Gisteren bleek uit een peiling dat het vertrouwen van de burger in de Nederlandse overheid tot een dieptepunt is gedaald. Vreemd is dat niet na een reeks blunders en schandalen, een schaamteloos liegende premier en recent nog het gestuntel rond de evacuatie uit Kaboel, wat zelfs mensenlevens heeft gekost. De minister had dan nog net het fatsoen af te treden, het enige lichtpuntje in deze tragedie. Ook is er nog steeds een half jaar na de verkiezingen door partijpolitieke spelletjes geen nieuw kabinet. De democratie lijkt te haperen.

Dat roept natuurlijk de vraag op wat er gaande is in de horoscoop van Nederland, daarbij nemen we de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die direct voorafging aan het uitroepen van de onafhankelijkheid (4 september 1563, 18:15:30 LMT, Amsterdam, Asc 28.55 Waterman, horoscoop hier niet afgebeeld). Aangezien de Nederlandse “verjaardag” op 4 september valt, is er net een nieuwe solaar in gegaan en het is dus een goed idee om die eens te bekijken, klik op de download-knop hieronder om deze te kunnen zien.

De voorafgaande solaar zag er al niet zo heel fijn uit, deze nieuwe solaar is zo mogelijk nog droeviger. Wat direct op valt, is de Zuidknoop die op de Ascendant, de Zuidknoop vraagt om een pijnlijk offer, anders lopen de zaken vast en daar zie je direct de waarde van de astrologie. Vlakbij de ascendant staat de doodsster Antares het machtige, martiale Schorpioenshart dat cycli beëindigt, geen fijne combinatie en ook weer een teken dat er iets zal moeten worden opgegeven. Het MC van de regering is natuurlijk heel belangrijk en het wordt benadrukt door Mercurius die er conjunct mee staat, Merurius is Heer 7 van samenwerking en partnerschap.

Dat blijft stevig onder druk staan want via antiscion valt de strijdplaneet Mars op het IC tegenover die Heer 7 van samenwerking op het MC. Mars staat ook nog eens conjunct het Zonnepars, de solaire essentie, en de Zon is de macht. Venus is Heer 10 van de regering en die lijkt er sterk bij te staan in het eigen teken in het tiende huis, maar ook hier is het een antiscion dat roet in het eten gooit. De Zon van de macht is via antiscon in oppositie met Heer 10, de Zon en Heer 10 zijn ook nog eens in wederzijdse negatieve receptie. Dat ziet er niet zo heel ontspannen uit voor dit jaar. Volgende week zullen we een blik werpen op de progressies, want een solaar krijgt altijd vorm in het kader van de progressies.      

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *