Dinsdag was het Allerzielen, de dag dat in de kerken de Requiem-mis voor de overledenen wordt gecelebreerd. In Mexico is dit een van de belangrijkste “feest”-dagen, als de Dag van de Doden, de Dia de Los Muertos. Het land lijdt onder een obsessie voor de dood en vreemd is dat niet, de Azteekse cultuur van voor de Spaanse kolonisatie van Mexico, was opgebouwd rond een uiterst barbaarse cultus waarin mensenoffers centraal stonden. De kloppende harten van de slachtoffers werd daarbij uit de borst van de nog levende slachtoffers gerukt, dat gebeurde dagelijks, de trappen van de pyramide-tempels glommen altijd van het menselijk bloed.

De Spaanse Conquistadores onder leiding van Cortes maakten een einde aan deze barbaarse praktijken, maar het zal duidelijk zijn dat deze energie niet zomaar verdwijnt. Een menselijk offer draagt al de levensenergie van de geofferde over aan een “god” die daardoor gevoed wordt en in ruil daarvoor gunsten aan zijn aanbidders schenkt. Dat energiereservoir moet nog steeds enorm zijn, omdat de Azteken honderden jaren lang excessieve aantallen mensen offerden, de Azteekse Vrouwe van de Dood Mictecacihuatl heeft goed gevulde voorraadkasten. In de nationale horoscoop van Mexico, gebaseerd op de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter van voor de onafhankelijkheid is deze explosieve erfenis goed te zien (klik op de download-link hieronder).

De Zuidknoop “de uitgang uit het leven”, valt pal op de Ascendant en de Ascendant is in conjunctie met het Planeetpars van Saturnus, de essentie van de Saturnus-energie. Juist ja. De Grote Conjunctie zelf staat in het achtste huis van de dood op Al Pherg, de ster van het noodlot die ook wordt geassocieerd met Typhon de Dood.  Jupiter in de GC is Heer 4 van de wortels wat de Azteekse erfenis aangeeft. Heer 8 van de dood staat in het negende huis van religie (letterlijk aanbidding van de dood), het is de malefic Mars in vernietiging die op Algol de Demonenkop staat, zo sterk verbonden met bloedbaden en slachtpartijen. De MC/IC-as ligt over de as van de koninklijke sterren Aldebaran en Antares, beiden intens roodgekleurd en zuiver martiaal.

De “Heilige” Dood

Deze zeer sterke Mars-energie zal zich op zijn venijnigst laten zien, omdat Mars in vernietiging staat. Antares het Schorpioenshart en de Ster van de Dood staat op het IC van de Azteekse wortels. Mercurius Heer 1 én heer 10 en dus heel belangrijk in de horoscoop staat conjunct Castor, de Tweeling die sterft en naar de Onderwereld gaat.  Het Pars Fortunae, dat aangeeft waar de ziel van het land door beheerst wordt, staat in Huis 8 van de dood en onder dispositie van die ellendige Mars Heer 8 in het negende huis van religie. Werkelijk overal waar je kijkt, zie je de bloederige erfenis van de Azteekse cultus van de doodsdemonen.

Geen wonder dus dat Mexico de Dia de Los Muertos zo uitzinnig viert. Geen wonder dat het land  verscheurd wordt en onleefbaar gemaakt door het excessieve geweld van de drugskartels. Geen wonder dat de oude Azteekse barbarij weer zichtbaar is geworden in de verering van de doodsdemoon “Santa” Muerte, die begon te groeien tegelijk met de groeiende macht van de drugskartels. Santa Muerte is Mictecacihuatl. Mexico heeft een nationaal exorcisme nodig om voor eens en voor altijd af te rekenen met de Azteekse demonen die het land onleefbaar maken. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *