Dit weekend werd de voorsprong van Max Verstappen in het klassement van de Formule-1 op zijn concurrenten zo groot dat hij niet meer ingehaald kan worden. Daarmee is hij ruim voor het einde van het seizoen weer wereldkampioen geworden. Het is in dit verband interessant om te lezen wat we eerder in het seizoen, eind mei schreven over zijn kansen op deze blog :

Afgelopen zondag won Max Verstappen de Grand Prix van Barcelona en kwam door die winst weer aan de leiding van het klassement. Vorig jaar december volgden we op deze blog de laatste races in de Formule-1 en werd de voorspelling gedaan dat Verstappen wereldkampioen zou worden, wat in een bloedstollende finale ook gebeurde. Nu Max de leiding weer heeft genomen, is de vraag of hij dat dit seizoen – dat pas in november eindigt – zal herhalen. Het komt wel vaker voor dat een coureur jarenlang domineert.

Max is op 30 september geboren en heeft dus tot die tijd de solaar waaronder hij ook vorig jaar  december wereldkampioen werd. Dat is een behoorlijk sterke solaar met de koninklijke Aldebaran op het MC en Heer 1 op de koninklijke Spica. Deze sterke solaar blijft van kracht tot zijn verjaardag maar dan krijgt hij een nieuwe solaar waaronder de laatste twee maanden van het seizoen worden verreden. Nu zou het het zo kunnen zijn dat het tegen die tijd al beslist is, maar de kans is toch groot dat de nieuwe solaar laat zien of hij weer het kampioenschap binnen zal halen.

Dat laatste was dus niet het geval, waarover ik als mogelijkheid al speculeerde in mei is werkelijkheid geworden, het kampioenschap kan Max nu al niet meer ontgaan. Dat is maar goed ook want de volgende solaar die nu net is is ingegaan, ziet er tamelijk problematisch uit, dus wordt het toch nog spannend om te zien hoe de nog te verrijden Grands Prixs zullen verlopen. En het grootste deel van het seizoen 2023 zal ook worden gereden onder deze nieuwe zwakke solaar, dus is het maar afwachten of Verstappen zijn dominantie volgend jaar zal kunnen voort zetten.

Nu Max het WK 2022 binnen heeft gehaald, is het interessant om eens te kijken onder welke lunaar dat gebeurd is. Dat is vaak uitermate leerzaam omdat lunaren er toe neigen uitgesproken te zijn maar dat is vaak omkleed met indicaties die in een andere richting lijken te wijzen. Je moet het dus allemaal wegen en eruit zien te halen wat het allerbelangrijkste is. In eerste instantie ziet het er niet naar uit dat Max onder deze lunaar het WK binnen haalt, want op het MC staat Uranus, verbonden met de pijnlijke castratie van de hemelgod met de onbegrensde mogelijkheden. Dat ziet er niet echt hoopgevend uit! Ook is de Zon, Lunaarheer 1 – Max deze maand -net naar zijn val gegaan, ook niet echt positief.

Maar een lunaar moet zoals gezegd in zijn geheel gewogen worden. Dat betekent niet dat er een hele precieze duiding tot in de kleinste details moet worden gedaan, het gaat erom of er compensatie te vinden is die de negatieve punten kan overstemmen. En die is er! Het opvallende drievoudige stellium van de Maan, Mercurius en Venus in de lunaar  valt op zijn radix-Mercurius in Maagd. En het is deze radix-Mercurius die niet alleen Heer 11 van “de vruchten van je werk”  is maar ook bepalend is voor zijn succes als coureur. Deze Mercurius heeft namelijk de hoogst mogelijke snelheid, sneller kan de planeet niet bewegen. Met drie planeten in de lunaar boven op deze cruciale succes-stand is er voldoende compensatie in de lunaar om nu het WK binnen te halen.   

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *