Vandaag zijn er verkiezingen in Engeland en de grote vraag is of de Conservatieve premier David Cameron aan de macht zal blijven. De peilingen laten een nek-aan-nek race zien tussen de partij van Cameron en het socialistische Labour van Ed Miliband. De bookies, de makelaars van weddenschappen, geven Cameron een licht voordeel, maar heel groot zijn de verschillen niet. Het wordt sowieso een “hung Parliament”, een zetelverdeling waarin geen partij de absolute meerderheid heeft. In de UK is dat wat ongewoon, hoewel de huidige regering ook al een coalitieregering is van Conservatieven en LibDem’s, de Liberaal-Democraten van Nick Clegg. Kan de astrologie in deze situatie wat duidelijkheid scheppen? Een de manieren om dat te bekijken, is een analyse van de progressies en solaren in de radix van Cameron. Zal hij regeringsleider blijven? Het is ook mogelijk dat zijn partij wel de meeste zetels haalt, maar dat Labour toch een regeringscoalitie vormt met bijvoorbeeld de sterk opkomende Schotse nationalisten. Klik op de onderstaande link om de radix van Cameron te kunnen zien.

DAVID CAMERON

In het oog springt direct Venus Heer 1 (Cameron zelf), heel sterk in eigen teken en in het eerste huis, wat nogal wat kracht geeft om je in de wereld te laten zien. Er is ook een verbinding met de Zon, die even verderop in het eerste huis staat, het grote symbool van macht en leiderschap. Venus, Heer 1 is de dispositor van de Zon, Cameron kan de Zonnemacht gebruiken, en Heer 1 staat net nog combust. Dat zal Venus echter niet schaden, omdat een planeet geen nadelen kan ondervinden van verbranding, als hij in eigen teken staat. Dan is er eerder sprake van een soort wederzijdse receptie, die eerder versterkend werkt. Venus maakt ook met kleine orb een aspect met de Maan, heer 10 van loopbaan en werk, die op de malefic sterrenhoop Praesepe staat. Dat is een kwaadaardige ster van chaos en bloedbaden, maar in geboortehoroscopen zie je eerder een niets ontziende, genadeloze machtswellust. Niet gek voor een politicus.

Via antiscion of spiegelpunt (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft nul /graden Steenbok) staat Saturnus conjunct Venus. Saturnus en Venus zijn ook nog in sterke wederzijdse receptie. Want Saturnus staat in Vissen, het verhogingsteken van Venus en andersom staat Venus in Weegschaal, het verhogingsteken van Saturnus. Omdat verhoging wijst op sterke idealisering, is Cameron (Venus) dol op Saturnus van oude dingen en Heer 4 van wortels en traditie, conservatief dus. Deze stand heeft ook te maken met zijn typische “‘upperclass”‘ afkomst, hij schijnt zelfs af te stammen van een koning, maar zijn voorvader werd geboren uit een affaire van de koning met een minnares en niet uit een officieel huwelijk. Kan het nog Britser?

Dat hij er warmpjes bij zit, blijkt uit het feit dat de zo sterke Venus ook Heer 2 van geld en bezittingen is, terwijl de koninklijke Spica nog eens pal op cusp 2 staat. Dat het familiebezit daarbij een grote rol speelt, is duidelijk uit de sterke verbinding van Venus Heer 1 met Saturnus Heer 4, via antiscion en receptie. De milde Venus is ook heer 9 van visie, belangrijk voor een politicus en inderdaad is Venus/Cameron geen snoeiharde Thatcher-fan, maar eerder een Conservatief die naar het midden neigt. Dat hij iets wil zijn in de wereld blijkt uit het Pars Fortunae, zijn grote zielsverlangen, in het tiende huis van autoriteit en positie en op de koninklijke en zeer ambitieuze ster Pollux, ook wel Hercules genoemd. Hij zal niet tevreden zijn met jagen en whisky drinken op zijn landgoed. Genoeg verbindingen met de macht dus, maar zit er nog een termijn in voor hem als premier? Klik op de link hieronder om zijn progressies te kunnen zien.

CAMERONPROGRESSIES

De Maan is Heer 10 en is op weg naar de kwaadaardige zone met Algol en de Pleiaden aan het einde van de Stier. Ook loopt de Maan / Heer 10 weg van de positieve Noodknoop en staat in oppositie met de sterachtige factor Poseidon, onder de modernen beter bekend als Neptunus. Poseidon is verbonden met schokken, die de boel totaal overhoop halen. Heer 1 in progressie is op weg naar Antares, het zo machtige Schorpioenshart en de grote ster van het einde van cycli en de dood. De ascendant (strikt genomen de directie van de Asc) staat in oppositie met Mercurius Heer 12 van ellende en eenzaamheid. Dat ziet er niet al te best uit voor hem. Maar wat zegt de solaar, klink op de link hieronder.

CAMERONSOLAAR

De planeet die de solaar domineert vanaf de descendant, is Mars van scheiding en strijd en in de radix Heer 8 van einde. Mars staat in de solaar via spiegelpunt op het Arabische Punt van Ontslag en Terugtreden (Saturnus + Jupiter – Zon) dat op de sterachtige factor Hades (bij de modernen Pluto) staat, in Huis 8 van einde en dood. De Maan radixheer 10 van de loopbaan staat in de solaar op het randje van het ellendige twaalfde huis, vlakbij de pijnlijk remmend Zuidknoop en in separerende oppositie met de Zon. Loopbaan (Heer 10)  en leiderschap (Zon) scheiden dus en dat gebeurt zelfs via een eclips, want het is een afnemende Volle Maan bovenop de knopen.

Als de Maan radix-heer 10 verduisterd wordt door de Zon, kan dat niet veel goeds betekenen. Daar komt nog bij dat ook de sterachtige factor Oeranos, verbonden met pijnlijk afsnijden van mogelijkheden, bij de eclips betrokken is en in oppositie staat met de Zon. Solaar en progressies lijken er dus op te wijzen dat Cameron niet zomaar verder zal kunnen gaan als premier. Het kan wel zijn dat zijn partij vandaag toch de meeste zetels krijgt, en die zin nipt de verkiezingen “‘wint”, maar voor Cameron lijkt een voortzetting als regeringsleider niet in het val te zitten.

In de horoscoop van Ed Miliband (hier nu niet afgebeeld, dat komt volgende week), zijn weinig charismatische socialistische tegenstrever, gaat het MC net over naar een nieuw teken en het PF gaat de Leeuw in, wat de Zon van leiderschap activeert. Dat zijn in ieder geval betere progressieve kaarten dan die van Cameron. Wat niet direct wil zeggen dat Labour vandaag de meeste zetels haalt. Ook in de UK lijkt het tweepartijenstelsel zijn langste tijd te hebben gehad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *