Zoals op deze blog al maanden geleden werd voorspeld, heeft Marine Le Pen de strijd om het Franse presidentschap met grote cijfers verloren. De overzichten van de regio’s in Frankrijk waar er veel steun voor haar was, zijn veelzeggend, alleen in het noorden, waar veel werkeloosheid is en het  zuidoosten, waar heel veel migranten wonen, voerde ze de boventoon.  De meerderheid van de Fransen moest haar echter niet en stemde op haar tegenstrever Macron “Le Big Mac”, soms meer om haar harde politiek te stoppen dan uit overtuigd enthousiasme voor het jonge, politieke wonderkind  Macron. De astrologie lijkt deze realiteit helder te weerspiegelen. De lunaar van Le Pen, geldig op het moment van de verkiezingen, heeft de Zuidknoop  van pijnlijke beperking op de ascendant. Dat was de reden dat op deze blog al maanden geleden haar verlies werd voorspeld , ook toen nog niet duidelijk was wie haar tegenstander zou zijn.

LE PEN VERLIES

De geldige lunaar van Macron laat, zoals ik drie weken geleden schreef, minder duidelijke tekenen zien. Wat in die lunaar wel in het oog springt, zijn de hoeken die, zij het niet exact, samen vallen met die van zijn radix. Dat wil zeggen dat in deze maand het potentieel van zijn radix op een bepaalde manier krachtig gerealiseerd gaat worden. Tegelijkertijd laten deze maandhoroscopen op  een elegante manier zien wat de realiteit is, de winst van Macron (met een niet zo uitgesproken positieve lunaar) is meer het verlies van Le Pen (met een uitgesproken negatieve lunaar). Wat uit deze voorspelling blijkt, is hoe nuttig en effectief lunaren  kunnen zijn, als ze op de juiste manier worden gebruikt. De  lunaar is een beetje een astrologisch stiefkindje, maar ze werken heel wat beter dan de door de moderne astrologie vaak zo overschatte transits.

Er zijn nog meer mogelijkheden om de lunaren te gebruiken en dat zou je de “afterparty”-lunaar kunnen noemen . De lunaar die geldig is op het moment dat de gebeurtenis plaats vindt, laat zien wat er precies gebeurt (winst of verlies?). Maar omdat belangrijke gebeurtenissen directe effecten hebben , kun je ook kijken naar de volgende lunaar. Zit je met de kater van het feest of is het allemaal op zijn pootje terecht gekomen en heb je de prijs binnen gehaald? Natuurlijk blijft de “ party-lunaar” de belangrijkste maar als de “afterparty-lunaar”daar op een logische manier mee te verbinden is , kan deze het inzicht in wat er zal gebeuren, vergroten.

LUNAAR MACRON 2

Een mooi voorbeeld is de volgende lunaar van Macron (de lunaar van 24 mei, klik op de link hierboven om deze lunaar te kunnen zien), waarin een stand direct in het oog springt. De Zon, de algemene significator van het koningschap staat pal op het MC te stralen! Duidelijker kan het eigenlijk niet, zijn “party-lunaar” activeert zijn potentieel en zijn afterparty-lunaar zet de begeerde buit op het hoogste punt . Het begin van de Tweelingen is overigens wel deel van de crisis-zone van de dierenriem, waarin de teleurstellende Pleaiden en Hyaden staan, dus heeft het succes wellicht een giftige bijsmaak. Macron heeft nog nauwelijks een partij-organisatie achter zich staan en het zal een gigantische klus worden om dit op te bouwen te meer omdat ook de parlementsverkiezingen er aan komen, maar het is een duidelijk beeld van de winst.

FILE PHOTO: Emmanuel Macron, head of the political movement En Marche !, or Onwards !, and candidate for the 2017 French presidential election, attends a campaign political rally in Paris, France, April 17, 2017. REUTERS/Christian Hartmann/File Photo

LUNAAR LE PEN 2

De afterparty van Marine Le Pen ziet er heel wat minder feestelijk uit, geen gouden zonneglans op het MC, in het tiende huis, vlakbij het MC springt wel de conjunctie van Uranus en Mercurius in het oog. Dat kan niet veel goeds betekenen, Uranus is de hemelgod van de onbegrensde mopgelijkheden, die door Saturnus  gecastreerd wordt en dus op zeer pijnlijke wijze met de realiteit wordt geconfronteerd. Wat Mercurius betekent,  is  misschien minder direct duidelijk maar in de lunaar is hij Heer 11 van de vruchten die je plukt van je beroepsactiviteiten.  Dat belooft dus niet veel goeds, temeer daar Mercurius op de Vertex-nevel staat, die geassocieerd kan worden met blindheid en verlies in de strijd. Heer 1,Le Pen deze maand,  is de Zon en deze staat dichtbij Algol, wat het beeld van harde deceptie nog eens versterkt, ze is symbolisch “ont-hoofd”.

LUNAAR TRUMP 2

Kijken we naar de afterparty van Donald Trump na zijn verkiezing  tot president, dan vallen er ook weer een paar dingen direct op. Venus staat op de ascendant en Venus is Heer 4 en Heer  9 in de lunaar, wat niet direct een duidelijk beeld geeft. Maar Venus is in zijn radix Heer 10 en dat is natuurlijk wel heel treffend. Vlakbij deze Venus op de ascendant staat Terebellum, een van de drie noodlotssterren, die laat zien dat een dramatische gebeurtenis die in de lucht hing, zich nu realiseert. De Zon van het koningschap  staat op de koninlijke Antares, de hoofdster van de Schorpioen die zijn tegenstanders genadeloos en compromisloos aanvalt met zijn gifangel.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *