Klassieke Medische Astrologie – Genezen met de elementen

In november 2007 verscheen bij Uitgeverij Synthese het door Oscar Hofman geschreven boek Klassieke medische astrologie –  genezen met de elementen Dit boek is de eerste publicatie op dit vakgebied in de westerse wereld sinds 1677, waarin zowel de theorie als de praktijk van de medische astrologie helder wordt uitgelegd.
Het boek is opgebouwd uit vier delen: theoretische bouwstenen (elementen, ziekte en symptoom, anatomie), astrologische diagnose, behandeling en als laatste speciale onderwerpen zoals vragen over operaties en behandelingen, medische electies en preventieve astrologie.

Ook weinig bekende onderwerpen komen aan de orde, waaronder de verbinding van de astrologie met de geneeskunst en zielstherapie van Hildegard von Bingen en de edelsteentherapie.

Alle in het boek beschreven methodieken zijn gebaseerd op traditionele medisch-astrologische teksten en hebben in de praktijk hun werkzaamheid bewezen. U kunt het boek bestellen rechtstreeks bij de auteur of in de boekhandel (ISBN 978 90 6271 035 5). Het boek is inmiddels in het Frans, Duits, Engels en Russisch vertaald.   


Vaste sterren in de horoscoop – Mythologie, Maanhuizen en Constellaties (2013)

Ook in dit boek draait het om het revitaliseren van kennis die vrijwel verloren was gegaan. In de zo lang dominante psychologische astrologie werd en wordt de mythologie van de vaste sterren vrijwel niet gebruikt. Maar dat kan echt niet meer. Door de vaste sterren mee te duiden, wordt de horoscoopanalyse enorm verdiept en de voorspellingskracht sterk vergroot. Dit praktische boek laat precies zien hoe je dat doet. Het bevat lijsten van alle relevante sterren en constellaties, uitleg van de mythische symboliek, een heldere duidingsmethodiek en een lang hoofdstuk met 25 voorbeeldduidingen. Om de sterren te kunnen duiden, heeft u aan dit boek genoeg, een speciaal programma is daarvoor niet nodig.

Het boek (ISBN 978-94-6206-717-2) verscheen in 2013 bij Uitgeverij Boekscout en kan ook bij de auteur besteld worden. Het werd in het Frans, Duits en Russisch vertaald.