Kort geleden overleed de Britse acteur Roger Moore, naast Sean Connery was Moore een van de grote vertolkers van James Bond. Natuurlijk, Moore heeft meer rollen gespeeld dan die van Bond maar je kunt toch wel met recht zeggen dat hij Bond was. Hij werd voor die rol zelfs, heel toepasselijk, geridderd, en mocht door het leven  gaan als Sir Roger Moore, je zou ook kunnen  zeggen dat hij zeer effectief het prototype kon verbeelden van de Engelse koelheid en inventiviteit, maar wat zien we daarvan terug in zijn horoscoop? Als één rol een leven en een loopbaan zo sterk vorm hebben gegeven, dan moeten daar in de radix wel tekenen van terug te vinden zijn. Klik op de onderstaande link om de radix van Roger Moore te kunnen bekijken.

ROGER MOORE

Het is opvallend in deze radix dat er maar één planeet is met echt veel waardigheid en dat is Jupiter in het eigen teken Vissen, die dus zijn grote talent aangeeft. Jupiter is heerser van het vijfde huis van creativiteit en dat is natuurlijk wel heel toepasselijk. Wat verder in het oog springt, is de conjunctie van  Heer 1 de Zon met Mars de planeet van het geweld op de koninlijke Spica, een stand die sterk aan zijn succes heeft bijgedragen. Mars en de Zon zijn respectievelijk in vernietiging en in val, noch de Zon noch Mars is zijn talent, het laat meer zien dat zijn persoon (de Zon als Heer 1) en geweld  van Mars als vanzelf bij elkaar komen (conjunctie) wat veel succes zal geven (Spica) ,maar kwalitatief niet al te hoogstaand zal zijn (vernietiging en val). James Bond blijft natuurlijk uiterst amusante edelpulp, maar enige diepgang zul je er niet snel in vinden.

Heer 10 van Moore is Venus in val die een nauw sextiel maakt met Mercurius op een andere koninklijke ster met een zeer toepasselijk karakter, de Zuidschaal ofwel de Schorpioensklauw. Het thema van deze ster is het genadeloos herstellen van de verstoorde balans en  het gevecht tegen onrecht, dit is Atilla de Hun, die te vuur  en te zwaard orde op zaken stelt in een verdorven Europa! Op 13:39 Vissen staat het Arabische Pars van Roem (Asc + Zon – Jupiter, in deze nachthoroscoop), wat dit zo toepasselijke sextiel met een kleine orb aspecteert. Met zijn inventiviteit, snelheid en technische snufjes, is Mercurius  de planeet die  de geheim agent Bond bij uitstek weerspiegelt. Op de ascendant van Moore staat verder de ster Algenubi, de Leeuwenmuil, waarvan de trefwoorden  stoutmoedig,bruut, destructief en bombastisch geen verdere toelichting behoeven.

                             BOND

Echt leuk wordt het als we de horoscoop van James Bond als verhaal vergelijken met de radix van Moore. Zo’n verhaalhoroscoop kan worden gevonden door te kijken naar de lunatie (Volle of Nieuwe Maan) of de eclips die vooraf gaat aan de verschijning van een boek of een eerste uitzending van een serie. Zo’n lunatie- of eclipshoroscoop symboliseert de collectieve energie waaraan een verhaal of type zijn succes dankt, het verhaal verbeeldt  dan bij uitstek het thema uigedrukt door de horoscoop. In het geval van Bond komen we daarmee op deze horoscoop, waarin direct de samenstand van maar liefst vier planeten in Maagd op valt.

JAMES BOND ECLIPS

Het draait dus allemaal om Mercurius, die via verhoging en tekenheerschappij bijna alles beheerst en nog Heer 10 is ook. Mercurius gaat tegen de stroom in, hij is retrograde en is veel in het buitenland, met zo’n sterk benadrukt negende huis. De constellatie in Maagd staat op de ster Zosma, de trotse Rug van de Leeuw waarop niemand zal rijden en ja ook de fameuze  Bondgirls maken hun opwachting, Venus maakt deel uit van de constellatie. Al blijft duidelijk wie er aan de touwtjes trekt, Mercurius beheerst alles en Mercurius is natuurlijk Bond. Mars Heer 1 staat nog net in de zone van Praesepe, om precies te zijn op de Zuidelijke Ezel. Deze hele zone  is sterk verbonden met geweld, dood en ongelukken, de Ezel is mythologisch het rijdier van de goden in hun heftige strijd tegen de Titanen en wordt dus ook geassocieerd met dienen: In Her Majesty’ s Service.

Het is ongelofelijk hoe helder deze eclipshoroscoop het hele Bondverhaal weerspiegelt, maar het wordt bijna griezelig als je ziet hoe precies de radix van Moore deze eclips  weer oppakt. Zijn zo prominente Zon (Heer 1) –Mars conjunctie op Spica valt via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft- 0° Steenbok) in oppositie met de constellatie in Maagd van de Bond-horoscoop! Venus Heer 10  van Moore staat rechtstreeks conjunct de Maagd-constellatie! En de ascendant van Moore valt op Pluto (de geweldenaar die het meisje wegkaapt)  in de Bond-radix. Dat zijn aspecten met kleine orb van zeer persoonlijke factoren in de radix van Moore, die dus de Bond-mythe  effectief kan uitdrukken. Vrije wil? Ik dacht het niet dus.

                                    MOORE 1

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *