Vorige week donderdag was het veertig jaar geleden dat een van de meest succesvolle computerspelletjes ooit uit kwam, Pac-Man. Iedereen zal het wel kennen, dat gele happertje dat in een doolhof rond waart, spookjes moet vermijden en zoveel mogelijk bolletjes moet zien op te eten. De naam Pac-Man komt van het Japanse Paku Paku Taberu wat zoveel betekent als “opschrokken” , het spelletje werd bewust ontwikkeld voor een vrouwelijke doelgroep en de Japanse ontwerper koos daarom niet voor een gevecht maar voor een door hem als meer vrouwelijk gezien thema als eten. Het moest er ook allemaal schattig en zacht uitzien om de vrouwen aan de spelletjes te krijgen.   

Het zou erg interessant om een horoscoop te bekijken van een zo enorm succesvol spel, maar hoe kom je aan een tijd? De dag dat het spel werd uitgebracht is bekend, de plaats ook maar hoe laat was het? Dat is moeilijk te achterhalen, daarom is de onderstaande horoscoop gemaakt voor de tijd dat de Zon op het MC staat. Dat is minder specifiek dan een “ echte” tijd maar er valt wel het nodige mee te zeggen. Enige tegenzin valt hierbij niet onderdrukken, want het blijft natuurlijk wat algemeen maar goed het is intrigerend genoeg om het een kans te geven. De Zon op het MC heeft de symboliek van “wat gaat iets in de wereld doen?” en dat lijkt toch wel passend voor een commercieel computerspel (klik op de dowloadknop om de Zon-op-het MC horoscoop van Pac-Man te kunnen zien).

Het resultaat is verbuffend! Wat direct in het oog springt, is de Maan op de ascendant die een nauw vierkant maakt met de Zon op het MC en de Maan heeft met honger, eten en vrouwelijkheid te maken! Sterker nog het beroemde happertje ziet er uit als een Maantje.  Het fascinerende is dat als je de Zon exact op het MC zet, de Maan bijna exact op de Ascendant komt. Dit Maan-happertje staat in nauwe conjunctie met Mars wat direct het Japanse Paku Paku Taberu weerspiegelt, wat je ook kunt vertalen als “ met zeer veel energie opeten”. De zo centrale Maan maakt een redelijk sterke wederzijdse receptie via teken en tripliciteit met Venus, de andere vrouwelijke planeet en ja daar zie het schattige. Venus maakt ook een receptie met Jupiter en Mars die in het eerste huis zo vlak bij de Maan staan. Jupiter maakt het plaatje van de happer- Maan rond, in zijn vernietiging geeft hij gulzigheid.

Maar liefst zes planeten staan onder dispositie  van Mercurius, die dus van zeer groot belang is. Natuurlijk is Mercurius de planeet die je nodig hebt voor een goed computerspel en Mercurius kon in feite niet beter staan. Zou dit een electie zijn geweest? Dat is onwaarschijnlijk, maar als een astroloog dit heeft gedaan, dan had hij echte kennis. Mercurius is razendsnel, staat zeer sterk in zijn eigen teken en staat bovendien nog op de koninklijke Aldebaran, een ster die veel materieel succes geeft. Het is ook de ster van het begin van een nieuwe, succesvolle cyclus en ja door Pac-Man werd het computerspelletje inderdaad algemeen populair.

Als je zover zou gaan om ook de huizen mee te duiden, dan worden  tegenstanders van Pac-Man – “de  vier spookjes” Inky, Blinky, Pinky en Clyde – aangegeven door Heer 7, Jupiter in vernietiging die wat dieper in twaalfde huis van spoken  staat.  Jupiter nadert de ascendant en kan dus gevaarlijk worden, maar de spookjes blijven stevig onder controle van Mercurius die ze met zijn razendsnelle behendigheid kan ontwijken en uitschakelen. Het laat de essentie van het computerspel zien want als de tegenstander zo sterk zou worden dat hij meestal zou winnen wie zou het spel dan nog willen spelen?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *