De afgelopen week is er een geweest die we niet snel zullen vergeten, een groot deel van Europa ging op slot en ook in andere delen van de wereld  werden strenge maatregelen genomen. Het is nog steeds zo dat het het aantal dodelijke slachtoffers van de ziekte in Nederland ver onder dat van het aantal doden bij de laatste ernstige griepepidemie (10.000 doden in Nederland in de winter 2017/2018, dat komt neer op 80 doden per dag!) ligt. Toch is het ook zo dat de Corona-infectie als ziekte wel veel heftiger is dan een zware griep en dat in sommige plaatsen in Europa, vooral het noorden van Italië, de situatie inderdaad zeer ernstig is. Tegelijkertijd is China weer aan het opstarten en lijkt de eerste kentering in de cijfers zichtbaar te worden.

Altijd Algol

In een eerdere post werd de Ramingress-horoscoop van 2019 geduid met als voornaamste boosdoener voor deze crisis Mars in vernietiging op Algol, de zeer beruchte crisis-ster die zo’n grote rol speelt in de mundane astrologie. In het grootste deel van Europa staat in de ingresshorocoop Schorpioen op de Ascendant en dus is de boosdoener Mars op Algol ook Heer 1 (de belangrijkste huisheer) maar in het meest getroffen land Italië (en dus in de ingress berekend voor de hoofstad Rome) valt deze Mars bijna precies op de descendant. Het valt ook op dat de krachtige ster Agena, een van de hoofdsterren van de Centaur op de Ascendant van de Italiaanse ingress staat. Het verhaal van de Centaur is dat van onderschatting van de dodelijke kracht van iets dat eerst onschuldig lijkt! Hieronder nog een keer de ingress van Italië.

Ingresslunaar

Nu is zo’n ingress een soort jaarhoroscoop van een land en is het dus wel prettig als je kunt vast stellen wanneer iets dat je in de ingresshoroscoop ziet, zal gebeuren. Het maakt natuurlijk wel uit of het in het begin van het jaar of juist helemaal aan het einde plaats vindt. In de boeken worden daarvoor de seizoensingresshoroscopen en de tekeningresshoroscopen genoemd en dat lijkt ook wel behoorlijk te werken. Maar omdat de ingress een soort mundane solaar is, zou je ook met die ingress als uitgangspunt lunaren kunnen gaan maken om de maanden te kunnen bekijken. Een techniek is altijd de toepassing van een bepaald principe, bij lunaren en solaren is dat het terugkeerprincipe. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat dat duidelijker dan de maandelijkse tekeningressen bepaalde gebeurtenissen laat zien. 

In Noord-Italië werd het eerste Corona-geval vastgesteld op 31 januari. Dat eerste geval betrof een Chinese werknemer, in de mode-industrie in Noord-Italië werken nogal wat Chinezen. Zo krijgen de posities in de horoscoop die op problemen wijzen in een bepaald gebied vorm in de concrete werkelijkheid. Als we nu uitgaande van de Ingresshoroscoop, de lunaar maken waaronder de uitbraak begon, dan is de bovenstaande horoscoop van de Maan-terugkeer die valt op 15 januari het resultaat en dat is vrij spectaculair. Want deze ingress-lunaar heeft zijn Ascendant in de Algolzone en valt dus omgekeerd op de belangrijke Asc/Desc-as met die Mars op Algol van de ingress.

Uit het buitenland

Mars die zo’n grote rol speelt in de ingress, staat op de Doodsster Antares en via antiscion (positie gespiegeld in de as 0° Kreeft- 0° Steenbok) op Saturnus/Heer 10 en conjunct de Heer van het Dodenrijk Pluto, terwijl Heer 10 is ook nog eens verbrand is! Dat alles speelt zich af in het negende huis van het buitenland waar de ellende dan ook vandaan kwam. De Zon die Heer 10 verbrandt bevindt zich op Terebellum, een van de sterren van het noodlot! Het lijkt dus prima te werken deze “ingress-lunaar” en de vraag is of  we nu ook het verdere verloop van de Corona-crisis hiermee helder kunnen voorspellen?  Dat is zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *