctheid, het zijn uitspraken die je inmiddels dagelijks hoort in de politiek, maar wat leidde er toe dat deze persoon tot zo’n gruweldaad kwam? Er moeten in zijn horoscoop tekenen van extreme disbalans te zien zijn, zonder dat kom je niet tot dit soort gewetenloze, uitzinnige daden.

BREIVIK

In zijn horoscoop (klik op de link hierboven om zijn radix te kunnen bekijken) springt inderdaad direct een extreme trek in het oog. Zijn temperament is zwaar uit balans, de vijf factoren die het temperament bepalen, zijn allemaal flegmatisch, dat wil zeggen verbonden met het Water-element. Dat kan zich op zeer diverse manieren uiten, maar het wijst er op dat we te maken hebben met iemand die  volledig wordt geleid door zijn emoties en begeertes. De basislijn in zijn karakter is dus zwaar uit balans en hij neigt er sterk toe zijn emotionele impulsen te volgen. In de klassiek-psychologische duiding, kijk je naast het temperament ook nog naar de “gedragsaanduider” de planeet die een sterke invloed heeft op  het denken (Mercurius)  en de emoties (Maan).

Rigiditeit en provocatie

Bij Breivik is dat Saturnus (conjunct de Maan en dispositor van Mercurius), die geen waardigheid heeft en zich dus van zijn slechtste kant zal laten zien, geslotenheid en rigiditeit. Saturnus is retrograde, gaat dus tegen de stroom in en staat op Denebola, een ster uit de zeer ambitieuze constellatie Leeuw die sterk neigt tot provocatie van de autoriteiten. Saturnus staat in het vierde huis van het gezin en is Heer 10 van de moeder, vaak werd het gebroken gezin waarin hij opgroeide als een van de factoren genoemd die leidden tot zijn gebrek aan een gezonde moraal.  Ook Heer 4 van de vader is de zwakke  Zon in vernietiging in Waterman Breivik werd groot zonder vader, geen fijne combinatie. Daar komt nog bij dat het Pars van de en het Pars van Mars in oppositie staan in zijn horoscoop, dat herhaalt het motief van verzet (Mars) tegen autoriteit (Zon).

Duidelijke aanwijzingen van extremisme, maar geen feilloos profiel voor een  terrorist. Toch zou je mensen die in beeld zijn wegens extremistische uitingen wel astrologisch  kunnen “volgen”. In 2011 bewoog de progressieve Maan van Breivik door de Via Combusta (15° Weegschaal tot 15° Schorpioen) ,wat wijst op grote emotionele turbulentie, zeker voor een extreme flegmaticus. Tegelijkertijd ging zijn Asc door het Praesepe-cluster, door de Chinezen de uitwaseming van opeengestapelde lijken genoemd!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *