De komende maand zal er in de media veel aandacht zijn voor de atletieklegende Fanny Blankers-Koen, de beroemde Vliegende Huisvrouw. Het is nu immers 70 jaar geleden dat Blankers –Koen op de Olympische Spelen in Londen vier gouden medailles veroverde en zo het thuisfront in verrukking bracht en voor zichzelf eeuwige roem verworf. Blankers-Coen combineerde haar glansrijke atletiekcarrière schijnbaar moeiteloos met het moederschap, wat heel wat verwondering wekte en daar komt de bijnaam de Vliegende Huisvrouw vandaan. Blankers-Koen liep vooral heel hard en we mogen dus in haar horoscoop ergens een teken van grote snelheid verwachten. Dat kan astrologisch gezien op vele manieren, er is niet een bepaald zich herhalend  patroon dat mensen tot goede hardlopers maakt, daarom is het ook zinloos om statistiek toe te passen op de astrologie. Klik op de link hieronder om de radix van Blankers-Koen te kunnen bekijken.

FANNY BLANKERS-KOEN

De heerser van het eerste huis is Mercurius die retrograde en combust in het negende huis in de Stier staat, het teken van de vaste Aarde. Dat is geen teken van snelheid, maar er zijn wel een aantal andere aanwijzingen rond deze stand, die in de context een specifieke en toepasselijke betekenis krijgen. Zo staat de conjunctie van de Zon en Heer 1 op de ster Hamal, een van de Horens van de Ram, waarin zich dus de stootkracht van  het felle beest concentreert. Dat is nog niet alles want op de rug van de Ram ontsnappen Helle en Phryxis op hoge snelheid aan hun boze stiefmoeder Ino, door de lucht. Dat beeld van het felle dier dat door de lucht suist, is natuurlijk wel heel treffend.  Dat de Zon en Mercurius in oppositie staan met de Maan laat nog iets anders zien, de combinatie van haar rol als huisvrouw / moeder met de rol als internationaal succesvolle atlete. De Zon/Heer 1 is de roem die haar toeviel en de Maan is haar rol in het gezin, die tegenover elkaar staan. Ze bleef altijd de Vliegende (Zon op Hamal ) Huisvrouw (Maan).

Dit wordt weerspiegeld door de andere vrouwelijke planeet Venus, die verhoogd staat en conjunct het Punt van Roem (Asc + Jup – Zon in daghoroscopen), wat aan geeft waar om je bekend of soms ook berucht bent. Venus is ook Heer 10 van de loopbaan en een verhoogde Heer 10 in een hoekhuis en in nauw sextiel met de MC –graad is niet slecht voor succes. Maar ook Venus is niet opvallend snel, om dat te vinden moeten we naar het tiende huis kijken. Daar staat Jupiter heel prominent, het is de planeet in elevatie, die de hoogste positie aan de hemel in neemt op het moment van de geboorte. Deze Jupiter heeft dus sowieso een grote rol te spelen in het beroepsleven van Fanny Blankers-Koen.

De Grote Benefic geeft wél de snelheid die op een of andere manier met haar loopbaan verbonden moet zijn, Jupiter beweegt namelijk aanmerkelijk sneller dan normaal. Maar dat is het niet alleen, Jupiter is een Luchtplaneet in een Lucht-teken, waar het vliegen weer in terug komt, Lucht beweegt snel. Dat Jupiter in Tweelingen in vernietiging staat, wil NIET zeggen dat je er geen succes mee kunt hebben, als de manifestatiekracht van de planeet maar groot genoeg is, kan dat wel. Vernietiging of val laten alleen zien dat een planeet niet goed naar zijn essentiële aard kan functioneren of die aard op een extreme of eenzijdige manier tot uiting brengt. Jupiter is expansie en het doorbreken van grenzen, in vernietiging zal hij die expansieve natuur op een extreme manier laten zien. Dat deed hij dan ook in deze specifieke context, maar Blankers-Koen was bijvoorbeeld niet een leraar of een filosoof, om maar een typische Jupiter-functie te noemen. Het enige wat deze supersnelle Luchtplaneet in een Luchtteken voor haar deed, was grenzen doorbreken door hard te gaan.

Jupiter wordt ook nog eens op diverse manieren extra benadrukt. Het MC van de eclipshoroscoop van voor haar geboorte valt conjunct Jupiter, wat altijd laat zien dat je iets extra’s met die planeet kunt. Het Planeetpunt van Jupiter (Asc + Jup – Pars Solis in dag en –nachthoroscopen), staat ook nog eens in oppositie met Jupiter, waardoor de planeet in direct contact komt met de essentiële energie van Jupiter, dat is wel een heel Jupiter-achtige Jupiter! Het Jupiter-punt is ook nog eens het Punt van de Overwinning wat natuurlijk heel toepasselijk is. Wat opvalt is hoe individueel specifiek dit planeetpunt , dat altijd een belangrijk extra thema toevoegt, de horoscoop maakt. Een paar minuten later is de verbinding tussen Jupiter en het Jupiter-punt weg, dus deze horoscoop met deze geboortetijd was alleen en uitsluitend voor Fanny Blankers-Koen bestemd.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *