De Griekse crisis lijkt weer even bezworen, maar de nieuwe solaar van Griekenland laat, zoals eerder besproken op deze blog, de nodige conflicten zien. De kou is nu even uit de lucht, maar hoe lang dat zo blijft, is maar de vraag. In de post van 25 maart werden op basis van de lunaren voor de maanden mei tot juli verhoogde spanningen voorspeld, een Grexit was inderdaad heel dichtbij, maar werd op het laatste moment afgewend. We blijven de zaken in Griekenland volgen, maar eerst nog een keer het wielrennen.

Er zijn van die dingen die blijven terugkomen, een zo’n verschijnsel is de eeuwige tweede. Een hele goede renner, die er altijd net naast grijpt. Peter Sagan doet dat nu weer, maar naast onze eigen Joop Zoetemelk, is ook Raymond Poulidor een beroemde Tweede. Hij won nooit de Tour, droeg zelfs nooit het geel in een etappe, en werd overschaduwd door Jacques Anquetil, die de Ronde van Frankrijk maar liefst vijf keer won! Het is natuurlijk zeer interessant om de horoscopen van de grote winnaar en die van Eeuwige Tweede naast elkaar te zetten. Klik op de onderstaande link om de radix van “Poupou” ( de koosnaam van Poulidor), te kunnen zien.

POULIDOR

Het springt wel heel direct in het oog, heer 10 is Mars van sport en die is naar beneden gevallen van het hoogste punt af en is in vernietiging! Het MC kun je zien als de hoogste plaats op het podium, maar dat gaat dus niet door. Het wil niet zeggen dat hij nooit wat wint, maar hij zal vaak naast de hoofdprijs grijpen. Alle echte planeten staan ook onder de horizon, behalve Jupiter, die dan weer in het verzwakkende huis 12 staat.

De vernietigde Mars Heer 10 is in sterke wederzijdse receptie met de ook vernietigde Maan in Steenbok in het eerste huis, wat niet echt helpt. Twee zwakke planeten in receptie kunnen elkaar niet steunen, integendeel. Maar er is natuurlijk ook kracht, de Zon (de leiderspositie, het succes) in verhoging in Ram, maakt een nauw aspect op de Maan, maar staat zelf weer op de noodlotsster Al Pherg, waar een offer moet worden gebracht. De prominente Maan (Heer 7 van anderen) laat zien waarom het volk van hem hield, Poupou schikte zich makkelijk in de underdog-rol, de Maan is meegaand (en symbool voor het volk).

Op het MC zien we zijn kracht, daar staat de koninklijke Zuidschaal, die veel roem kan schenken en de Ascendant valt op Wega, geen koningsster maar wel een sterke ster van de eerste magnitude. Mercurius de planeet van de fiets, heeft een hele hoge dagsnelheid van 2.07 graden, maar staat op het punt van teken te wisselen van het snelle cardinale Ram-vuur naar de trage, vaste aarde van Stier. Als hij vurig voorwaarts snelt, komt hij vast te zitten Al met al behoorlijk wat kracht, maar ook sterke afllicties, vooral rond die van het podium gevallen Heer 10.

ANQUETIL

Als we dat vergelijken met de radix van de vijfvoudige winnaar Jacques Anquetil (klik op de link hierboven), vallen de verschillen direct op. Heeft Poupou al zijn planeten onder de horizon, Anquetil heeft alles erboven. Heer 10 en Heer 1 is Jupiter en deze Jupiter staat op de koninklijke Spica, vierkant met de Zon op de cusp van het elfde huis (de vruchten van je werk). Natuurlijk heeft ook Poulidor een koninklijke ster (hij had ook faam) en zelfs op het MC, maar als je de heersers van het tiende huis vergelijkt, is er wel een heel groot verschil. Spica is de ster van het geluk, het zit je zomaar mee, en als je daar de Grote Benefic Jupiter op hebt, die ook nog heer 10 en heer 1 is, kun je dat wel een supertroef nemen.

Mercurius de planeet van het fietsen, staat sterk op de grens van het  tiende en elfde huis, heeft ook een hoge snelheid  van 1.35 en valt op de ster Pelagus uit de Boogschutter. Pelagus heeft een Jupiter-Mercurius natuur en is het blad op de pijl die Cheiron ( de Boogschutter is Cheiron) afschiet. Dat is gezien de snelheid van de pijl natuurlijk niet zo gek voor een wielrenner en ook past het beeld van de Centaur, half-mens half-paard, goed bij het fietsen. Beide horoscopen hebben kracht, maar de verschillen zijn opvallend. Had je het niet geweten en had je moeten kiezen wie de underdog was en wie de 5-voudige winnaar, dan was dat niet zo heel moeilijk geweest.

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *