Met Kerst kwam het bericht dat George Michael was overleden, een beetje vreemd gevoel, omdat een van zijn bekendste hits “Last Christmas’’ , natuurlijk weer werd grijs gedraaid op de radio. Met “ All I want for Christmas is You” van Mariah Carey, behoort “Last Christmas”’ tot de allergrootste Kerstkrakers ooit, wat helemaal past bij de onbetwiste megaster-status van George Michael. De kraker stamt overigens nog uit zijn begintijd met Wham!, een band die hij oprichtte met een schoolvriend en die zijn doorbraak naar het succes en later zijn grootse solo-carrière inluidde. Wham! klinkt kort en krachtig en dat was het ook, maar de sterrenstatus van Michael was dat bepaald niet, hij bleef tot aan zijn dood 20 jaar lang in beeld als popartiest, mede door een schandaal rond zijn homoseksualiteit. Klik op de link hieronder om de radix van Michael te kunnen bekijken.

george-michael

In het twaalfde huis van zijn radix staat de conjunctie die hem zijn talent als zanger, schrijver en producer gaf, die van Venus en Mercurius in Tweelingen. Mercurius is de stem en die staat natuurlijk heel sterk in zijn eigen teken Tweelingen, een teken dat, volgens de oude teksten ook “een stem” heeft en zich dus heel duidelijk kan laten horen. Venus is de planeet van de schoonheid en de kunsten en is ook nog eens heer 5 van creativiteit. De Venus-Mercurius conjunctie staat op Rigel, een krachtige ster van de eerste magnitude uit de constellatie Orion, die met groot succes verbonden is. Cusp 5 van creativiteit valt op Spica, een koninklijke ster, die veel bescherming en ook weer succes schenkt, dus met kunst en creativiteit zit het wel snor.

Deze carrière-conjunctie staat echter in het verzwakkende twaalfde huis en dat zou in principe de kracht aan deze planeten om zich in de wereld te manifesteren, kunnen ontnemen. Maar via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft- nul graden Steenbok)valt de conjunctie op het sterkste punt van de hele horoscoop, op de ascendant. Nu wordt wel gezegd dat een antiscion iets verborgens aan duidt, maar het kan ook iets indirects of ongewoons laten zien, op de ascendant zullen dingen niet snel echt uit beeld blijven. Het betekent dat deze Venus en Mercurius, inclusief alle kracht op hun oorspronkelijke positie, verbonden zijn met het meest persoonlijke punt in de hele horoscoop. Ook de kracht van Rigel wordt “meegnomen” naar de nieuwe antiscion-positie en krijgt dus alle gelegenheid zich te manifesteren. Overigens maakt de Venus-Mercurius conjunctie aspecten met Jupiter, Heer 10 van de loopbaan, met het MC zelf en met Mars Heer 11, de waardering voor wat je in de wereld zet. Via die aspecten kunnen planeten altijd ontsnappen aan hun opsluiting in huis 12.

wham

Mercurius kan dus dankzij het antiscion op de ascendant en die aspecten zijn rol als talentplaneet, als horoscoopheer, wel degelijk spelen. Dat kun je ook zien aan de firdaria, een indeling van het leven in langjarige fases, die ieder door een planeet worden beheerst. Als Michael begint met Wham!, en zijn eerste succes begint te krijgen, breekt net de hoofdfase van Mercurius aan. Overigens is er wel een aspect van het verborgene karakter van het antiscion merkbaar in het leven van Michael. Hij was homoseksueel en dat heeft hij heel lang verborgen gehouden. Pas in 1998 kwam hij er openlijk mee voor de dag omdat hij daartoe min of meer gedwongen was, vanwege zijn betrokkenheid in een schandaal. Venus is Heer 5 van seksualiteit en de conjunctie met Mercurius, de “shape shifter” met de vrouwelijke Venus is natuurlijk een heel acceptabele aanduider van homoseksualiteit. Mercurius wisselt van rol en wordt daarom vaak genoemd in oude teksten als mogelijke indicator van een homoseksuele geaardheid.

Voor zijn grote succes zijn er verder diverse aanwijzingen te zien in zijn horoscoop. Op het MC staat de krachtige ster van de eerste magnitude Achernar, die een pure Jupiternatuur heeft en Jupiter zelf is Heer 10 die sterk in het tiende huis staat, vrij van afflictie. Jupiter maakt een sextiel met de Venus-Mercurius conjunctie en staat via antiscion op het IC, niet de sterkste positie voor de loopbaan, maar wel een hoek. De Noordknoop,eensoort super-Jupiter, die veel succes en een ontembare drang om alles in het leven te ervaren, schenkt, staat conjunct de ascendant. De Maan valt op cusp 3 van communicatie en staat op de ster Leeuw-ster Algenubi, specifiek de Muil van de Leeuw, wat niet slecht is voor voldoende volume.

george-michael-2

Alleen de Zon zou voor wat vraagtekens kunnen zorgen. Deze staat ook weer in het twaalfde huis en maakt geen nauwe aspecten waardoor hij zou kunnen ontsnappen uit dit zo verzwakkende huis. De Zon is ook Heer 2 van bezit en dat zat zeker wel goed bij George Michael, dus zo’n zwakke Zon lijkt een beetje vreemd. Maar omdat de Zon in Kreeft staat en de Maan in Leeuw zijn de Lichten in zeer sterke receptie met elkaar. De Maan is Heer 1, George Michael zelf en kan dus met zijn eigen bewuste acties die Zon uit het verzakkende twaalfde huis vissen. Planeten in sterke receptie kun je bijna zien als conjunct. En verder moet je je  altijd realiseren dat succes en geld nauw verbonden zijn, als er veel succes wordt aangeven via krachtige vaste sterren en het tiende huis, zal er meer bezit zijn, ook als heer 2 niet extreem sterk staat.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *