Vorige week werd de komende eclips van 16 mei besproken, de horoscoop van die Maansverduistering gemaakt voor Moskou zag er behoorlijk dramatisch uit. Wat ook duidelijk werd, is hoe belangrijk context is in de astrologie, in een voorspelling voeg je altijd kennis van de context samen met de duiding van de horoscoop. Er is nu een oorlog gaande en dus bekijk je de eclipshoroscoop met betrekking tot die situatie nu, voor Moskou en Kiev dus. Het zal ook zo zijn dat de graad van de eclips ergens in de wereld op een Ascendant valt, maar de vraag is wat dat betekent? Terwijl we weten dat eclipshoroscopen voor een land dat in oorlog is op die oorlog zullen slaan.  

  Anti-Ares

Een goed voorbeeld van de kracht van eclipshoroscopen is die van de zonsverduistering van voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. De spanningen waren toen al lang het oplopen, de Russen waren bezig troepenconcentraties op te bouwen aan de grens met Oekraïne, dus de context was duidelijk. Op 4 december was er een zonsverduistering en alleen al door naar de ster te kijken waar die eclips op valt, weet je eigenlijk al wat er staat te gebeuren. Die ster is Antares de meest martiale van alle sterren aan het uitspansel, deze felrode koninklijke ster heet niet voor niets Anti-Ares, de concurrent van de oorlogsgod Ares in strijdlust.

Deze Antares-eclips maakt een sextiel met Saturnus,  Heer 1 en dat maakt de invloed van de eclips op deze plaats acuut. Antares is het Hart van de Schorpioen, de beest dat de Jager Orion met zijn gifangel dood steekt en op het MC wordt dat martiale verhaal nog een keer heel opvallend herhaald. Het MC staat op de andere koninklijke ster uit de Schorpioen, de genadeloze Zuidschaal of wel de Schorpioensklauwen, geen fijne combinatie van uiterst krachtige sterren. Mars is bovendien Heer 10 die zeer benadrukt in het tiende huis staat en via antiscion in conjunctie is met Saturnus / Heer 1. Deze Mars staat op Agena, een krachtige ster uit Pholus de Centaur, die sterft omdat hij te impulsief een gifpijl op raapt.   

Astrolabium Planum

Het is een duidelijke horoscoop, er is een overmaat aan Mars te zien dus je weet wat er zal gaan gebeuren. De eclips valt in het tweede decanaat van de Boogschutter waar het beeld van een rouwende man aan verbonden is, en ook het graadbeeld (dertiende graad) uit het Astrolabium Planum is niet erg bemoedigend,  het beschrijft een overwonnen, geboeide figuur. Niet alleen kun je dus duidelijk zien wanneer iets zal gaan gebeuren op basis van eclipshoroscopen, je kunt ook de mythe zien die zich gaat afspelen, hier die van Orion, wat voor een regering wel interessant kan zijn.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *