MIAMI

In de posts van de afgelopen weken werden de horoscopen bekeken die verband hielden met de verwoestingen, die werden aangericht door de orkaan Irma in het Caribische gebied en in Florida. Daarbij werd vooral gekeken naar eclipshoroscopen en naar ingresshoroscopen, maar in de radix van een stad als Miami moeten ook de nodige spanningen te zien zijn. Miami is officieel overigens niet de hoofdstad van Florida maar inofficieel wel, het is zonder meer de meest bekende stad  van de staat en de stad met verreweg de hoogste status in Florida. Miami behoort tot de zogenaamde alpha world cities, steden die een heel belangrijke rol spelen in de globaliserende wereldeconomie.  De stap is hip, hot en happening, maar kreeg het vorige week dus weer eens stevig voor de kiezen.

MIAMI

In de horoscoop van de stad mogen we dus krachtige standen verwachten, maar ook wat dreiging op de achtergrond en water, dat overal in Miami aanwezig is. De Miami-radix, gemaakt op basis van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter die vooraf aan de stichting van de stad, stelt ons niet teleur, klik op de link hierboven om de radix van Miami te kunnen bekijken. Meteen springt de Zon in het oog die pal op het MC staat, Miami is de (inofficiële) hoofdstad van de Sunshine State Florida en met de Copa Cabana zal Miama Beach wel behoren tot de meest beroemde stranden  van de wereld.  Maar die Zon is niet alleen letterlijk zon, hij geeft natuurlijk ook veel kracht op het MC, zeker omdat hij op Betelgeuze staat, een van de hoofdsterren uit de Jager Orion, die behoort tot de elitesterren van de eerste magnitude. Betelgeuze  schenkt veel stoffelijk succes ,het MC en de Zon staan op de ster, zo schopte Miami het tot alpha world city.

Via antiscion staat Venus / heer 9 van buitenland op het MC en Venus geeft dus een thema aan wat een hele belangrijk rol speelt. Niet alleen heeft Miami een Venus-imago van cocktails en strandfeesten,  70 % van de bevolking is Latino, vaak van Cubaanse afkomst, maar ook uit andere Zuid-en Midden-Amerikaanse landen. Ook is bijna 60 % van de bevolking niet geboren in de VS, je kunt wel zeggen dat het buitenland een rol speelt dus, veel van de Cubanen in Miami zijn gevlucht voor de genadeloze en wrede rode knoet van Fidel Castro. Dat zie je letterlijk terug op cusp 9 van buitenland, waar de malefic Mars in Stier in vernietiging op de zeer kwaadaardige Algol staat, een letterlijk beeld van het regime van Castro. De banden met Cuba zorgden ook altijd voor veel spanning  en brachten de VS en Rusland ooit zelfs  op het randje van een kernoorlog (Mars op Algol).

De graad van de Grote Conjunctie zelf maakt een sextiel met de Zon op het MC, wat nog meer kracht geeft en de GC-graad staat op Al Pherg, de enige ster in de constellatie Vissen die in de astrologie mee telt.  Je kunt wel zeggen dat vissen en zee belangrijk zijn in Miami en Florida, maar de Vissen zijn ook het einde van de cyclus en Florida met Miami aan de spits, steekt aan  het zuidelijke einde van de VS de zee in. Letterlijk ligt het aan de grens met andere werelden, maar zelfs geografisch klopt het beeld. Miami /Florida ligt als een opmerkelijke strook land tussen twee zeeën in en Al Pherg  staat op het beroemde Vissenkoord dat de twee vissen in de constellatie verbindt.  Florida is bijna letterlijk het Vissenkoord en het  zal duidelijk zijn dat geografische beelden ook symbolisch kunnen worden geduid.

AL PHERG

Op de ascendant staat de ster Markeb uit de constellatie het Schip, waarmee de Argonauten de zoektocht naar het Gulden Vies ondernamen. Van het zeer hoge percentage Latino’s dat hier het Gulden Vlies kwam zoeken, kwam inderdaad  letterlijk een belangrijk deel per boot  aan, gevlucht uit Cuba. Mercurius is Heer 1 en heer 10 en dus van groot belang, Mercurius staat behoorlijk sterk in het elfde huis op Castor, een van de Tweelingbroers.  De Tweelingen zijn vechters maar symboliseren ook “het dubbele” en dat is duidelijk relevant in een stad / een staat, die zo dubbel is, blank-westers en Latino.

Veel kracht dus, maar een ding is nog niet genoemd en dat is de oppositie die de conjunctie van Neptunus (aardeschokker) en Uranus (pijnlijk beperken) via antiscion(planeetpositie gespiegeld  in de as 0° Kreeft- ° Steenbok)  maakt met de Zon op het MC. Dit is een duistere tegentoon en het weerspiegelt het geweld van storm en water, waar Miami regelmatig onder lijdt. Als je kijkt naar de solaar van Miami dit jaar, zie je dat deze as nadrukkelijk wordt geactiveerd, solaarheer 1 (Miami dit jaar) is Saturnus die in oppositie staat met de Zon en Mercurius / solaarheer 8 van de dood. Op de ascendant van de solaar staat de noodlotster Terebellum die altijd aangeeft dat een dreiging die in de lucht hangt, nu toeslaat.

SOLAARIRMA

Maar “the proof of the pudding is in the eating, en het ultieme bewijs dat  een radix werkt zijn de lunaren. Bingo, bingo! De lunaar heeft Saturnus als lunaarheer 8 pal op de descendant en de Zon in oppositie met Neptunus. Als je problemen verwacht op basis van de solaar, komt het in deze maand.

LUNAARIRMA

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *