Vorige week werden de progressies bekeken in de horoscoop van Frankrijk, die de grote sociale onrust in het land lieten zien. De gebruikte horoscoop was die van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die vooraf ging aan de Franse Revolutie. Natuurlijk is Frankrijk veel ouder en daar zullen ook nog een keer op terug komen, maar de Franse Revolutie kun je wel zien als het begin van het moderne Frankrijk. Deze horoscoop van Frankrijk lijkt heel goed te werken maar is bijvoorbeeld ook de vorige grote protestbeweging er in te zien, de opstand van de Gele Hesjes, de Gilets Jaunes in November 2018 tegen het liberalisme van Macron?

Het eerste wat op valt in deze progressies is het MC – de primaire directie omdat de hoeken van de horoscoop geen secundaire, maar een primaire beweging maken– dat op de derde graad Tweelingen staat. Degenen die met de vaste sterren werken, en dat is noodzakelijk voor een effectieve astrologie, weten dat dit deel is van de Grote Crisizone die begint bij Algol op 26 Stier en door loopt tot rond 9 / 10 graden Tweelingen waar Aldebaran staat. Dat wil niet zeggen dat Frankrijk door een periode van 14 jaar aanhoudende crisis gaat, maar wel dat het zolang het MC hier doorheen loopt instabieler is en dat er zich al snel grote spanningen kunnen ontwikkelen. In een horoscoop van een individu werkt dat ook zo.

Nieuwe Maan

Dit MC loopt op het moment in de laatste graden van deze crisiszone en dus maken de heftige protesten van nu deel uit van de dezelfde astrologische beweging als de Gilets Jaunes in 2018. Het wil ook zeggen dat vanaf 2025 het MC de crisiszone verlaat en het land dus minder gevoelig zal worden voor dit soort uitbarstingen. In 2018 toen de Gilets Jaunes het land plat legden, en dat ging toen ook met behoorlijk wat geweld gepaard, is goed te zien waarom de potentiële spanning aangegeven door de beweging van het MC op dat moment tot uitbarsting kwam!

Lucida Lancis

De progressieve Maan, symbool voor het volk, is net zijn eigen teken Kreeft in gegaan, waar de Maan heel sterk geworden is en dus klaar om in opstand te komen. De secundair-progressieve Maan beweegt met een snelheid van een graad per maand en dus kun je door het volgen van de Maan goed zien hoe de zaken zich ontwikkelen. Als een snelle progressieve factor zoals de Maan een nieuw teken in gaat, wordt ook de heerser van dat teken en alles wat in de radix met die planeet verbonden is, geactiveerd. De Franse radix-Maan staat op de bikkelharde Zuidschaal (Lucida Lancis) en conjunct de Zon van de macht, dat geeft het onbranden van de machtsstrijd dus aan.

Al Haqa

Maar dat is nog niet alles want de progressieve Maan is op weg naar een conjunctie met de progressieve Zon, een progressieve Nieuwe Maan en dat is altijd een moment van grote crisis. Dat gebeurt op de progressieve stand van Uranus, verbonden met  de mythe van de castratie van de hemelgod wat je meer concreet als zeer pijnlijke beperking kunt duiden. De drie snelle factoren de Maan, het Pars Fortunae en het Pars Solis werken behoorlijk exact uit en kunnen je door hun hoge snelheid de maand geven dat iets zal gebeuren. Zo staat het progressieve Pars Solis via antiscion in oppositie met de vurige radix-Mars in vernietiging in het tiende huis van de macht. Dat de Maan door het Maanhuis Al Haqa, de Witte Vlek, beweegt, dat bij de gewelddadige Orion hoort, is natuurlijk heel passend. Al Haqa heeft ook te maken met gunsten die aan de heerser worden gevraagd!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *