Binnenkort is het zover, op 31 januari zal Engeland de EU officieel verlaten en wel precies om 23:00. Er is nu ook discussie ontstaan in het Britse parlement omdat een groep leden van de Conservatieven de Big Ben wil luiden om dat moment te vieren! De Big Ben wordt op het moment echter gerenoveerd en het zou 130.000 Euro kosten om dat voor elkaar te krijgen, maar dat vinden deze parlementsleden goed besteed, wat weer eens laat zien hoe fel de discussies over Brexit zijn geweest. Het is fascinerend om te zien hoe in de horoscoop van het Verenigd Koninkrijk (gebaseerd op de Grote Conjunctie van 1047! ) de Zon/ Heer 1 in progressie net zijn eigen teken Leeuw is binnen gegaan, het land  (Zon / Heer 1) neemt weer de macht over zichzelf terug nu het in het teken komt dat door de Zon/ Heer 1 zelf wordt beheerst. Op deze blog heb ik daar al vaker over geschreven.

Nu is het natuurlijk ook interessant om eens te kijken hoe de horoscoop van het exacte moment van de Brexit er uit ziet.  Het is dan wel zaak om helder te begrijpen waar we dan naar kijken, er bestaat in de huidige astrologie een te grote neiging om horoscopen van allerlei gebeurtenissen te maken om vervolgens te concluderen dat de horoscoop die gebeurtenis duidelijk laat zien. Dat heeft niet zoveel zin want een gebeurtenis is altijd ingebed in een ontwikkeling op langere termijn waarvan het alleen de climax is. Die ontwikkeling op langere termijn is in dit geval de progressieve Zon / Heer1 die zijn eigen teken binnen gaat en waarop je een duidelijke voorspelling kunt baseren. Met een losse gebeurtenishorosoop kan dat natuurlijk niet, het is maar het ultieme eindpunt van een langere ontwikkeling.

Maar soms is het ook het begin van iets en dan is zo’n horoscoop wel interessanter, bijvoorbeeld het moment dat Oost-Berlijn werd afgesloten van het Westen door het uitrollen van prikkeldraad geeft ons de geboortehoroscoop van de Muur. Maar wat is de betekenis van de geboorte van Brexit? Laat het duidelijk zijn, dit geeft ons geen nieuwe horoscoop van Engeland, de meest effectieve horoscoop van Engeland is en blijft die van 1047, van de Grote Conjunctie die vooraf ging aan de invasie door de Normandiërs. Wat je wel mag verwachten is dat de Brexit-horoscoop iets zal laten zien van het beslissende, dramatische moment dat de Brexit ook daadwerkelijk is. Het blijft natuurlijk niet niks.

Inderdaad laat de horoscoop van het Brexit –moment (te downloaden door op de knop hierboven te klikken) wel de nodige toepasselijke standen zien! Om 11 uur ’s avonds bereikt de MC/IC –as een wel heel opvallende positie. De IC-kant van de as komt vrijwel exact conjunct Pluto te staan terwijl Saturnus daar heel dichtbij staat, dat weerspiegelt natuurlijk de grote verandering die op dat moment realiteit wordt.  Daar komt nog eens bij dat Saturnus op de ster Terebellum staat, een van de drie sterren van het noodlot die altijd aankondigt dat iets ingrijpends wat al langer werd verwacht, nu gaat gebeuren. Natuurlijk staan de langzaam bewegende Pluto en Saturnus hier al langer, maar de MC/IC-as beweegt heel snel en maakt het specifiek voor dit moment.

Het MC valt op Pollux de koninklijke ster uit de Tweelingen, Pollux is de onsterfelijke Tweeling die door de dood gescheiden wordt van zijn sterfelijke broer Castor. Ze blijven uiteindelijk wel bij elkaar maar Pollux moet de helft van het jaar bij zijn broer in de Hades zijn, ideaal zoals het was is het niet meer en dat weerspiegelt wat er gebeurt. Heer 10 van de regering is de Maan en die staat op het punt naar zijn verhoging te gaan, tsja het is ook een bevrijding van de Brusselse regelzucht, dat heeft wel iets feestelijks, naar je verhoging gaan is als een knallende champagnekurk. Deze overgang vindt plaats exact op het MC van de Engelse horoscoop!  Dat is al heel specifiek, maar het is weer een planeetpunt dat de kers op de astro-taart is. Het is het Punt van de Zon, de essentie van de energie van de Zon,  de planeet van de macht dat op dat moment net in de eerste graad van de Leeuw, het teken van de Zon staat, wat de nieuwe machtsverhouding aangeeft. Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *