La douce France?

Die arme Fransen, ze kregen aardig wat te verstouwen de afgelopen tijd. Grote sociale spanningen, een behoorlijk verzwakte economie, die maar niet uit het slop wil komen en vooral vorig jaar, maar ook nu nog zoals in Nice, een hele reeks terroristische aanslagen. De dieptepunten waren wel de laffe moordpartijen op de redactie van Charli Hebdo en die op 13 november in Parijs, onder meer in de concertzaal, de Bataclan. Het Franse nationale zelfvertrouwen heeft een stevige knauw gekregen, wat een goede extra voedingsbodem is voor nationalisten en populisten. Het is in dit verband interessant om de relevante mundane horoscopen van Frankrijk eens te bekijken om te zien waarom  vooral Frankrijk in de hoek zit, waar de klappen vallen, en of er al licht is aan het einde van de tunnel.

Als mundane radix voor Frankrijk nemen  we de Grote Conjunctie (“GC”) van Saturnus en Jupiter, die vooraf ging aan de Franse Revolutie. Er valt ook iets voor te zeggen om een horoscoop die verder in de tijd terug grijpt,  te nemen. Maar de Revolutie was wel het einde van het al bijna 1000 jaar bestaande koninkrijk der Franken en het begin van een radicaal nieuwe, moderne staat. We zullen daarom deze GC voorlopig als mundane radix nemen en kijken of dat voldoende belangrijke punten laat zien. Klik op de onderstaande link om de mundane radix van het moderne Frankrijk te kunnen zien.

FRANKRIJK GC REVOLUTIE

Als een buitenlander een aantal kenmerken van het moderne Frankrijk zou moeten noemen, zouden dat de Bourgondische eetcultuur zijn, de esthetische elegantie, een sterk autoriteitsbesef en een verzet tegen vernieuwing. In de mundane radix van Frankrijk valt op dat Venus Heer 10 is en uitermate sterk staat in het eigen teken en in het tiende huis. Dat zou goed passen bij de esthetische elegantie van het land (Venus is ook heer 5 van plezier en genot), maar Venus bevindt zich wel vlak voor de tekengrens. In de Schorpioen zou Venus in zijn val komen, dus zet de planeet de hakken in het zand, te blijven waar hij is, is beter dan vooruit te gaan. Dat thema herhaalt zich op het MC, daar staat niet alleen Poseidon, maar ook de Zuidknoop,  die een sterk, beperkende Saturnus-achtige werking heeft.

Heer 1 is Jupiter, die conjunct de niet zo vooruitstrevende Saturnus staat, en Heer 1 bevindt zich ook vlak voor de tekengrens en in eigen teken, net als heer 10. Vooruitgaan is voor Heer 1 net zo min een aantrekkelijke optie als voor Heer 10 , ook Heer 1 zou van een zeer krachtige positie in domiciel naar zijn val gaan. Dus de belangrijkste huisheren 1 en 10 blijven liever waar ze zijn. Er zijn dus heel wat aanwijzingen voor een wat  behoudende mentaliteit. Wat verder opvalt, is dat deze GC vlak voor een Nieuwe Maan viel, en dat heeft te maken met de grote hiërarchische afstand, het autoriteitsbewustzijn in Frankrijk. Want hier staan de Zon/baas en de Maan/volk conjunct, maar de Maan is verreweg de zwakste partij.

De Maan is  immers in zijn val in de Via Combusta (“Verbrande Weg”) en wordt ook nog eens verbrand door de Zon.  Dat is dus een dubbele verbranding omdat de Via Combusta ook al een soort zodiakale verbranding van de Maan is. De Zon domineert dus sterk en dat conflicten op het scherpst van worden uitgevochten, laat de ster zien waarop de Nieuwe Maan staat, de Zuidschaal, of wel de compromisloze Schorpioensklauw. Dat is toch wel wat anders dat het Hollandse palaver/polder-model en het is dus ook niet verbazend dat de Franse vakbondenerg sterk zijn. Zij zijn de Schorpioen die de Orion-bazen in de tang proberen te nemen. Het is ook wel opvallend dat in het land van de Revolutie de functie van“’Monsieur le President de la Republique”, met meer dan een zweem van koningschap omgeven is.

                        MITTERAND

Ok, dus in de mundane radix zijn er voldoende kenmerken te zien, die er op wijzen dat het een bruikbare horoscoop is. Maar wat laten de progressies / directies zien? Klik op de onderstaande link om deze te kunnen bekijken.

FRANKRIJK PROGRESSIES

Het is direct duidelijk waar de misère vandaan komt. Het MC (de directie van het MC omdat een hoek geen secundaire beweging maakt ) gaat door de beruchte crisiszone tussen Algol (26 Stier) en Aldebaran (10 Tweelingen) . Dat zijn niet de beste tijden, maar in het terreurjaar 2015 bewoog de progressieve Maan zich ook nog eens door deze zone en maakte zo de crisis  zeer acuut. Op het moment is de Maan bijna op Aldebaran gekomen en staat daarmee uit de crisiszone te komen, het EK in Frankrijk is dan ook,  ondanks alle duistere voorspellingen, vrijwel vlekkeloos verlopen. Maar het duurt nog wel even voor het MC ook Aldebaran bereikt en tot die tijd zal het toch wel hangen en wurgen blijven.

                     MARIANNE

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *