Vorige week werd op deze blog de radix van de actrice Carrie Fisher geduid, die recentelijk overleed. Het vreemde is dat haar moeder, met wie ze een nogal complexe relatie had, een dag na haar dochter stierf. Alle reden om ook de horoscoop van de moeder eens onder de loupe te nemen! Eerst gaan we even terug naar de dochter, die geplaagd werd door verslavingen en een bipolaire stoornis ( zie de post van vorige week). Klik op de link hieronder om de geboortehoroscoop van Carrie Fisher te kunnen bekijken.

carrie-fisher

In het vierde huis van Fisher dat de situatie in het gezin laat zien, staat de vorige week al uitvoerig besproken verhoogde Maan op Algol conjunct de beperkende , zeer pijnlijke Zuidknoop. De Maan is de zorgende, moederlijke energie, daar ontbrak nogal wat aan dus. Algol geeft een soort onwereldse glamour en de moeder van Carrie Fisher was Debby Reynolds, ook een actrice en beroemd vanwege haar spectaculaire optreden in de fameuze dansmusical Singing in the Rain, met Gene Kelly. Deze Maan is dus duidelijk de moeder die rond zweefde in haar eigen glamourwereld van film en muziek, dat de Maan verhoogd is, maakt het contact met de realiteit er niet sterker op.  Verhoging tilt op van de aarde. Het aspect van de Maan met Jupiter in vernietiging komt daar nog eens bovenop, dit is een malefic Jupiter, die zich van slechtste  kant laat zien.

Al met al, zijn er grote problemen en spanningen rond de Maan van Fisher, de tekortschietende geborgenheid heeft duidelijk met haar ziekte te maken, de Maan is ook heer 6! Hiermee geef ik niet de moeder de schuld van de problemen van haar dochter, dat moet goed begrepen worden. Dat zouden psychologische simplificaties zijn, het is altijd makkelijk om iemand de schuld ergens van te geven en dan zijn de ouders altijd de favoriete optie. De echte astrologie bezondigt zich niet aan dit soort simplificaties, het is immers de horoscoop van Fisher zelf. Dat wil zeggen dat dit haar leven zal zijn, inclusief deze glamour-moeder die er niet voor haar was, zoals ze misschien gewild had. Maar dat is het leven dat voor Fisher klaar stond toen ze geboren werd, dat is wat ze zou krijgen. De moderne psychologische astrologie negeert dit volledig en haalt daarmee de kern uit de astrologie. Er zal je gegeven worden wat je gegeven is, er is geen alternatief voor jouw leven.

debby-reynolds

In de horoscoop van Debbie Reynolds zien we aantal opvallende standen terugkomen (klik op de link hierboven). Heer 1 is Venus die, jazeker, weer op Algol staat. Dit is een Venus in Stier, die dus weet hoe Venus werkt, het is een van de aanduiders van haar grote kunstzinnige talenten, Algol voegt daar een onweerstaanbare aantrekkelijke glamour aan toe , je kunt anderen hun hoofd doen verliezen.

debby-1

Deze Venus maakt een zeer nauw vierkant met de Maan Heer 10 van beroep in het vijfde huis van creativiteit. Vlakbij cusp 5 staat Saturnus, Heer 5 van creativiteit, die heel sterk is in het eigen teken Waterman, Saturnus  bevindt zich dus in een luchtteken en heeft voor zijn doen een behoorlijk hoge snelheid. Het Arabische Punt van Roem  ( Asc + Jup – Zon in deze daghoroscoop)  valt bovenop deze Saturnus. Dit geeft Singing in the Rain aan, de musical waarmee ze door brak en waarmee haar naam altijd verbonden zou blijven. Saturnus is Heer 5, staat met de gebruikelijke 5 graden orb al in het vijfde huis en bevindt zich in een warm en vochtig teken, terwijl Saturnus de algemene aanduider is van paraplu’s is. Het beroemde beeld dat bij iedereen zou blijven hangen, was de dans met de paraplu’s in de regen, zingend, Saturnus staat in een luchtteken en tap-dansend, Saturnus heeft een hoge snelheid. Het droge geklik van het tap-dansen past natuurlijk goed bij Saturnus.

debby-3

Maar Saturnus is ook Heer 5 van kinderen, en Saturnus staat via spiegelpunt (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok) in oppositie met Venus, Heer 1 en dus Debby Reynolds zelf, natuurlijk op Algol. Deze oppositie laat de spanningen tussen moeder en dochter goed zien en herhaalt, op een andere maar vergelijkbare manier, de posities rond de Maan in het vierde huis  van het gezin in de radix van Fisher.  Saturnus Heer 5, is een saturnaal kkind dat geplaagd wordt door de zeer nauwe oppositie  via spiegelpunt met die Venus op Algol die je je hoofd doet verliezen en die  dus via de moeder werkt. Geen wonder dat de relatie wat gespannen was. Het is deze glamoureuze Venus op Algol, die de hoofdrol  speelde in het leven van Debby Reynolds, tot aan haar dood toe.  Venus  geeft als planeet in huis 8 en Heer 8 aan hoe zij sterft. Ze stief aan een beroerte, Algol is de ster waarmee je je hoofd verkiest en Venus is net 8 minuten voorbij aan de oppositie met het spiegelpunt  van Saturnus  Heer 5, ze sterft vlak na haar dochter. Saturnus is ook heer 5 het hart dat via antiscion dus in oppositie is met Venus. Een antiscion duidt vaak op iets verborgens en het is niet helemaal duidelijk of het nu wel beroerte was omdat er het volgen sommige bronnen een hartstilstand was! Helemaal ongelofelijk is dat in de radix van Carrie Fisher heer 8 vlak voor het antiscion van Heer 10 de moeder staat.

Ik zou bepaald niet willen beweren dat ik dit soort details zou kunnen voorspellen, maar het staat er wel en het is op zijn minst ronduit verbazend! Het laat zien hoe sterk wij de kosmos leven ,die ons leeft.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *