Kort geleden kwam het bericht dat de Nederlandse kroonprinses Amalia streng bewaakt zou gaan worden. De kroonprinses was net begonnen haar studietijd en wilde zelfs lid worden van een studentenvereniging, maar dat kon allemaal niet door gaan. Van verschillende kanten, ook van de FBI zegt men, was gewaarschuwd dat er een aanslag op prinses Amalia werd voorbereid. Een relatief vrij rondlopende studerende prinses, was plotseling een veel te groot risico. De vraag is wat we van die dreiging in haar progressies kunnen zien?

Waren we de Astroloog van de Koning geweest, dan hadden we de problemen al heel lang zien aan komen. Want wat direct in het oog springt bij het bekijken van de progressies, is de primaire directie van de Ascendant die over de radix- en de progressieve positie van Saturnus loopt. De Grote Malefic staat in Kreeft in zijn vernietiging en zal zich dus van zijn naarste, meest beperkende kant laten zien. Geen vrijheid dus, waar nog eens bij komt dat Saturnus Heer 8 van de dood is in de radix wat het beeld natuurlijk nog grimmiger maakt. Voor alle duidelijkheid dat Heer 8 zo sterk in beeld is, wijst er op dat de dreiging reëel is, niet dat wat waar men bang voor is, ook gaat gebeuren!

Algolzone

Een tweede factor die de spanningen laat zien, is de progressie van het Pars van de Zon, het omgekeerde Stiersymbooltje in de afbeelding, die al een tijdlang door de beruchte crisiszone rond Algol en de Pleiaden loopt. In progressie beweegt het progressieve Pars van de Zon tegen de gewone richting in met een snelheid van een graad per maand. Dat wil zeggen dat het over een maand of vier, vijf de crisiszone zal verlaten, wat op zichzelf een positieve ontwikkeling is. Maar dat betekent nog niet dat alle spanning dan ook direct voorbij is, want er zijn nog andere ontwikkelingen in de horoscoop te zien. Natuurlijk blijft de primaire Ascendant nog wel een jaar op de boven al genoemde Saturnus staan, en ook Mars de planeet van het geweld wordt geactiveerd.

Want de progressieve Mercurius – Heer 1 in de radix –   maakt een vierkant op de progressieve stand van Mars. Mercurius is Heer 1 in de radix en dus zeer uitgesproken Amalia. Een aspect van Heer 1 op de planeet van het geweld is natuurlijk niet zo best en die spanning blijft lang aanhouden omdat ook de progressieve Zon appliceert op een vierkant met Mars. Die hele beweging van de Zon en Mercurius weerspiegelt heel duidelijk wat er gebeurt, Heer 1 Mercurius – Amalia-  verdwijnt namelijk in de verbranding, ze wordt door de zware beveiliging inderdaad onzichtbaar met de dreiging van die Mars op de achtergrond.

Al Sa’d Bula

Ook de beweging van de progressieve Maan door de Maanhuizen spiegelt de gebeurtenissen. De Maan is net het 23e Huis binnen gegaan, de Hondkat Al S’ad Al Bula, dat wordt geassocieerd met verlies, het beeld van het Maanhuis is de kop van een hond op het lijf een kat, twee vreemde elementen dus die in een zeer gespannen verhouding worden samen gedwongen. Prinses Amalia wordt min of meer opgesloten wat door de planeten die bij het Maanhuis, Saturnus en Mercurius horen wordt aangegeven. Mercurius is Heer 1 in de radix en Saturnus van gevangenschap en beperking daar hebben we boven al over gehad.         

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *