Het is zomerstop in de Formule-1, eind deze maand gaat het weer verder. Max Verstappen, waarover we al eerder schreven, staat op kop en hij lijkt af te stevenen op een tweede kampioenschap. De zaak is  echter nog niet beslist, de verrassende nummer 2 van dit seizoen, de Monegask Charles Leclerc staat flink op hem achter maar het gat is nog wel te overbruggen. Vorig jaar werd Leclerc zevende in het klassement met 200 punten achterstand op Verstappen maar nu gaat het dus stukken beter. Alle reden om eens een blik te werpen op zijn radix.

Wat direct de aandacht trekt, is de conjunctie van Mars die Heer 1 is en dus het meest uitgesproken Leclerc zelf die conjunct Venus, Heer 7 van tegenstanders staat. De positie van Heer 1 laat zien waar je staat in het leven, waar automatisch veel aandacht naar toe gaat. Dat is de strijd met anderen dus, wat nog eens wordt versterkt doordat deze conjunctie op de koninklijke Antares valt met zijn intens rode pure Mars-energie.  Antares geeft een strijd op leven en dood, de koninklijke aard van de ster geeft aan dat er veel succes aan verbonden zal zijn.

Heren 1 en 7 staan allebei op Antares, Venus/Heer 7 staat er het dichtste bij, maar Mars Heer 1 pakt met zijn vurige natuur het makkelijkste de krijgersenergie van de ster op. Van de planeetpunten valt het punt van Saturnus bovenop Venus/Heer 7 van tegenstanders, Saturnus is essentie van de afremming. Mars/ Heer 1 is erg veel sneller dan normaal en maakt een heel nauw sextiel met de grenzen overschrijdende Jupiter, die ook nog  eens Heer 5 van plezier, sport en spel is. Dus als we het over racen hebben, dan is het duidelijk dat Mars Heer 1 Heer 7 te snel af zal zijn.

Overvloed

Andere delen van de radix van Leclerc vullen dit beeld aan. Zijn Heer 10, die aangeeft wat altijd een rol zal spelen in zijn publieke activiteiten, is de Zon van het winnen. Die Zon staat op de koninklijke Spica in oppositie met de Maan de significator van onderdanen en ondergeschikten, de Maan wordt in deze positie tijdens Volle Maan totaal door de Zon gedomineerd. De Maan is op dat moment immers totaal gevuld met het licht van de Zon dat zij weerspiegelt. Heer 10 wijst dus ook op strijd en winst, de positie in het zeer zwakke Huis 12 wordt gecompenseerd door het nauwe sextiel dat de Zon maakt op de MC-graad.

Natuurlijk vallen ook de parsen van de Maan (Pars Fortunae) en de Zon (Pars Solis) op omdat ze vlakbij de Descendant staan, maar dat heeft geen betekenis omdat dat automatisch zo is bij Volle Maan. Wat wel betekenis heeft, is het feit dat het antiscion van Pars Solis op het MC staat, dat is namelijk niet automatisch het geval bij Volle Maan. De solaire essentie van de overvloed en de dominantie valt op het punt van het werk, waar ook nog Algenuni de Muil van de Leeuw op staat. Je krijgt zo dus een helder plaatje maar alleen als je sterren, planeetpunten, waardigheden / recepties en antiscia mee duidt, zonder dat gaat niet en verlies je snel heel veel scherpte zoals de moderne astrologie laat zien.             

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *