In de hele wereld lijkt een strijd gaande te zijn tussen twee krachten, aan de ene kant een globalistische, liberale vaak pro-westerse stroming en aan de andere kant een een autoritaire nationalistische, conservatieve beweging. Je ziet dat in alle landen op alle continenten, de conservatief-autoritaire beweging is een reactie op het doorzetten van het liberaal-globalisme, een verzet tegen de onzekerheid die dat brengt. Voor velen is de wereld als één grote open markt bepaald geen verbetering, zelfs in het rijke Nederland kan een aanzienlijk deel van de bevolking niet meer fatsoenlijk rond komen.-

Dat verzet tegen het liberalisme neemt vaak grimmige vormen aan, zelfs in het vriendelijke levenslustige Brazilië kwam met Jaïr Bolsonaro een president aan de macht die zich onverbloemd agressief extreem-rechts profileerde. Aan zijn presidentschap kwam in oktober vorig jaar een einde, hij verloor de verkiezingen net, zijn volgelingen bezetten het parlement maar hij zelf stookte de boel niet verder op en nam de wijk naar de VS om niet helemaal duidelijke redenen. Het is wel te verwachten dat hij terug zal keren, de helft van de bevolking steunt immers zijn behoorlijk extreme politiek.

Om te zien wie verkiezingen wint als het om een tweestrijd tussen twee kandidaten gaat, is de lunaar van de maand waaronder de verkiezing worden gehouden een prima instrument. Als iemand wint, dan is dat nogal een gebeurtenis en dat moet zichtbaar zijn in de maandhoroscoop. Het interessante in dit geval is dat Bolsonaro echt net verloor. Het is daarom een goed idee om de lunaar van zijn verlies eens te bekijken,  het kan ons veel leren over de aanpak van dit soort horoscopen.

Presidentszon

Op het MC van de baan, dat natuurlijk van groot belang is, staat de ster of beter de nevelige sterrenhoop Prasesepe, die met fragmentatie en verlies te maken heeft. Dat is niet zo goed voor hem, bovendien staat de Zon/ Heer 10 van de baan op de cusp van het verzwakkende twaalfde huis. Venus, Heer 7 van de tegenstander staat er vlakbij en nadert de Zon, een beeld van zijn opponent die jacht maakt op het presidentschap. Wat op valt, is dat Venus/Heer 7 wel op Vindemiatrix staat wat niet zo’n beste ster is voor de winst. Maar de Zon/Heer 10, Bolsonaro’s baan staat echt al in het twaalfde huis, Heer 7 van de opponent staat er verder van af, wat Heer 7 relatief sterker maakt.

Slangenhart

Heer 1, Bolsonaro die maand,  is Mars die op Capella, de Strijdwagen staat, wat de situatie beschrijft, maar ook in Huis 8 van de dood. Dus zowel Heer 10 als Heer 1, de belangrijkste huisheren van de lunaar, staan in verzwakkende huizen. Heer 1 Mars is ook in oppositie met het Pars van de Zon, de essentie van de Zonne-energie vn de koning, niet goed natuurlijk. Op de ascendant van de lunaar staat de ster Unukalhai , het Slangenhart, ook niet echt leuk dat zal duidelijk zijn. Echt heel  uitgesproken is de lunaar niet, de duiding is een zorgvuldige weging, maar met de Heren 1 en 10 in zwakke huizen en Heer 1 in oppostie met het Zonnepars, verliest hij het toch, als is het dan maar net.  Als het zo moeilijk kun je altijd kijken naar de volgende lunaar en die is wel heel uitgesproken met Antares, de koninklijke ster die het einde van een cyclus aan geeft op het MC!!!         

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *