In de post van vorige week werd de nieuwe solaar van Nederland besproken die net is ingegaan (gebaseerd op de bekende mundane radix van Nederland, die hier niet getoond wordt, zie de post van vorige week voor de gegevens). Die zag er niet zo heel fijn uit, maar omdat een solaar altijd vorm krijgt binnen de ontwikkelingen die zichtbaar zijn in de progressies, is het slim om ook de progressies te bekijken. De spanningen die zichtbaar zijn in een solaar, zullen zich op een bepaald moment in het jaar manifesteren. Dat kan in het begin van het jaar zijn, maar net zo goed helemaal aan het eind, iets waarvoor je de aanwijzingen in de progressies kunt zien. Kortom, de progressies geven het kader voor de uitwerking van de solaar, in die zin zijn de progressies hiërarchisch ook “hoger” dan de solaren.

De progressies zijn te bekijken door op de download-knop hieronder te klikken, ze zijn berekend voor eind juli dus ongeveer twee maanden geleden. Het afgelopen halfjaar hebben politiek en overheid in Nederland zwaar onder vuur gelegen vanwege een zeldzame reeks flaters en schandalen. Als we dan terugkijken in de progressies zie je de spanningen inderdaad oplopen. De progressieve snelheid van het Pars Fortunae, het Pars Solis en de Maan is een graad per maand, die van de langzame factoren Asc, MC en de Zon een graad per jaar.  Dan zie je dat zo’n zes graden /maanden terug, rond de verkiezingen dus, de Maan over de progressieve Jupiter liep die Heer 10 van de regering in de radix is. Jupiter is in val, dat wijst op problemen.  

Twee maanden geleden was de Maan doorgelopen tot aan de oppositie met Pluto wat op de politieke machtsspelletjes wijst, terwijl het Pars Fortunae en het Pars Solis ook in oppositie met elkaar zijn gekomen. Het Pars Fortunae is het planeetpunt van de Maan en het Pars Solis het planeetpunt van de Zon, dat is een soort Volle Maan via de parsen, een moment van grote spanning dus. De Maan is het volk en de Zon de regering, vandaar dat het vertrouwen in de machthebbers diep onder het vriespunt is weg gezakt.  Van de langzame factoren beweegt de Zon over het radix-Pars Solis, wat de perikelen rond de macht nog eens benadrukt en de Ascendant gaat over Wasat een giftige ster in de rechterarm van Castor. De Tweelingen kun je associëren met verbinding en dat lukt dus niet, Castor komt om in de strijd.  

Uitweg

Nu blijven de langzame factoren nog wel een halfjaar actief in deze posities, maar de Maan in oppositie met Pluto en de oppositie van de parsen liggen nu alweer achter ons. De komende maanden gaat de acute spanning dus geleidelijk verminderen, wellicht wijst dit erop dat de uitweg uit de politieke crisis nu eindelijk gevonden gaat worden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *