Het was een onopvallend berichtje in de krant deze week dat “call-girl” Christine Keeler,  inmiddels 75 jaar oud en levend in povere omstandigheden, overleden was. Dat was  begin jaren ‘ 60 wel anders, toen Keeler het dramatische middelpunt was van de zeer beruchte Profumo-affaire in Engeland , die uiteindelijk leidde tot het aftreden van de Britse premier.  De verkiezingen die kort daarna werden gehouden, liepen uit op een verlies van de door de affaire in discrediet geraakte Conservatieven en bracht de Labour-partij aan de macht. Christine Keeler heeft toen dus wel het een en ander in beweging gezet, al is haar verhaal in wezen vrij simpel. De ravissante, piepjonge schoonheid Keeler verkeerde in die tijd als “gezelschapsdame” in hogere kringen en had een korte affaire met de minister van Defensie, John Profumo.

Door allerlei verwikkelingen kwam dat uit , maar het werd onbeheersbaar toen bleek dat Keeler in dezelfde tijd het bed deelde met de militaire attaché van de Russische ambassade. Daardoor groeide de zaak uit tot een kwestie van nationale veiligheid, en moesten niet alleen minister Profumo, die de affaire aanvankelijk ontkend, maar ook de premier het veld ruimen. Keeler zelf belandde korte tijd in de gevangenis wegens meineed, of er ooit sprake is geweest van spionage is onduidelijk, maar het lijkt onwaarschijnlijk.  De beruchte affaire heeft het leven van  Keeler zwaar getekend, ze slaagde er nooit meer in om een stabiel leven op te bouwen, en stierf uiteindelijk in behoorlijk armoedige omstandigheden.

CHRISTINE KEELER

De horoscoop van Keeler zal dus ook wel de nodige spanningen laten zien, na die korte periode waarin ze in hogere kringen verkeerde, is het altijd heel moeizaam gebleven. Dat het niet makkelijk voor haar zou worden, laat haar geboortehoroscoop inderdaad duidelijk zien, klik op de link hierboven om haar radix te kunnen bekijken. Christine Keeler groeide op in uitermate armoedige omstandigheden in een plaatsje aan de rand van London en dat zie je meteen terug. Pal op het IC staat Pluto, de vorst van de onderwereld wat al niet zo prettig is , terwijl Heer 4, de Zon in Vissen, die de omstandigheden in het gezin beschrijft, in zeer sterke negatieve receptie is met Mercurius, als Heer 1 het meest uitgesproken Christine Keeler zelf. Heer 4 staat namelijk in het teken waarin Mercurius vernietigd en in val is, Mercurius / Heer 1 staat in het teken waarin de Zon / Heer 4 vernietigd is.

Dat ziet er helemaal niet fijn uit, het gezin schaadt Keeler en zij heeft er een hekel aan, en zij zegt in een van de boeken die ze over haar leven schreef, dat ze doodsbenauwd was voor haar stiefvader. Ze merkte al op heel jonge leeftijd dat ze een enorme aantrekkingskracht had op mannen, die nauwelijks van haar af konden blijven.  Die fatale, onweerstaanbare  schoonheid, die haar leven tekende,  heeft te maken met de meest opvallende constellatie in haar horoscoop, de drie planeten in Stier. De Maan staat samen met Saturnus Heer 10 van het beroep conjunct de andere malefic, een vernietigde Mars , die zich dus van zijn slechtste kant zal laten zien. De Maan is weliswaar in verhoging in Stier, wat positief is, maar de conjunctie met de beide malefics laat weinig heel van die positieve invloed.

Deze op zich al zo moeilijke constellatie bevindt zich in het twaalfde huis van zelfdestructie, geheimen en eenzaamheid en ook nog eens op Algol, de meest kwaadaardige ster aan het uitspansel. Algol is de afzichtelijke Gorgoon Medusa met slangen op haar hoofd in plaats van haren, maar Medusa wordt ook afgebeeld  als een zeer verleidelijke, onweerstaanbare vrouw. Dat is zo omdat Medusa als  het ware de samenballing is van alle begeertes,  gesymboliseerd door de slangen die het hoofd (het denken)  beheersen. Een belangrijke stand op Algol geeft je het vermogen anderen het hoofd te laten verliezen, ze mee te slepen in hun begeerte.

                             KEELER 1

Dat heeft Christine Keeler wel gemerkt, en ook de onthoofding verbonden met Medusa heeft zich laten zien, uiteindelijk traden zowel een minister en een premier af als gevolg van haar activiteiten en verloor zelfs een partij de verkiezingen. Dat deze overweldigende Algol-invloed er heel sterk uit zou komen , kun je zien aan de oppositie die het Algol-stellium via spiegelpunt (planeetpositie gespiegeld in de as 0°Kreeft -0° Steenbok) maakt met Venus in het tiende huis van het publieke optreden. Al die Algol-kracht stroom er dus uit via Venus, de planeet van de vrouwelijke verleidelijkheid! Wat op valt is dat Venus bijna stil staat, net als Mercurius Heer 1, Keeler zelf, alsof ze een van schrik bevroren konijn is in de helle koplampen van de publiciteit. Een planeet in het tiende huis is heel zichtbaar, maar als hij stil staat is hij heel zwak en heeft geen kracht om dingen naar zijn hand te zetten.

Dat klopt ook , want uiteindelijk was Keeler zelf het grootste slachtoffer van de affaire, de meeste andere betrokkenen kwamen met minder schade weg. Dat is te begrijpen als je de enorme spanningen en zwaktes in deze horoscoop ziet, het Algol-stellium in het twaalfde huis, Pluto op het IC  conjunct het antiscion van het Algol-stellium, in oppositie met Venus die stil staat, Heer 1 die stil staat, de kwaadaardige Hyaden op de ascendant( teleurstellingen en tegenslag) en nergens een sterke planeet die tegenwicht  of een ontsnappingsweg kan bieden. Het is een extreem moeilijke horoscoop, die dus leidde tot een extreem moeilijk leven.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *