Van alle steden in de wereld is New York wel een van de zwaarst door de Corona-epidemie getroffene, in de media wordt de stad zelfs het “epicentrum van de wereldwijde Corona-crisis” genoemd. De mundane horoscopen die betrekking hebben op de zo vaak bezongen stad, moeten er wel heel duister uit zie , maar hoe kom je aan zo’n horoscoop voor New York? Je kunt natuurlijk een Ramingresshoroscoop nemen en die voor de locatie New York berekenen, wat dan laat zien wat daar zal gebeuren. Maar om het echt specifiek en lokaal te maken, kun je natuurlijk het beste een stadshoroscoop gebruiken.  

Met de techniek van de Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter, (“GC”)  kan je ook makkelijk een betrouwbare en effectieve stadshoroscoop berekenen. Je neemt dan net zoals bij landen, de GC die direct vooraf gaat aan de stichting van de stad als mundane radix. Dat brengt ons bij de Grote  Conjunctie van 16 juli 1623, die exact is om 17:46:15 LMT, Asc 29.05 Boogschutter. Het is bij het berekenen van de GC’s van doorslaggevend belang dat de conjunctie precies vol is!  De radix van New York wordt hier niet afgebeeld, die is hier ooit al eerder besproken wat ons nu interesseert is de solaar die op basis van de mundane radix van New York kan worden berekend.

De solaar die nu geldig is (klik op de dowloadknop hierboven om de solaar te kunnen bekijken)  geeft hele duidelijke tekenen van een crisis te zien, die je moeilijk kunt missen. Dat is ook weer een bewijs dat deze techniek van het berekenen van de mundane radix met behulp van de GC’s, die op het eerste gezicht misschien wat vreemd lijkt, zeer effectief is. Het eerste dat opvalt in de solaar is de Ascendant die op Labrum valt. Labrum is een ster van het noodlot en de hoofdster van de Beker die niet aan je voorbij zal gaan, de gifbeker zal tot de bodem moeten worden uitgedronken. Verder springt natuurlijk de enorme concentratie van factoren rond de knopen in het oog! Een planeet is een energie die vorm geeft aan de realiteit en met een concentratie van energie gebeurt er dus iets.

In deze solaar staan de Lichten Zon en Maan zelfs in oppositie, een Volle Maan dus, wat al grote spanning laat zien, maar dat gebeurt ook nog eens in de buurt van de knopen. En een lunatie (een Volle Maan of een Nieuwe Maan ) dichtbij de knopen is een eclips, er zit een Maanverduistering in de solaar, het Licht in New York zal uitgaan!! Dit gaat om de mundane radix van de stad dus dat is heel specifiek voor New  York, de Maan is de planeet van de dagelijkse routines die zullen stoppen.

 Rondom die eclips verzamelen zich de Heer van het Dodenrijk Pluto, de malefic Saturnus, het antiscion van Jupiter / Heer 6 van ziekte en Venus/Heer 10 uit de stadsradix! De eclips zelf valt op de krachtige ster Wega, uit de Dalende Gier, dat behoeft geen uitleg. Pas op met Wega in de mundane astrologie, de positieve duiding in de oude teksten blijkt steeds weer onterecht te zijn, de ster is echt een gier. Dus zelfs zonder de synastrie te bekijken met de (mundane) radix zijn de aanwijzingen voor een grote ramp overweldigend. Dat dit nu zou gebeuren stond al  vast vanaf  het moment dat de stad werd gesticht, wat wel mag een aansporing mag zijn  tot wat diepere reflectie over de aard van onze hemelse kunst en wat deze zegt over het leven op aarde.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *