De grote belangrijke voorwaarde voor een goede, betrouwbare uurhoek is de spontanteit van de vraag, alleen door die spontaniteit is er de gewenste, effectieve overeenstemming tussen de planeetstanden “boven” en de geformuleerde vraag hier “beneden”. Regelmatig lees je in boeken en artikelen over uurhoekastrologie wat anders, men heeft het dan over de zogeheten “duidingsbeperkingen”. Dat is een hele rits van voorwaarden waaraan de horoscoop zou moeten voldoen om geduid te mogen worden. De praktijk wijst echter uit dat dat niet klopt, astrologen die dat zeggen lijken wat al te vanzelfsprekend over te nemen wat andere auteurs ook weer hebben overgeschreven uit oude, stoffige boeken.

Het is ook wat vreemd dat als je die duidingsbeperkingen allemaal zou toepassen, er nauwelijks een uurhoek over zou blijven die ook geduid zou mogen worden! Duidingsbeperkingen zijn een mythe, zo blijkt uit de praktijk, iedere uurhoek gemaakt op het tijdstip dat een vraag echt spontaan wordt gesteld, kan worden geduid. Dat brengt ons bij een tweede punt waar nog wel eens verwarring over is, de term uurhoek(horoscoop) wordt gebruikt voor een horoscoop gemaakt voor het tijdstip dat een vraag wordt gesteld. Een uurhoek is dus géén gebeurtenishoroscoop en wordt dus ook op een andere manier geduid. Dat is een cruciaal verschil.

De voorwaarde van spontaniteit voor een geldige uurhoek is heel relevant voor het soort vragen waar het deze keer om gaat, vragen of een investering winst zal gaan opleveren. Want wil je zo’n uurhoek kunnen duiden, dan moet de vraag echt spontaan zijn, iedere dag bij het opstaan vragen of het een goed idee is om vandaag zilver te kopen, dat gaat niet werken. Maar in dit geval was die voorwaarde zeker vervuld, deze klant is gefascineerd door cryptocurrencies, er zijn immers mensen ooit steenrijk geworden met de bitcoin. Dit gaat echter om een andere crypto en de vraag is of daar muziek in zit, zal de waarde van deze crypto gaan stijgen zoals de ronkende berichten op de professioneel uitziende site van de crypto moeten doen geloven?

In vragen zoals deze staat het tweede huis van geld en bezittingen natuurlijk centraal, het tweede huis symboliseert in essentie alle zaken die we nodig hebben om ons voortbestaan op aarde zeker te stellen. Iedereen heeft die middelen nodig, zelfs een dakloze heeft bezittingen en een eigen economie. Iemand die niet meer deel uit maakt van de economie, die geen stoffelijke middelen meer tot zijn beschikking heeft, overleeft niet. Het tweede huis wordt daarom in de klassieke astrologie soms ook wel de Poort van de Hades genoemd omdat we hier onlosmakelijk en noodzakelijk met de stoffelijkheid verbonden worden, in het zweet des aanschijns zulllen wij ons brood verdienen. Niemand kan leven van de lucht.

Het tweede huis symboliseert specifiek de roerende goederen, de dingen die je met je mee kunt nemen, het onroerende goed vind je in het vierde huis. Daar gaat deze vraag natuurlijk niet over, de essentie is hier of het slim zou zijn om de ene vorm van geld (Euro’s) om te zetten in een andere vorm (Crypto’s). Daarbij kijk je vooral vooruit, hoe is de waarde nu en hoe zal deze waarde zich in de toekomst verder ontwikkelen? Op de cusp van het tweede huis dat de aan te kopen crypto aangeeft staat in Schorpioen en dus geeft tekenheer Mars de koers van de crypto aan. Mars staat verhoogd in Steenbok en dat is een stevige positieve waardigheid die kracht aangeeft. Maar dat is geen goed teken! Want hij is nu erg sterk dus als we hem vooruitschuiven kan hij nooit nog sterker worden, de koers kan dus uiteindelijk alleen maar gaan zakken.

Mars /Heer 2 geeft dus in feite al het anwoord maar er staat ook nog een planeet in het tweede huis, Jupiter, de algemene significator van rijkdom. Jupiter heeft daarom ook een invloed op de ontwikkeling van zaken verbonden met het tweede huis. Dat lijkt misschien positief maar dat is het niet, Jupiter is retrograde en wordt nog lang niet direct wat de conclusie al getrokken op basis van Heer 2 bevestigt. De waarde zal teruglopen. Niet doen, was het duidelijke antwoord dus. De klant was echter zo gefascineerd door de crypto dat ze toch in kocht voor 6000 Euro die ze later als verlies heeft kunnen inboeken.