Zoals de lezer van deze blog bekend zal zijn, wordt als geboortehoroscoop van Nederland de zogenaamde “mundane radix” gebruikt. Dit is de horoscoop van het exacte moment van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter (“GC”) uit 1563, die vooraf ging aan de uitroeping van de onafhankelijkheid van Spanje. Deze horoscoop is op deze blog al vaak geduid, dus dat gaan we hier niet nog een keer doen. Omdat de GC in september 1563 plaats vond, is er sinds een maand wel een nieuwe solaar van Nederland, en dat is een goed moment om de ontwikkelingen in de horoscoop van Nederland eens te bekijken. Onvermijdelijk komt daar toch de gedachte aan aanslagen bij kijken, kort geleden werden nog zeven mannen gearresteerd die een aanslag voorbereidden.

Het is natuurlijk nooit goed om de angst te laten regeren, maar we moeten wel reëel zijn, een duiding van ontwikkelingen vindt altijd plaats in de context van kennis van de situatie. De grote lijn van ontwikkelingen wordt in de horoscoop altijd aangegeven door de progressies van de belangrijkste factoren, de Lichten Zon en Maan, de hoeken Ascendant en MC en de punten van Maan (Pars Fortunae) en Zon (Pars Solis). Om een goed beeld te krijgen van wat je in een progressie kunt zien als er iets schokkends gebeurt, is het slim om terug te gaan naar het neerschieten van vlucht MH-17 in juli 2014, dat was de meeste recente dramatische gebeurtenis in Nederland. Klik op de link hieronder om de progressies voor dat moment, berekend op basis van de mundane radix (hier niet afgebeeld) van Nederland te bekijken.

PROGRESSIES MH-17

Het is direct duidelijk aan de hand van de posities van de Zon en de Maan dat er grote spanningen zullen zijn, rond juli 2014 is er een progressieve Volle Maan!  De standaard-duiding is dat er zich een crisis-situatie zal voordoen, de Zon is in de mundane radix van Nederland Heer 7 van tegenstanders, wat op een oorlogsdaad kan wijzen. In de maand van de aanslag is de Maan er uitermate beroerd aan toe, hij loopt over de progressieve Uranus-Neptunus oppositie en over de koninklijke Aldebaran, een zeer krachtige ster met een zuiver martiaal karakter. Dat geeft de gebeurtenis wel heel duidelijk aan, overigens mag je van een snelle progressieve factor als de Maan niet helemaal een exacte timing verwachten. Op het moment van de aanslag is de climax van de Volle Maan strikt genomen voorbij, maar dat wil  nog niet zeggen dat de invloed van zo’n belangrijke stand direct ook weg is.

Het beeld wordt nog verdere aangevuld door het Pars Fortunae dat over de krachtige Wega loopt, de hoofdster van de Dalende Gier, in deze context een  wel erg grimmig beeld. Wega wordt in de teksten meestal als een nogal positieve kunstenaarsster beschreven, maar blijkt in mundane context vaak ook nogal scherpe kantjes te hebben. Als we dan de progressies vooruit schuiven naar oktober 2018 zijn er een aantal andere standen die in het oog springen, klik op de link hieronder om de progressie van nu te kunnen bekijken.

PROGRESSIES NL NU

De progressieve Zon staat vier jaar later inmiddels vier graden verder en is over Antares, het vervaarlijke Schorpioenshart gelopen. Antares staat ook bekend als de Doodsster, de Schorpioen is het beest dat de jager Orion dood steekt en die invloed is nog niet voorbij. Het MC loopt over Pluto en die stand wordt benadrukt doordat het Pars Fortunae er nu overheen loopt, terwijl de Maan nog net in de zone rond Praesepe staat, een zeer kwaadaardige ster, de “tweede Algol. Het valt ook op dat het MC over de krachtige Achernar loopt, die net als Wega een goede pers heeft maar net zo goed te maken heeft met een Zonnewagen die neer stort en het land verbrandt. Achernar wordt sterk geassocieerd met arrogante zelfoverschatting.

LUNAAR NL DECEMBER

Dus zijn er op het moment wel spanningen te zien, met Pluto en Antares geactiveerd is dat ook wel iets meer dan normaal. Als we dan de lunaren van de komende maanden door kijken, springt die van december er uit! De MC/IC –as valt over Antares/Aldebaran, de zo martiale sterren-as en Mars in de lunaar Heer 8 valt op de descendant conjunct Neptunus en weer op Achernar. Via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 °Kreeft- 0° Steenbok) valt Pluto op het IC.

Aan de andere kant, dit zegt wellicht niet zo heel veel als andere punten niet op scherp staan, dus misschien is het een goed idee volgende week de nieuwe solaar maar eens te bekijken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *