Deze week zijn er verkiezingen in Mexico, een land dat al jaren geteisterd door extreem geweld, vooral afkomstig van drugsbendes. In sommige delen van het land hebben de bendes het gezag min of meer overgenomen en heeft de overheid weinig te zeggen. Nu is chaos en geweld iets wat vaker voor komt in Latijns-Amerika, maar het is in Mexico al lange tijd extreem, en men hoopt natuurlijk dat er met de verkiezingen, waarna waarschijnlijk een andere partij aan de macht zal komen, eindelijk iets zal gaan verbeteren. Het is in dat verband interessant om een blik te werpen op de horoscoop van het land. Om die te maken wordt de techniek van de Grote Conjunctie gebruikt, we nemen het exacte tijdstip van de conjunctie van Saturnus en Jupiter, die vooraf ging aan de stichting van Mexico.

GC MEXICO

Dat levert de bovenstaande horoscoop op, klik op de link hierboven om de radix van Mexico te bekijken. Dit is het energiepatroon waaruit het land Mexico ontstaan is en zo zie je ook de reden waarom we de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter – de “GC” – als nationale radix gebruiken. De GC’s die in eens in de twintig jaar voorkomen bepalen het grote ritme van de geschiedenis en op mundane schaal alles er wat in twintig jaar gebeurt. De geboorte van een natie is niet zomaar iets en zo’n gebeurtenis heeft daarom zijn directe wortels in de voorafgaande GC. Dat de methode effectief is, kun je testen door gewoon, progressies, solaren en zelfs lunaren te maken op basis van zo’n GC-radix.

In de horoscoop van Mexico valt meteen een ding op, de Knopenas ligt op de Ascendant/Descendant-as en dit zal een hele sterke invloed hebben op het land. De stand van de Knopen is ongelukkig voor Mexico want de sterk remmende Zuidknoop, staat op de Ascendant, het meest uitgesproken het land zelf. Op de Zuidknoop moet op zeer pijnlijke wijze geofferd worden omdat dingen niet lopen zoals je wilt. De Knopenas is ook de as van de energie van de draak of de slang en dat zie je terug in de vlag van het land. Die laat een adelaar zien met een slang in zijn snavel, wat symbolisch wil zeggen dat de Geest (de adelaar) de begeerte (de slang) overwint. Dit is precies de betekenis van de Zuidkoop, waar het offer wordt gebracht om de aardse binding te overwinnen.

Natuurlijk is dat het ideaal, in de praktijk zie je vaak de pijnlijke beperking op de voorgrond treden, zeker in een horoscoop van een land! Het is opvallend dat Mexico ook een  zeeruitgesproken doodscultuur heeft, de Dag van de Doden wordt zeer uitbundig “’gevierd”. De Zuidknoop is dan ook de uitgang uit dit leven en dit thema is direct en uitdrukkelijk verbonden met het land. De doodscultus is een manier om de Zuidknoop om te gaan, maar het zal duidelijk zijn dat op meer praktisch vlak deze positie vooral heel lastig zal zijn. Het laat daarnaast de grote rol zien die de “ander” speelt, de expansieve, Jupiter-achtige Noordknoop die groot maakt en veel succes in de wereld geeft, gaat naar de ander. Dat is natuurlijk de VS, die zo’n grote rol spelen in de geschiedenis van het land.

Op de andere as, het MC/IC staan de koninklijke vaste sterren Aldebaran en Antares, wat niet zo slecht is voor succes en Mexico is ook niet een zwaar onderontwikkeld land. Het zijn allebei wel pure Mars-sterren en daarom zeker niet vredig, wat nog eens wordt herhaald door de positie van Mars in vernietiging in Stier op de koppensneller Algol! Dat is een heel smerige Mars, die deels verklaart waarom het geweld zulke extreme vormen aanneemt. Mercurius, die Heer 1 en Heer 10 is , staat tussen de sterren Castor en Pollux, maar dichterbij Castor, de broer die het onderspit delft. De VS wint, Mexico gaat ten onder. Heer 1 maakt een oppositie met het Zonnepunt, de essentie van de energie van de Zon, ook Toekomst en Overvloed genoemd. Het  zal duidelijk zijn dat een oppositie van Heer 1 (die ook heer 10 is) met dit punt niet zo positief is.

De GC-graad zelf valt op de ster Al Pherg, een ster van het noodlot, ook verbonden met de kop van Typhon, de dood (weer).

Er zijn heel dus wat spanningen rond geweld en dood te zien in de Mexicaanse radix. Maar is er inderdaad hoop op verbetering? In de progressies komt Mercurius, Heer 1 en Heer 10, nu net uit zijn vernietiging in Boogschutter en dat is natuurlijk een heel goed teken. Kijken we naar Firdaria, de heersers van langere periodes, dan blijft tot 2022, Saturnus is de heerser. De malefic Saturnus staat in vernietiging in huis 8 op de Typhonskop. Echte hervorming en verbetering zal dus nog wel een tijdje op zich laten wachten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *