Kort geleden werd er niet alleen een nieuwe koning in Thailand gekroond, ook trad de Japanse keizer Akihito af, die door zijn zoon Naruhito werd opgevolgd. Een unieke gebeurtenis, een keizer sterft  normalerwijs in het harnas, maar zelfs hier dringt de moderne tijd door. In de blog van vorige week werd al opgemerkt dat de Thaise troon nog steeds een sacraal karakter heeft en dat is in Japan helemaal uitgesproken. De Japanse keizer had ook in het verleden zeker niet altijd werkelijke macht, de Chrysantentroon had vaak meer een symbolisch en religieus karakter. Dat wordt wel heel duidelijk in het keizerlijke zegel, dat bij uitstek een symbool van de Zon is en de Zon is astrologisch de presentie van het goddelijke in de schepping. Dit is wel iets anders dan de in het Westen gebruikelijke krijgshaftige adelaars, leeuwen, beren en draken.

ZEGEL JAPANSE KEIZER

De zojuist aangetreden Naruhito is de kleinzoon van een keizer met een beruchte naam, van keizer Hirohito, die “heerste”’ over Japan in de Tweede Wereldoorlog. Cynisch genoeg was keizer Hirohito  nogal pacifistisch ingesteld en een tegenstander van de oorlog, maar veel werkelijke macht had hij niet. Hij werd vaak in een adem genoemd met Hitler en Mussolini, terwijl hij veel meer interesse had voor het bestuderen van de mariene biologie en het gedrag van kwallen. Een bizarre situatie waarbij hij ook nog moest aanzien dat twee steden in zijn land met atoombommen werden vernietigd als gevolg van een oorlog waar hij zelf tegen was, maar waar hij toch het symbool van was. Het is daarom interessant eens een blik te werpen op de horoscoop van de honderdenvierentwintigste Japanse  keizer in directe lijn van afstamming (klik op de link hieronder om de horoscoop van keizer Hirohito te kunnen zien).

HIROHITO

Het vierde huis geeft de familie weer waarin je op groeit en Heer 4 van de afstamming is hier Mars die heel toepasselijk op de koninklijke Regulus valt, het Leeuwenhart en de meest koninklijke van alle vaste sterren. In het vierde huis staat Mercurius Heer 9 van religie en ceremonies in driehoek met Mars / Heer 4, wat geen uitleg behoeft, de plaatsing van Heer 9 op het planeetpunt van de traditionele Saturnus (Asc+PF – Sat), het punt van gevangenschap, spreekt ook boekdelen. Heer 1 is Jupiter die in val in het eerste huis staat nauw conjunct een retrograde Saturnus de planeet van de traditie, dat zal dus, zo sterk benadrukt een belangrijk thema in zijn leven zal zijn. Als dispositor beheerst Saturnus Jupiter, die als Heer 1 zeer uitgesproken de persoon van Hirohito weergeeft, zijn relatie met de invloeden, personen en factoren in zijn leven. De Grote Malefic schaadt Heer 1 omdat Saturnus in negatieve receptie is met Jupiter, de traditie is er altijd, maar erg fijn is dat niet voor hem.

Buitenspel

Op de descendant staat de buitenplaneet Neptunus die we mogen opvatten als het mythische thema van Poseidon, die dus chaotische situaties brengt en dat kun je wel zeggen (oorlog). Ook opvallend is de conjunctie van de Zon, Venus en en het Pars Fortunae (het Maan-pars), Venus is Heer 10 van het “werk”. Zo vlakbij de Zon geeft het heel toepasselijk Zonne-werk aan, maar Venus is ook combust, al lijdt hij daar vanwege de plaatsing in het eigen teken van Venus niet erg onder. Dit weerspiegelt de hele situatie, hij heeft natuurlijk een zeer hoge positie (Heer 10 essentieel sterk) die een Zonne-karakter heeft (conjunctie met de Zon) maar echte macht heeft hij weer niet (verbranding) juist door de nabijheid van de Zon. Het Pars Fortunae vlakbij dat de honger laat zien omdat de Maan altijd iets mist, wijst er ook op dat hij gedeeltelijk althans, in zijn functie buiten spel staat.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *