IRMA

In korte tijd hebben de VS te maken gekregen met twee orkanen, die grote verwoestingen aan hebben gericht. Eerst was er Harvey, die Houston in puin legde en nu is er Irma die in Florida tekeer gaat. Twee van zulke zware orkanen vlak achter elkaar is een zeldzaamheid, en zoals op deze blog eind augustus al werd gezegd, heeft dat te maken met de zonsverduistering van 21 augustus, die in een groot deel van de VS zichtbaar was. Het wil niet zeggen dat andere gebieden niet kunnen lijden onder de effecten van een eclips, maar het gebied van zichtbaarheid is wel speciale aandacht waard. Als je woont in een stad in zo’n gebied, waar vaak natuurrampen voor komen, is het een goed idee om de lokale horoscopen eens beter te bekijken.

ECLIPS MIAMI

Een manier om dat te doen, is om de horoscoop van de eclips te maken voor de plaats of streek, die mogelijk bedreigd wordt. Omdat de hele staat Florida lijdt onder Irma, kun je de eclipshoroscoop maken voor de hoofdstad Miami en dat levert de bovenstaande horoscoop op (klik op de link om de horoscoop te kunnen bekijken).  Het ziet er behoorlijk dreigend uit, Neptunus, de chagrijnige zeegod die altijd probeert het land te overspoelen, staat op het IC!  Datzelfde IC, valt op de krachtige ster van de eerste magnitude Achernar, de Mond van de Rivier, waar al het water uit de rivier wordt uitgestort. Op de ascendant staat de koninklijke Antares, de doodsster, wat ook geen hoopgevend teken is. Het feit dat er twee zulke grote verwoestende orkanen achter elkaar kwamen heeft wellicht te maken met de stand van de eclipsgraad op de zo koninklijke Regulus.  Alle crisis die de eclips brengt, zal Regulus-proporties hebben en dat betekent heel groot.

SINT MAARTEN INGRESS

Maar de VS zijn niet het enige land dat zo lijdt onder Irma, ook het Caribische gebied en vooral de Bovenwindse eilanden, waaronder Sint-Maarten, kreeg de volle laag. Sint-Maarten is bijna volledig verwoest en dat is terug te zien in de ingresshoroscoop voor het eiland van dit jaar. Een ingresshoroscoop wordt gemaakt voor exacte moment dat de Zon de Ram binnen gaat voor de hoofdstad van het land of de streek, die je wilt bekijken (klik op de link hierboven om de ingress voor Sint Maarten voor dit jaar te kunnen zien). Zo op het eerste gezicht ziet het er niet zo heel dramatisch uit, geen Neptunus of Antares op de hoeken bijvoorbeeld. Maar wat wel te denken geeft is de nauwe conjunctie van de Maan en Saturnus, die op de kwaadaardige Schorpioen-nevel Acumen valt én via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft – 0 ° Steenbok), pal op het MC valt.

De Maan is oplossen en Saturnus symboliseert vaste structuren, en dat thema neemt dit jaar een dominerende positie in. Maar er is meer verontrustends te zien, Mars is Heer 1 en dus het meest uitgesproken het eiland zelf dit jaar en het staat vernietigd in Stier, benadrukt pal op cusp 2 van de bezittingen. Dat is letterlijk waar. Op de ascendant staat echter een ster die de zaak echt alarmerend maakt. Het is de kwaadaardige Difda, de Staart van het Zeemonster, het ondier dat prinses Andromeda, die is vastgeketend op een eiland  belaagt en grote verwoestingen aanricht op de kusten van het koninkrijk van haar vader! Zei daar nog iemand dat astrologie toch vooral gaat over wat er zich in je hoofd afspeelt?

                                 Andromeda 2

Maar werkt deze methode dan ook goed als je kijkt naar orkanen die in het verleden op het eiland grote schade aanrichtten? Kunnen we komen tot een astrologische stormwaarschuwing? Het lijkt er wel op. In 1999 raasde orkaan Lenny over het eiland en de ingress laat het weer duidelijk zien (zie hieronder). Mars is weer Heer 1, die retrograde in het kwaadaardige twaalfde huis staat, op de kwaadaardige koninklijke Zuidschaal, de ster van Atilla de Hun, die zo genadeloos en met compromisloze harde hand kan toeslaan. Heer 1 is in oppositie en in wederzijdse negatieve receptie met de Maan van het water, die verhoogd is, via antiscion conjunct Uranus, pijnlijke beperkingen  staat en op Almmach en Menkar valt!  Menkar is de Muil van het Zeemonster en Almach Andromeda’s’ voet.  Dat er iets dramatisch zal gebeuren laat de knopenas zien die op de MC/IC-as valt, waarbij Mars / heer 1 via antiscion ook nog op het IC staat. Het is een opvallende accumulatie van dreigende aanwijzingen.

LENNY INGRESS

Ook de ingress van 1995 toen orkaan Luis huishield op het eiland, is duidelijk. Pal op de ascendant  staat de Maan van de wateren, nu niet verhoogd maar in val en dus uitermate gemeen . De descendant, als een van de hoeken van groot belang, staat op de zeer kwaadaardige Algol en via antiscion valt de Knopenas over de MC/IC-as, net als in de ingress voor Lenny. Zonder antiscia en vaste sterren kun je geen astrologie bedrijven, dat wordt weer een heel duidelijk door het bekijken vaan deze horoscopen.

LUIS INGRESS

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *