De afgelopen week werd de horoscoop van Ierland bekeken omdat de spanningen in Noord-Ierland  wat lijken op te lopen. De angst dat de tijden van “the Troubles” de bloedige burgeroorlog, terug komt is daardoor opgeleefd en als die ramp zich inderdaad zou voltrekken dan moet dat duidelijk zichtbaar zijn in de Ierse radix. Als geboortehoroscoop van Ierland kan het beste de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter van 11 juni 1146 (4:17:25 LMT Dublin, Asc 28.50 Tweelingen, hier niet afgebeeld)  worden gebruikt, dat is de GC voor de onafhankelijke eenwording van Ierland onder High King Rory, die overigens maar kort duurde (maar ook dat kun je in deze horoscoop zien).

Algol

Als je zo’n mundane horoscoop gaat gebruiken is het een goed idee om hem eerst uit te testen, op basis van een aantal belangrijk gebeurtenissen in het land. Dan krijg je een idee hoe hij werkt of het inderdaad een effectieve radix is. Dat werd vorig week bekeken en daaruit bleek dat het begin van de strijd in Noord-Ierland heel duidelijk wed aangegeven door vooral de directie van het MC door de crisiszone die begint bij Algol. Dat was al een duidelijke indicatie dat we hier te maken hebben met een effectieve horoscoop.

Iedereen die Ierland wel eens heeft bezocht, zal het direct opgevallen zijn dat er naast “the Troubles” nog een drama is dat nog steeds heel sterk in het collectieve bewustzijn aanwezig is: de Grote Hongersnood van 1845 tot 1850. De aardappeloogsten mislukten toen door de aardappelziekte met een miljoen Ierse hongerdoden als gevolg, ook verlieten een miljoen Ieren hun land. Je kunt de pijn, de angst en het verdriet nog voelen. Het dieptepunt was het jaar 1847, dat dan ook bekend staat als “black ‘47”.  Als deze radix effectief is, moet zo’n drama duidelijk te zien zijn in de progressies / directies rond dat jaar, klik op de link hieronder om ze te kunnen zien.

Weer zijn de indicaties voor problemen overweldigend. De Zon, de in de radix zo belangrijk Venus en de Ascendant lopen in de crisiszone van Algol! Omdat deze factoren allemaal ongeveer een graad per jaar bewegen, wordt er ook een langere periode van grote problemen aangegeven en dat was ook zo, het duurde ongeveer vijf jaar. Dat het zwartste jaar 1847 zou zijn laten de progressies (gemaakt voor 1 juli 1847 , het midden van het jaar) duidelijk zien, ook de snellere progressieve factoren (een graad per maand) de Maan en de planeetpunten van Zon en Maan staan dat jaar in de crisisstand. Er is een progressieve Volle Maan op komst, altijd een scherp crisismoment, en de snellere factoren maken allemaal opposities met de Zon, de Asc en Venus die door de crisiszone lopen. Daar komt nog bij dat de Zon in oppositie met de chaotische Neptunus komt!

Het is moeilijk om nog ellendiger standen te bedenken dus is de conclusie definitief gerechtvaardigd dat dit de Ierse radix is, volgende week zullen we kijken wat er op het moment gaande is en of er inderdaad oplopende spanningen te zien zijn die reden tot zorg geven.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *