De politieke klucht van de Amerikaanse presidentsverkiezingen blijft doorgaan. Zoals al een tijd geleden op deze blog werd gezegd, zijn we nog steeds niet van het ongeleide projectiel Donald Trump af. Want zijn tegenstanders in de voorverkiezingen voor de republikeinse nominatie hebben de handdoek in de ring geworpen en dat wil zeggen dat de nominatie hem nu bijna niet meer kan ontgaan. Ted Cruz was zijn laatste serieuze opponent en mogelijk nog gestoorder dan Trump zelf, maar ook hij houdt het nu voor gezien. Dat Trump zover is gekomen, is met het oog op zijn progressies en solaar niet echt verbazend.

We zullen het kort samenvatten omdat de progressies en de solaar al eerder besproken zijn op deze blog. Zijn progressieve Zon beweegt over Regulus, de machtige koningsster die naar de troon leidt en de directie van zijn Ascendant gaat over Spica, een andere koninklijke ster, waarmee je veel verder komt dan je gezien je capaciteiten of uitgangspositie zou mogen verwachten  Op deze conjunctie met Spica staat ook nog eens de progressieve Jupiter en hoewel deze natuurlijk te langzaam beweegt om een nauwkeurige voorspelling op de baseren, wordt de Grote Benefic op deze manier wel extra geactiveerd.

Deze zeer krachtige standen hebben Trump zover gebracht, wat nog een ondersteund wordt door zijn solaar. In deze solaar staat Mars – een van de belangrijkste planeten in de radix van Trump – cazimi, dat wil zeggen in” het hart van de Zon” een hele bijzondere stand die onstuitbaar maakt. Maar nu komt het, de voorverkiezingen vielen onder deze solaar, de echte presidentsverkiezingen vallen onder zijn nieuwe solaar. In deze nieuwe solaar komt de onstuitbare cazimi-stand niet terug. Dat werpt de vraag op of Trump zijn succes zal kunnen voortzetten en na de nominatie ook het presidentschap zal kunnen veroveren?

Een van de manieren om dat te bekijken, is de duiding van de relevante  lunaar. Binnen een zeer beperkte context als deze, waarin er maar twee kandidaten zijn en een vaststaand tijdstip om de knoop door te hakken, kan een lunaar heel veelzeggend worden. Als Trump inderdaad op 8 november tot het hoogste ambt van de VS geroepen wordt, moet zo’n triomf te zien zijn in de lunaar die dan geldig is. Natuurlijk kunnen we alleen maar zo naar de lunaar kijken omdat we al weten dat er maar twee mogelijkheden zijn: of hij wint, of hij verliest, de dood of de gladiolen. Een goed voorbeeld is de eerste verkiezing van Barack Obama tot president, de lunaar waaronder dat gebeurde, laat zijn triomf zien. Klik op de onderstaande link om deze lunaar te bekijken.

OBAMA LUNAARVERKIEZINGEN

Wat direct opvalt in deze lunaar is de Zon van het koningschap die in het eerste huis van Obama zelf staat en bovenop de koninklijke Spica. Venus Lunaarheer 1 en dus Obama zelf, wisselt het teken en verlaat zijn vernietiging in Schorpioen, een grote verbetering. Op het MC staat Sirius, de hoofdster van de Grote Hond en een van de aller helderste sterren aan de hemel. Dat zijn drie indicaties voor een grote verbetering en gegeven de context wijst dit op zijn verkiezing. Die voorwaarde ” gegeven de context” is cruciaal, want de meest lunaren, waarvan je er twaalf  per jaar hebt, hebben maar een zeer geringe betekenis. Maar een lunaar op een cruciaal punt, is wel belangrijk.

Hoe ziet dat er bij Trump uit? Zijn eerste belangrijke moment zal de Republikeinse conventie zijn, die wordt gehouden van 18 tot 21 juli onder deze lunaar van Trump, klik op de link hieronder.

TRUMPLUNAARCONVENTIE

Het zal een groots moment voor hem zijn als hij officieel door de partij,die hem in wezen niet moet, op het schild zal worden gehesen. Het is het volk dat hem koos en niet de partijbonzen. Dat is goed te zien in deze lunaar, de Maan, de algemene significator van het volk, staat dominant op het MC en Jupiter Lunarheer 1, Trump zelf, staat in het zevende huis van de anderen, waar ook de expansieve Noordknoop vlakbij staat. Was dit de lunaar geweest van de verkiezingen, dan had het er goed voor hem uit gezien. Maar dit is de conventie-lunaar. De conventie is nog een thuiswedstrijd en de verkiezingslunaar ziet er wat anders uit (klik op de link hieronder).

TRUMPLUNAARVERKIEZINGEN

Er is in deze lunaar niet veel opmerkelijks te zien. Weliswaar staat Lunaarheer 10 van de baan conjunct Lunaarheer 1, Trump zelf, maar op het MC zien we een ster die niet erg gunstig is. Het is Castor, de Tweelingbroer die de dood vindt. Een tweestrijd als de presidentsverkiezingen is wel een Tweeling-gebeuren en dan kun je natuurlijk maar beter die andere Tweeling, de onsterfelijke Pollux, zijn. Tegelijkertijd gaat Trump’s  progressieve Zon  in november over van Leeuw maar Maagd en ook dat lijkt niet echt een teken dat zijn koningschap begint.

Helaas is er niet echt een betrouwbare horoscoop beschikbaar van Hilary Clinton, want om deze duiding volledig te maken, zouden we Trump’s lunaar van de verkiezing moeten vergelijken met die van Clinton.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *