Rusland is vannacht Oekraïne binnen gevallen onder het mom het land te willen “denazificeren”. In de post van gisteren werd al opgemerkt dat de nieuwe lunaar van Oekraïne, die op maandag is ingegaan, er niet bepaald vreedzaam uit zag. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden wordt deze lunaar nu al besproken in deze speciale extra post.

Het eerste dat op valt in deze lunaar is de opmerkelijke conjunctie van Venus en Mars – de planeten van vrede en oorlog – in Steenbok die al een tijdlang aan de hemel staat. Deze conjunctie valt met de gebruikelijke vijf graden orb op de descendant, wat natuurlijk op het begin van een invasie kan wijzen. Dat beeld wordt nog eens versterkt door het feit dat de Mars/Venus-conjunctie via antiscion op de, ook in de post van gisteren al genoemde, Zon op Antares in de radix van Oekraïne staat. Het thema van de strijd tegen Orion dat hoort bij Antares wordt dus sterk geactiveerd deze maand.

Pollux

Pluto die even verderop in het zevende huis staat, maakt ook weer via antiscion een oppositie met het Pars Fortunae, waardoor hij benadrukt wordt en Pluto is in conjunctie met de radixpositie van Mars (via antsicion). De Ascendant van de lunaar staat op de koninklijke Pollux, de onsterfelijke Tweeling, een van de weinige sterren die een zuiver Mars-karakter heeft. De Tweelingen zijn strijders, dat Pollux de onsterfelijke broer, die niet om komt in de strijd, op de Ascendant staat is natuurlijk gunstig voor Oekraïne! Als we naar transits kijken, lopen Mars en Venus de komende week over Pluto, de noodlotsster Terebellum en tenslotte over de radix- Descendant van Oekraïne waar Saturnus, Heer 7 van vijanden bovenop staat. Dat zijn geen fijne standen die het verloop van de strijd aangeven. We blijven de situatie volgen, op het stadhuis van Rotterdam wappert inmiddels de Oekraïense vlag.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *