De Engelse premier Boris Johnson is nog steeds niet uit de Partygate-problemen en in een vorige post bekeken we zijn progressies. Daaruit bleek inderdaad dat er stevige spanningen te zien zijn en dat die spanningen de komende twee maanden naar een climax zullen gaan. Deze progressieve standen zijn het MC dat in conjunctie met Uranus staat (Uranus is symbolisch castratie, een zeer pijnlijke beperking wordt opgelegd), de Maan die toeloopt op Antares (een ster die op het einde van een cyclus duidt), in oppositie komt met het Pars van de Zon (het “baaspunt”) in de radix en het PF dat in oppositie komt met Pluto.

Dat is aardig wat en deze progressies worden in april vol, daarom moet Johnson zich nog zorgen maken want er loopt nog een politie-onderzoek naar wat er precies is gebeurd tijdens de Corona-feestjes in Downing Street. We zagen al eerder dat ook de nu geldige solaar een aftreden niet uitsluit, dus is het uitermate interessant om eens te kijken wat de lunaren van de komende maanden aangeven. Zijn daar ook problemen te zien? En daarbij zijn vooral de lunaren rond april natuurlijk van belang, wanneer de progressies op scherp komen te staan. Je kunt met de progressies zo nauwkeurig de tijd bepalen omdat de Maan en het PF bewegen met een snelheid van een graad per maand.

Gevallen Zon

In de lunaar die nu geldig is en die begon op 25 januari zijn de problemen goed te zien. De Zon, de algemene aanduider van het premierschap en Heer 10 van de positie in de lunaar, staat conjunct het IC. De Zon is dus naar beneden gevallen van zijn hoge positie en bevindt zich op de plaats van de middernacht, waar hij niet hoort te staan.Dat weerspiegelt heel duidelijk hoe het nu met hem gaat, hij ligt zwaar onder vuur, zijn populariteit en de steun voor hem in zijn partij zijn sterk afgenomen. Deze lunaar wordt hier niet afgebeeld omdat de lunaar die hierop volgt, er nog interessanter uit ziet, deze begint op 21 februari en beslaat dus grofweg  de maand maart, klik op de link hieronder om deze lunaar te kunnen bekijken.

Dubbele Zuidknoop

Deze lunaar springt er direct uit en is een typisch voorbeeld van hoe je met lunaren om gaat. Weet je op basis van de progressies, de solaar en de context dat er iets te gebeuren staat, dan zoek je in de lunaren van de maanden rond die tijd naar de lunaar die er uit springt. En de horocoop van het leven van Boris Johnson in maart 2022 heeft de Zuidknoop op het MC van de maatschappelijke positie! De Zuidknoop is het punt dat dwingt tot een pijnlijk offer, in de context is dat natuurlijk heel veelzeggend. Het belang van het pijnlijke Zuidknoop-offer wordt nog eens herhaald via het spiegelpunt, het antiscion van de Zuidknoop staat op de Ascendant, dit is een soort dubbele Zuidknoop dus, die op de twee belangrijkste punten van de horoscoop valt.

Wat verder op valt, is Mercurius die in het eerste huis staat niet ver van de Ascendant maar via antiscion ook nog op het MC komt in conjunctie met weer die Zuidknoop. Mercurius is in de lunaar niet alleen Heer 8 van het einde maar ook Heer 5 van het einde van de baan. Het vijfde huis is immers het achtste huis van de dood gezien vanuit het tiende huis van de baan , de dood van de baan dus, in deze context is dat wel relevant. “Het” gaat dus tussen 21 februari en 20 maart (als deze lunaar afloopt) gebeuren. Het zou heel goed kunnen dat de resultaten van het politie-onderzoek dan bekend worden en dat dat grote consequenties voor hem zal hebben.  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *