In ons tijdperk met een extreme invloed van de media, zijn er mensen die beroemd zijn gewoon omdat ze nu eenmaal beroemd zijn… In Nederland noemen we dat de BN-er, de Bekende Nederlander die vaak wel iets doet, meestal zingen, presenteren of acteren maar toch voornamelijk bezig is met bekend zijn. Natuurlijk is het fenomeen niet beperkt tot Nederland, overal heb je dit soort Bekende Mensen, BM-ers, die hun kansen grijpen door het media-bombardement waaraan we voortdurend bloot staan in deze tijd. Meer dan ooit zijn er er overal camera’s die alles registreren, zelfs dieren moeten er aan geloven, ook in nestkasten worden bijvoorbeeld camera’s opgehangen. Er is een onstilbare honger om alles te zien, om maar te kijken, te kijken en te kijken.

Daar kan je goed gebruik van maken als ambiteuze BM-er in wording, zo zijn er mensen die hun brood verdienen met het filmen van hun eigen leven dat helemaal niet bijzonder is, er zijn vloggers van dat soort met tienduizenden volgers. Een BM-er die dit tot een kunst heeft verheven is de Amerikaanse Kim Kardashian, die zelf ruiterlijk toe geeft dat ze weinig talent heeft voor zingen of acteren maar vooral goed is in de edele kunst van de zelfpromotie. Kardashian werd bekend door haar vriendschap met Paris Hilton (ja van de hotel-familie ) en door een “uitgelekte”’ porno-video, vlak daarna startte een soap over haar familie Keeping up with the Kardashians waardoor ze uiteindelijk naam maakte. Erg ranzig allemaal, maar zeer uitgekiend, het laat ook de grenzeloze ambities zien die in het spel zijn.

KIM KARDASHIAN

In de horoscoop van Kardashian is goed te zien dat zij het BM-schap tot een zeer succesvolle kunst verheven heeft, klik op de link hierboven om de radix van Kim Kardashian te kunnen bekijken. In het oog springt natuurlijk direct Jupiter die pal op het MC staat  en ook nog eens Heer 1 is (zelf-promotie!), wat wil zeggen dat op het moment van haar geboorte de Grote Benefic op het hoogste punt aan de hemel stond te stralen, dat wil zeggen als het geen dag geweest, had je dat kunnen zien. Nu hoef je geen astroloog  om te begrijpen dat dat heel positief is voor maatschappelijk en financieel succes, de expansieve Benefic, de algemene significator van rijkdom domineert de horoscoop. Daar doet het feit dat Jupiter in vernietiging staat niet veel aan af, het laat alleen zien dat vooral de negatieve grenzeloze kant van Jupiter naar voren komt, niets is te gek om succes te krijgen.

Opvallend genoeg speelt de familie een hele grote rol in het succes, de cruciale soap waarmee ze doorbrak is een familie-soap, Jupiter is Heer 4 van de familie. Jupiter, haar succes staat in oppositie met de Maan op het IC, wat natuurlijk met familie te maken heeft, maar de Maan is ook de planeet van de welvingen en haar algemeen als zeer fraai beoordeelde billen hebben behoorlijk bijgedragen aan haar succes. Dat klopt anatomisch, de Maan heerst over het achtste huis van de billen in combinatie met de expansieve Jupiter over de IC/MC-as levert dat opvallende welvingen op. In het tiende huis van van de publieke activiteiten staat Saturnus die daar niet alleen veel kracht heeft zich te manifesteren maar in tegenstelling tot de vernietigde Jupiter, ook essentieel sterk is in zijn verhoging.

Dat maakt Saturnus haar talent en Saturnus is Heer 3 van zussen en broers die inderdaad een grote rol spelen en het derde huis heeft daarnaast met routine-communicatie te maken, wat op de voor haar loopbaan zo cruciale familie- soap wijst. Die prominente verhoogde Saturnus is Heer 2 van het geld wat in combinatie met Jupiter op het MC financieel uitermate gunstig is. Intrigerend is de positie van het Arabisch Punt van de Zon (Asc + Zon – Maan) dat via antiscion op de descendant valt. Dat wil zeggen dat ze bij het publiek (Huis 7) langs een omweg (antiscion) veel bekendheid zal kunnen krijgen (het Pars van de  Zon symboliseert de essentie van de energie van de Zon).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *