Donald Trump heeft een heel beroerde tijd achter de rug. In de peilingen is hij dramatisch achterop geraakt bij Hilary Clinton en zijn geschiktheid voor het presidentschap werd steeds meer onderwerp van discussie. Hij had daar zelf stevig aan bij gedragen door bizarre suggesties over het neerschieten van Hilary Clinton en natuurlijk beledigingen aan het adres van alles wat niet man, rabiaat rechts, dom en blank is. De lunaar waaronder deze duikvlucht in de peilingen in zette (hier niet afgebeeld) ,had de Zuidknoop pal op de ascendant en de Zuidknoop brengt, als een soort super-Saturnus,  pijnlijke beperkingen en nederlagen. Dat laat al zien dat een goede klassieke astroloog voor een campagneteam een versterking zou zijn, je kunt zien wanneer de tegenstander  op zijn zwakst is. Maar gelukkig, Trump heeft met zijn door het vuur-element gedomineerde karakter en zijn wilde ontembare Mars op Regulus op de ascendant, genoeg ongebreidelde agressie om zich zelf te gronde te richten.

             TRUMP 2

Hij probeert nu genuanceerder over te komen, maar heeft zijn campagneteam aangevuld met een stel door de wol geverfde politieke straatvechters. Hij loopt zo ver achter op Clinton, het is tijd voor snoeiharde actie, maar wel op een wat slimmere manier. Als hij het tij niet weet te keren, zou het wel eens een zeer smadelijke afgang kunnen worden. Tegelijkertijd loopt zich aan de overzijde van de oceaan een andere populist warm, die heel wat slimmer en subtieler te werk gaat, Marine Le Pen. In april/ mei volgend jaar zijn er presidentsverkiezingen in Frankrijk en zij maakt serieus kans deze verkiezingen voor haar partij het Front National te gaan winnen.

         MARINE 1

We zullen hier de radix van Le Pen (hier niet afgebeeld) niet duiden, dat is al in een eerdere post gebeurt, maar de verschillen met de radicale heethoofd Trump zijn duidelijk. Haar temperament wordt niet gedomineerd door het vuur-element en Saturnus in vernietiging in het zevende huis van de omgang met anderen is niet vriendelijk, maar maakt wel een driehoek met de diplomatieke Venus. Ze is  psychologisch dus ook  uit een heel ander hout gesneden dan  haar vader, de wrede en agressieve Holocaust-ontkenner en extreem-rechtse stokebrand Jean-Marie.

Of de partij die haar vader oprichtte en die zij nu leidt, werkelijk veel veranderd is, is maar zeer de vraag, Marine heeft het Front National in ieder geval wel salonfähig gemaakt en tot een zeer groot succes. In de progressies zie ook duidelijk  waarom dat zo goed ging en waarom Marine overwinning op overwinning behaalde de afgelopen jaren. Klik op de link hieronder om de progressies te kunnen bekijken.

LE PEN PROGRESSIES

Deze progressies zijn berekend voor mei volgend jaar, de tijd van de verkiezingen dus als we de afgelopen jaren van groei willen bekijken, moeten we de planeten wat terugschuiven. Dan valt op dat Venus / Heer 1,  en dus het meest uitgesproken Marine zelf , de afgelopen twee jaar over Spica is gelopen, een zeer krachtige koninklijke ster die je hoger brengt  dan je had  durven dromen. Mercurius ( Heer 9 van ideologie) vergezelt Venus in de progressie, en versterkt dus het effect van Spica. Dat de strijdbare Mars tegelijkertijd over de ook koninklijke Regulus liep in het elfde huis van haar radix zal zeker bijgedragen  hebben aan haar succes. Mars is ook Heer 2 van bezittingen en middelen, maar psychologisch, daarvan afgeleid, ook van eigenwaardegevoel.

Dat verklaart veel van het succes, maar het is jammer voor Marine in mei volgend jaar zijn deze standen voorbij. Mars is van Regulus af, en de progressieve Venus/Mercurius-conjunctie is Spica voor bij. Weg zijn de Koninklijke invloeden en wat ook niet al te veelbelovend is, dat de Zon in progressie net naar zijn val gaat in mei. Dat is toch niet echt een beeld wat je zou verwachten bij een presidentschap.

De solaar – klik op de link hieronder om de solaar van het verkiezingsjaar te kunnen zien – lijkt dat te bevestigen. Venus, radixheer 1 en dus Le Pen staat op Regulus op een hoek. Dat is heel erg krachtig maar de hoek is het IC en dus de verkeerde hoek om het Elysée te kunnen betrekken, het IC is niet daarboven maar hier beneden. Solaarheer 10 van de loopbaan is Saturnus en die staat op Antares, de ster van het einde, in het zwakke zesde huis. Op de ascendant staat Betelgeuze, een ster die heel veel botte kracht geeft, maar de ascendant is wel in oppositie met het antiscion van de Maan, radixheer 10 van de loopbaan.

LE PEN SOLAAR

Heel wat kracht, maar niet echt overtuigend presidentieel. Ze zal ver komen en het zal er enorm om spannen, maar uiteindelijk lijkt ze toch het onderspit te zullen gaan delven. Kijken we naar de lunaar waaronder ze presidentschap zou moeten veroveren, dan zien we de extreem beperkende Zuidknoop op de ascendant. Zowel de Zon (koningschap ) als Venus (Marine) staan op het punt hun verhoging te verlaten. Dat ziet er niet uit als het binnenhalen van de grote, zo fel begeerde prijs.

LE PEN LUNAAR

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *