De afgelopen weken zijn de internationale spanningen hoog opgelopen en de hele zaak staat nu op scherp. Enige tijd geleden schreef ik op deze blog dat we blij mochten zijn dat de overgang van de Grote Conjuncties naar de Lucht-tekens alleen maar een pandemie hadden gebracht en geen oorlog, maar misschien was dat te vroeg. Rusland heeft een grote troepenmacht aan de grens met Oekraïne verzameld en lijkt af te koersen op een daadwerkelijke aanval. De vraag is dus wat de horoscoop van Oekraïne laat zien op het moment en wat we daaruit kunnen op maken?

De radix waar we van uit gaan om de progressies te berekenen is die van 1 december 1991 om 20:00 in Kiev, Asc 3.30 Leeuw). Dat was het moment dat de positieve resultaten van het referendum over de onafhankelijkheid van Oekraïne bekend werden gemaakt en het land vervolgens internationaal werd erkend als soevereine staat. Deze radix heeft opvallend genoeg Saturnus Heer 7 in eigen teken op de descendant, er is dus een heel prominent aanwezige tegenstander, drie keer raden wie dat is. Deze radix lijkt goed te functioneren en de progressies van dit moment laten de hoogspanning ook duidelijk zien.

Mars-term

Het eerste wat op valt is de Ascendant (de primaire directies, er bestaan geen secundaire progressies van de hoeken omdat ze geen secundaire beweging maken) op het punt staat van term te wisselen. Terms zijn meestal niet zo belangrijk, maar als een langzame factor zoals de primaire directie van de Ascendant van term wisselt, geeft dat wel iets van betekenis aan, de heer van de nieuwe term wordt op dat moment actief. Die nieuwe Termheer is Mars, wat de militaire hoogspanning duidelijk weerspiegelt, maar niet direct zegt dat er daadwerkelijk oorlog komt.

Pseudo-Eclips

Verder maakt het Pars Fortunae (progressieve positie opgebouwd uit de directie van de Ascendant en de progressies van de beide Lichten) een oppositie met de Zon op de progressieve Knopenas. Het Pars Fortunae is het Pars van de Maan, de essentie van de lunaire energie en dus kun je dit zien als een soort Volle Maan, het is een progressieve pseudo-eclips dus, want de oppositie wordt gemaakt op de Knopenas. Hoe je dit ook wilt noemen, het is een moment van extreme spanning, dat de Zon op de positieve Noordknoop staat is gunstig voor Oekraïne, de Zon is Heer 1 in de radix. Het PF is de tegenstander die op de Zuidknoop valt, de Zuidknoop dwingt tot een pijnlijk offer.

Al Iklil

Het Pars Solis loopt over Vindemiatrix, een kwaadwaardige ster verbonden met een zeer ongelukkige afloop, de progressieve Maan staat via antiscion op de progressieve Heer 7 van vijanden die zo prominent is in de radix. De parsen en de Maan zijn snelle prognosefactoren die een graad per maand bewegen, dus dat de spanning nu op een kookpunt is, wordt duidelijk aangegeven. De gang van de secundaire Maan door de Maanhuizen laat toepasselijke Schorpioenthema’s zien, de Maan gaat van Al Zubana (in de tang van de Schorpioensklauwen) naar Al Iklil (verdediging van de eigen middelen). Of dit alles nu betekent dat er echt oorlog komt, is nog niet duidelijk, om daar iets over te zeggen is er een verdere analyse van de lunaren nodig.                

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *