Afgelopen week  was er veel aandacht voor het feit dat vijftig jaar geleden is het beroemde album Abbey Road van The Beatles uit kwam. De fameuze foto op de hoes van de “fab four” die de zebra op Abbey Road achter de opname-studio oversteken, heeft veel bijgedragen aan het succes van de plaat. Dat laat nog eens zien hoe groot de “beatlemania”’ was en is want eerlijk gezegd, lijken de naam en de foto toch ook niet een beetje op een snelle noodgreep omdat echte inspiratie ontbrak? Maar alles wat de beroemdste band aller tijden aanraakte, leek in goud te veranderen en zo ook Abbey Road. Dat maakt natuurlijk wel nieuwsgierig naar de relevante horoscopen en vanwege de grote roem van de band is ook te achterhalen  wanneer en waar het eerste publieke optreden als The Beatles plaats vond.

BEATLES

Dat eerste optreden vond, onverwacht genoeg, plaats in Hamburg en de bovenstaande horoscoop (klik op de link) is gemaakt voor het tijdstip dat The Beatles begonnen te spelen, niets vermoedend over wat hen de komende tien jaar te wachten stond. De plaats was de Indra Club aan de Grosse Freiheitstrasse die nog altijd bestaat omdat The Beatles daar voor het eerst speelden, net als Abbey Road, is het een bedevaartsoord voor de liefhebber geworden. De horoscoop van het eerste optreden, die je kunt zien als de horoscoop van hun loopbaan, ziet er ook veelbelovend uit, het eerste wat in het oog springt is de koninklijke ster Antares die op het MC staat. Niet alleen is dat goed voor groot succes, het is ook passend voor een band die het grote symbool zou worden van de tegencultuur die protesteerde tegen de materialistische waarden van hun ouders.

De Schorpioen is immers het giftige beest dat de arrogante puur stoffelijk Orion dood steekt, en of dat nog niet genoeg is, staat Mars op het Oog van de Stier Aldebaran op het IC, nog een koninklijke ster! Zowel Aldebaran als Antares zijn puur martiale sterren, er zit dus heel veel vechtkracht in deze horoscoop. Zowel Heer 1 Saturnus als Heer 10 Jupiter zijn retrograde, het gaat allemaal sterk tegen de gebruikelijke gang van zaken in, hier zie je letterlijk de  tegencultuur. Heer 1 is essentieel sterk maar staat op cusp 12 van psychedelica, de Grote Benefic Jupiter is niet alleen essentieel sterk in eigen teken maar heeft op cusp 11 ook veel kracht zich te manifesteren en Jupiter is Heer 10 van “het beroep”. Niet gek allemaal.

Huis van plezier

Het vijfde huis van plezier laat zich ook zien, Mercurius /Heer 5 staat sterk vlakbij de Descendant, in het huis van de anderen en de Maan, essentieel sterk in eigen teken en in het vijfde huis valt via antiscion (positie gespiegeld in de as 0° Kreeft- 0° Steenbok)  op de cusp van het vijfde huis. Door een plaatsing op een cusp wordt een huis extra benadrukt, een cusp is een lijn van hoge energie. Dat de Zon essentieel sterk staat in Leeuw , in het zevende huis van anderen, is natuurlijk prima als je gezien wilt worden.

Einde verhaal

Om te controleren of deze horoscoop nu wel echt klopt, kun je bijvoorbeeld naar het uiteenvallen van de band kijken in april 1970, tien jaar na het eerste optreden in Hamburg. En ja hoor, in de solaar van dat jaarberekend op basis van de horoscoop van eerste optreden, staat Mars (scheiding) op de descendant (samenwerking) op Antares (einde cyclus), en deze valt dus ook op Mars op het IC van de oorspronkelijke horoscoop. Zelfs de lunaar voor april 1970 is glashelder, de lunaar MC/IC-as is omgekeerd ten opzichte van de oorspronkelijke horoscoop , een letterlijk beeld van wat er gebeurde!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *