Deze week overleed in een gevangenis in Parma Salvatore “Toto” Riina, die als Capo dei Capi in de jaren ‘ 80 en ‘90 dood en verderf zaaide op zijn geboorte-eiland  Sicilië en ver daarbuiten.  Riina werd geboren in het beruchte Corleone, een dorp dat een onwaarschijnlijk hoog aantal maffia-bazen  voort bracht. Daarmee zijn we meteen al via een zijweg in de astrologie aangeland want een naam is nooit toevallig en Corleone is niets anders  dan het Hart (Cor)  van de Leeuw (Leone), dat wil zeggen Regulus.  Zoals bekend voert deze meest koninklijke ster van de koninklijke sterren ‘’ naar de troon”  en dat is de reden dat van de vele stoffige dorpen op Sicilië juist dit dorp zo berucht werd. Dat het deze naam draagt, is een signatuur dat de Regulus-energie er een sterke invloed heeft.

                                 CORLEONE

Het leven van Riina werd totaal bepaald door zijn geboortegrond, waarin de familie natuurlijk een hele grote rol speelde. Cosa Nostra (“ Onze Zaak”), de Siciliaanse maffia ontstond ooit in de negentiende eeuw uit groepen die onder leiding van rentmeesters voor de rijke grootgrondbezitters de orde handhaafden en het vuile werk opknapten. De band met de grond en de familie was vanaf het ontstaan van Cosa Nostra heel hecht en dat is altijd zo gebleven. In de horoscoop van Riina springt dat ook direct in het oog.  Op het IC staat een opvallende conjunctie van Pluto de Heer van de Onderwereld en een retrograde Jupiter in verhoging. Jupiter is de heerser van het  achtste huis van de dood en het twaalfde huis van geheime zaken, dat de twee malefic-huizen invloed hebben in het huis van de familie is wel heel toepasselijk. Klik op de link hieronder om de radix van Riina te kunnen bekijken.

TOTO RIINA

De retrogradegang van Jupiter wijst er op dat alles gaat volgens traditionele codes en de invloed van Pluto behoeft geen verdere uitleg. Het Pars Fortunae, de zieshonger staat bijna op de cusp van het twaalfde huis van verborgen zaken en dus onder dispositie van weer die familie-Jupiter op het IC. Heer 4 is de Maan die een sextiel maakt met Venus, die Heer 1 en dus het meest uigesproken Riina zelf is. Heer 1 staat ook weer onder dispositie van Jupiter en de Maan Heer 4 van de familie maakt een vierkant met Saturnus Heer 10 van het “beroep”.  Jupiter en het  IC staan op Castor en Pollux, de Tweelingen en benadrukken zo nog een keer het thema van familie en broers. De Tweelingen blijven zelfs door de dood heen met elkaar verbonden wat de sterke familiebanden weerspiegelt. Castor en Pollux trekken samen ten strijde, waarbij Castor om komt, ook dat kun je als beeld letterlijk nemen, de hele familie is bij Cosa Nostra betrokken.

Riina stond bij zijn mede-maffiosi bekend als “’La Belva” ofwel ‘’het Beest” vanwege zijn uiterst gewelddadige en genadeloze manier van optreden. Op zijn ascendent staat de ster Hamal een van de Ramshorens, ook wel de “Dodelijke Wond”’ genoemd ,waarvan de trefwoorden “bruut, gewelddadig, wreed, misdaad met voorbedachten rade”’ de spijker op zijn kop slaan. Met de hoorn wordt gestoten en de Ram is zeker geen vredige constellatie, de aard van Hamal wordt beschreven met de beide malefics Saturnus en Mars. De heerser van het tiende huis van het beroep staat op de ster Facies in het negende huis, wat er op wijst dat internationale contacten een grote rol zullen spelen , maar Facies laat zien dat ook dit niet al te vredig zal verlopen. Facies is een nevel in het gezicht van Cheiron de Boogschutter, alle onrustige drijfkracht van de Centaur, half-mens half-paard, wordt verbonden met een blinde woede, beschreven wordt door de Zon/Mars natuur van de ster. Facies heeft een bijzonder slechte, gewelddadige reputatie. Je kunt in een horoscoop niet zien wat het ethische niveau van een mens is, er zijn zeer kwaadaardige types die veel planeten hebben die essentieel sterk staan , maar je kunt soms wel  meerdere aanwijzingen zien voor gewelddadigheid, zoals in dit geval.

In de jaren ’80 kwam Riina op het toppunt van zijn macht. De Corleonesi, de familieclan van Het Beest moordde de rivaliserende maffia-clans uit en voerde een zeer gewelddadige oorlog tegen de staat. Van 1981 tot 1993 is de zo centrale en sterke benefic Jupiter, die op Pluto staat, de Firdar-heerser en inderdaad was dit de periode dat hij als Heer van de Onderwereld kon heersen. Maar in 1993 is het voorbij met de sterke Jupiter-Firdar en keren de kansen, de veel zwakkere malefic Mars neemt het over en in ‘ 93 wordt Riina gearresteerd om niet meer vrij te komen.

                                     TOTO RIINA

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *