In de afgelopen twee posts hebben we de ingresshoroscopen van vorig jaar (in Kiev in verband met het begin van de oorlog in Oekraïne) en van dit jaar bekeken (in Ankara, in verband met de zware aardbeving in Turkije). Binnenkort gaat de Zon weer de Ram in en zal er een nieuwe ingress in gaan, het is dus interessant om deze nieuwe ingress te bekijken, het zal een indicatie geven over wat we mogen verwachten komend jaar. Een ingress heeft een algemeen deel, de planeetstanden in de tekens en de aspecten, die overal in de wereld hetzelfde zijn, en een specifiek deel, de huizen. De huizen laten zien hoe de planeetstanden specifiek op de plaats waarvoor je de ingress maakt, uitwerken.

De ingresshoroscoop van 2023 maken we voor Kiev, op het moment speelt Oekraïne een centrale rol in het wereldgebeuren, al zou ook de ingress voor Peking de moeite waard zijn met het oog op de spanningen rond Taiwan. Om het specifieke karakter van een ingress te benadrukken, zal de duiding van de ingress 2023 voor Kiev worden vergeleken met die voor Moskou, het MC verschuift vrij snel als we naar het noorden of zuiden bewegen, de Asc/Desc-as blijft langer op dezelfde plek.Het zijn natuurlijk vooral de hoeken die grote verschillen tussen plaatsen kunnen tonen en ook de planeetparsen als energie-essenties van de planeten zijn erg specifiek.

Orion

In de Ramingresshorocoop 2023 berekend voor Kiev staat Schorpioen op de Ascendant en dus is Mars, Heer 1 het land komend jaar. Mars staat op de cusp van het achtste huis van de dood en dat geeft de oorlog aan, die dus zal voort duren. In de ingress voor Moskou, is Mars ook Heer 1 maar de vechtplaneet staat via antiscion op cusp 8, wat aangeeft dat dit niet in hun eigen land gebeurt, een antiscion laat altijd iets indirects zien. Mars staat op Betelgeuze een van de hoofdsterren van de gewelddadige Jager Orion, die het gevaar loopt door de Schorpioen te worden gedood. Dat behoeft geen uitleg, het is een beschrijving van de situatie.

Maan

Wat verder op valt, is de Maan die vrijwel exact op het IC staat, dat is natuurlijk alleen zo in de ingress voor Kiev, niet in die berekend voor Moskou. De Maan kunnen we in algemene zin als het volk zien, dat op de laagste plaats van de horoscoop terecht komt, wat een beeld kan zijn dat het in het nauw gedreven is. Ook op dat punt komt er dus geen verandering, waar nog bij komt dat Heer 7 van de tegenstander conjunct de Noordknoop staat die sterker maakt. De planeetpunten geven hele specifieke extra informatie en via antiscion valt het Pars van Mars conjunct de Descendant, weer een indicatie van strijd. Al met al, lijkt de ingress dus vooral te laten zien dat de oorlog komend jaar vooral gewoon door gaat

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *