De afgelopen twee posts hebben we de geboortehoroscopen bekeken van de Poolse tweeling die de Maan stal, de broers Lech en Jaroslaw Kaczynski. Het vergelijken van horoscopen van tweelingen is altijd zeer interessant omdat zo duidelijk wordt welke punten cruciaal zijn. Lech had een horoscoop met veel meer zwakke kanten dan Jaroslaw en het was dus ook Lech die omkwam bij een vliegtuigramp op 10 april 2010 samen met een groot deel van de Poolse regeringstop. Lech was op dat moment president, Jaroslaw premier. Hun lot was anders en dat verschil was ook duidelijk te zien in het verschil tussen beide horoscopen. Nu moet zo’ ongeluk waarbij een groot deel van de regeringstop van een land om komt ook op mundaan niveau zichtbaar zijn en om dat te bekijken gaan we uit van de onderstaande horoscoop, klik op de link om de oerhoroscoop van Polen te kunnen zien.

POLEN

Dit is de horoscoop van het precieze moment van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter die vooraf ging aan het eerste ontstaan van een eenheid die je Polen kan noemen. Dat moment viel in 966 toen vorst Mieszko de Eerste zich bekeerde tot het Christendom, Polen verenigde en zo de stamvader werd van de Piasten-dynastie die het land eeuwenlang zou regeren. Bij landen die al zo lang bestaan als Polen kun je deze truc toepassen en de Grote Conjunctie – de GC – als radix gebruiken. Vaak zijn er in de geschiedenis nog meerdere momenten die een effectieve GC opleveren, in het geval van Polen lijkt deze uit 948 echter goed te werken. Het laat zien dat het gevleugelde woord van Plato klopt, dat de tijd het bewegende beeld van de eeuwigheid is. Dat wil zeggen dat de tijd een illusoire sluier over de bron waaruit alles voortkomt is. Een horoscoop uit 948 levert namelijk een lunaar op die de maand aan geeft waarin 1062 jaar later de regeringstop verongelukt! Dat is de essentie van de astrologie om het illusoire karakter van de tijd te laten zien.

Wat op valt in deze oer-horoscoop van Polen is de nadruk op het negende huis van religie, de katholieke kerk speelt nog steeds een grote rol in het land. Er staan maar liefst vijf planeten in een vast teken in het Godshuis. Heer 1, het land, is Mars in vernietiging in Stier op cusp 6 van tegenslag en onder dispositie van Venus heer 7 de tegenstander. Heel sprekend voor een land dat zo vaak werd bezet en verdeeld. Deze vernietigde heer 1 staat via spiegelpunt conjunct de Grote Conjunctie zelf en dat is dus een punt dat we in de gaten moeten houden. Een andere gevoelige stand is Mercurius heer 8 van de dood conjunct de extreem beperkende Zuidknoop die weer driehoek de Maan staat. De secundaire progressies in april 2010, toen Polen zijn regeringstop verloor geven duidelijke aanwijzingen. Klik op de link hieronder om de Poolse progressies te zien.

POLENPROGRESSIESDOODLECH

Het MC beweegt zich tussen de Zuidknoop en heer 8 van de Dood een gevaarlijke zone, de Maan staat in oppositie met de progressieve Mars en maakt in hoog tempo ook opposities met de vele planeten in de Leeuw. De solaar geldig in april 2010 herhaalt de spanningen, klik op de link hieronder.

POLENSOLAARDOODLECH

De MC/IC-as in de solaar valt precies op de graad van de Grote Conjunctie in de oerhoroscoop en dus ook op het antiscion (spiegelpunt) van Mars die in vernietiging zijn meest venijnige kanten laat zien. Het solaar-MC wordt benadrukt door de conjunctie met het Pars Fortunae dat in een solaar  altijd aangeeft waar de grootse aandacht dat jaar naar toe gaat. Dat is duidelijk, het maakt een oppositie met Mercurius radixheer 8 van de dood, die zeer sterk in het oog springt door zijn plaatsing op het IC. Mercurius staat ook op de positie van de koninklijke Regulus in 2010, een koninklijke dood dus verbonden met het laagste punt, het IC: het regeringsvliegtuig dat neerstortte. De solaar-knopenas ligt omgekeerd over de radix-knopenas, altijd een teken van een ingrijpende ommekeer.

Zelfs de lunaar waaronder het ongeluk plaats vond is uitgesproken, niet te missen. Lunaarheer 1, het land die maand, staat combust in val en vernietiging en via antiscion valt de Saturnus-Maan oppositie op Mercurius. Lunaar-Mars is net de gevarenzone aan het begin van de Leeuw binnen gekomen en staat conjunct de ellendige Zuidknoop. Als je met behulp van lunaren zoekt naar de maand dat iets zal  gebeuren in een jaar van grote spanningen, kijk je vooral naar een opeenhoping van dit soort opvallende standen.

POLENLUNAARDOODLECH

Om het plaatje rond te maken, kan de ingress worden bekeken. Dat is de horoscoop van het moment dat de Zon de Ram binnen gaat, berekend voor de hoofdstad van het land. Deze ingress – een soort nationale solaar – heeft de Maan op de top-killer onder de sterren Algol, wat duidt op verlies van het hoofd. Natuurlijk is dat het geval in iedere ingress van elk land ter wereld . Maar wat het specifiek maakte voor Polen is het feit dat de Maan heer 10 is – de regering- en deze killer-Algol-Maan staat vierkant het gevoeligste punt in de Poolse oer-horoscoop de graad van de Grote Conjunctie met het antiscion van Mars. Het is dus Polen die zijn hoofden zal verliezen.

POLENINGRESSDOODLECH

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *