Vorige week werd hier de horoscoop van de eclips besproken, die de ramp in het Lybische Derna aan gaf. Een van de meest opvallende standen in die horoscoop was de knopenas, de kern van een eclips, die in de eclipshorocoop berekend voor Derna op de Ascendant stond! Dat betekent dat de hele lading van de eclips over Derna zal worden uitgestort en een eclips is altijd een crisis omdat de Lichten uit gaan tijdens een eclips. Om een ramp te kunnen voorspellen kan een lokale astroloog dus de eclipsen in zijn woonplaats in de gaten houden.

Heel belangrijk is natuurlijk ook wanneer zo’n ramp zich zal voltrekken en dat kan een eclips niet met de benodigde precisie aangeven. Er zijn immers ieder jaar maar drie eclipsen dus je hebt een instrument nodig dat op een kleinere tijdschaal laat zien wanneer dat wat aan gegeven staat in de eclips, zal gaan gebeuren. Daar kun je heel goed de lunaties voor gebruiken, de horoscopen van de Volle Maan en de Nieuwe Maan.  Daarvan heb je er twee per maand en daarmee kun je dus het moment van een ramp als deze vrij nauwkeurig bepalen.

Knoop

De horoscoop van de Volle Maan die vooraf ging aan de ramp in Derna windt er geen doekjes om! Het wordt heel duidelijk aan gegeven en weer door de knopenas. Die valt namelijk op de MC/IC-as, een soort herhaling dus van wat in de eclipshoroscoop te zien was. Het feit dat de knopenas op de MC/IC-as valt maakt dit heel specifiek voor Derna. Er zullen andere plaatsen zijn waarin dit zo is, maar die andere plaatsen hebben wel een andere eclipshoroscoop. Zo zie je dus hoe astrologisch wordt aangeven waarom een bepaalde plaats getroffen wordt. Alles wat beneden op aarde gebeurt, wordt boven aangegeven.

Al Pherg

De lunatiehoroscoop is zeer uitgesproken, het MC met de Knopenas staat op Al Pherg, een van de drie noodlotssterren! Op de andere belangrijke hoek de Ascendant wordt het alarmsignaal nog een keer herhaald, de Ascendant valt op Praesepe, die ook wel, je durft het bijna niet te zegggen “De Uitwaseming van Opeengestapelde Lijken” wordt genoemd!!  De lunatie zelf valt conjunct Saturnus, Heer 8 van de dood die in het achtste Huis staat op de Vissenmond Fom-Al Hut waarin de stroom wordt uit de kruik van Waterman wordt uitgestort. Het wordt tijd om een astrologische rampenwaarschuwingsdienst te beginnen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *